Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Προκαλούν οι Αλβανοί


Κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα,  Αλβανίας - Ελβετίας, στην πόλη Λενς της Γαλλίας, οι Αλβανοί φίλαθλοι ανάρτησαν πανό, κατηγορώντας την Ελλάδα για την υποτιθέμενη σφαγή των Τσάμηδων.
Πριν λίγο καιρό  μερικές δεκάδες αλβανών αποδοκίμασαν, για τον ίδιο λόγο, τον υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα.
Ποιοί είναι όμως οι τσάμηδες, οι οποίοι οργανωμένα και με την βοήθεια της αλβανικής κυβέρνησης εγείρουν οικονομικές, εδαφικές και ιστορικές απαιτήσεις και επανορθώσεις;


Με τον όρο Τσαμουριά οι Αλβανοί εννοούν την περιοχή της Θεσπρωτίας στην Ήπειρο. Εγκαταστάθηκαν παράνομα εκεί την εποχή της τουρκοκρατίας. Ήταν έποικοι, Αλβανοί μουσουλμάνοι το θρήσκευμα, οι οποίοι συνεργάζονταν με τους τούρκους κατακτητές, σε βάρος των Ελλήνων. Πολλοί από αυτούς έφυγαν μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.
 Οι περιουσίες τους  επιστράφηκαν στους Έλληνες. Αρκετοί Τσάμηδες αλλαξοπίστησαν και πήραν την Ελληνική ιθαγένεια για να κρατήσουν τις περιουσίες τους, σύμφωνα με την συνθήκη των Αθηνών το 1913.

Το μίσος τους για τους Έλληνες ήταν μεγάλο. Κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τάχθηκαν μαζικά, για δεύτερη φορά, με το πλευρό των κατακτητών. Στο βιβλίο του Π. Παπασταύρου με τίτλο "Στο στόμα του λύκου", περιγράφεται η κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή:

«Γύρω στις δεκαπέντε χιλιάδες αριθμούσε εκείνη η μειονότητα των λεγόμενων Τσάμηδων. Από τις πρώτες μέρες είχαν ταχθεί  στο πλευρό των Ιταλών. Το ίδιο έκαναν και με τους Γερμανούς αργότερα. Ντυμένοι με τις στολές των κατακτητών, λήστευαν, βασάνιζαν, ατίμαζαν  τρομοκρατούσαν την ύπαιθρο. Ο φόβος και ο τρόμος σκέπαζε όλη τη Θεσπρωτία». 


Τσάμηδες με την ιταλική στολή.


Μετά την απελευθέρωση όμως ο φόβος και ο τρόμος είχαν  αλλάξει στρατόπεδο και είχαν κατακλύσει  τους δωσίλογους Τσάμηδες οι οποίοι σκεπτόμενοι τα αντίποινα των οικογενειών που είχαν ζημιώσει  και καταστρέψει κατά το διάστημα της κατοχής αποχωρούσαν μαζικά  στην Αλβανία κυνηγημένοι από τα θύματα τους και στιγματισμένοι με τον χαρακτηρισμό του δωσίλογου. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα αποχώρησαν μαζί με τα Γερμανικά φορτηγά. Σαφώς υπήρξαν και περιπτώσεις όπου δεν πρόλαβαν να διαφύγουν και τα αιματηρά αντίποινα των Ελλήνων ήταν αναπόφευκτα αλλά και δικαιολογημένα.

Σήμερα οι απόγονοι των κατσαπλιάδων Αλβανών διεκδικούν να ξαναρπάξουν την Νότιο Ήπειρο μας, ενθαρρυνόμενοι από την χλιαρή αντίδραση των τελευταίων Ελληνικών κυβερνήσεων. 

Χιλιάδες Αλβανοί, εργάζονται στην Ελλάδα, συντηρούν τις οικογένειες και το κράτος τους από τα χρήματα που κερδίζουν σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων.

Έχουν παραβατική συμπεριφορά και εγκληματούν συνεχώς μη σεβόμενοι τον τόπο που τους φιλοξενεί.

Κατέχουν τα εδάφη της Βορείου Ηπείρου μας και καταπιέζουν για δεκαετίες τον Ελληνικό πληθυσμό της περιοχής.

Και  τώρα διεκδικούν και την ελεύθερη Νότιο Ήπειρό μας.

Να τους υπενθυμίσουμε πως για τους Έλληνες Εθνικιστές τα εδάφη τα οποία προσωρινά κατέχουν, σύντομα θα απελευθερωθούν και όσοι διαμένουν στην Ελλάδα θα ακολουθήσουν τη γνωστή διαδρομή που πήραν και οι πρόγονοί τους κατά την απελευθέρωση της Ελλάδας τόσο από την οθωμανική κατοχή  όσο και από την γερμανική και ιταλική του Β'Π.Π.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...