Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Πάταξη της Διαφθοράς

Η διαφθορά αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες της ηθικής, κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης, η οποία έχει οδηγήσει την Κύπρο στην εξαθλίωση και την εθνική ταπείνωση. Οι πράξεις πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε σκάνδαλα έχουν κοινωνικό αντίκρισμα, όχι μόνο οικονομική διάσταση. Ο αντίκτυπος της διαφθοράς είναι τεράστιος: καταστρέφονται οι ηθικές αξίες και αρχές, υπονομεύεται η Δημοκρατία, διαβρώνονται Ιδρύματα, επηρεάζεται η εθνική οικονομία και παρεμποδίζεται η ανάπτυξη.


Η διαφθορά ευνοεί τα μονοπώλια, πλήττει την ανταγωνιστικότητα, ενθαρρύνει την φοροδιαφυγή, αποθαρρύνει τους επενδυτές, έχει αρνητικό αντίκτυπο στην απασχόληση και επιβαρύνει τους φορολογούμενους. Ευνοεί μόνο τους λίγους και υπονομεύει τους ασθενέστερους.

Σύσταση ελεγκτικών ομάδων για λογιστικό έλεγχο δημοσίου χρέους.                                                           

 Λογιστικός έλεγχος του επαχθούς χρέους του ELA και αμφισβήτηση της νομιμότητας του, νομικός και λογιστικός έλεγχος της πώλησης των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα .

Δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες δημοσίων προσώπων
Πολιτικών, κρατικών και της τοπικής αυτοδιοίκησης αξιωματούχων ανά έτος και κατά την διάρκεια της θητείας τους και μετά 3 ετών από την αποχώρηση τους. Αυτών και των συζύγων και παιδιών τους. Κατάργηση όλων των απαράδεκτων εξαιρέσεων από το πόθεν έσχες, που ισχύουν σήμερα.

Πάταξη της Φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και εισφοροδιαφυγής

Σύσταση ελεγκτικών ομάδων από ανέργους πτυχιούχους νομικής και οικονομικών νέους για λογιστικό έλεγχο για φοροδιαφυγή μεγάλων ποσών από φυσικά και νομικά πρόσώπα τα τελευταία 10 χρόνια.

Τιμωρία των ενόχων της οικονομικής καταστροφής                              
 Σύλληψη, φυλάκιση των ένοχων του οικονομικού εγκλήματος με ταυτόχρονη δήμευση των περιουσιών τους.

 Κατάργηση του φορολογικού απορρήτου                                               
 Γνωστοποίηση όσων στοιχείων ζητούνται, εκτός από αυτά που αφορούν την ασφάλεια του πολίτη.

 Δημιουργία πλαισίου αξιολόγησης                                                         
 Με μετρήσιμα και διαφανή κριτήρια για την αξιοκρατική επιλογή, προαγωγή, μετακίνηση, επιμόρφωση του ελεγκτικού προσωπικού για μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας τους.

 Έλεγχος όλων των δομών του κράτους   
                                                                                                                  Με παρεμβάσεις όπως η ενίσχυση του θεσμού του Γενικού Ελεγκτή, της διαφάνειας στη διοίκηση του κράτους και της δυνατότητας άμεσου ελέγχου των αποφάσεων από όλους τους πολίτες, η ενίσχυση και ουσιαστική λειτουργία συναφών θεσμών.

Κατάσχεση ατεκμηρίωτων περιουσιακών στοιχείων                            
 Κατάσχονται τα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις και την προσαύξηση της περιουσίας για όσους λαμβάνουν εισόδημα η μισθό από το Δημόσιο.

Να δημιουργηθεί Προανακριτική Δικαστική Αστυνομία                        
Για την προανάκριση και την επίσπευση της δικαστικής διαδικασίας.

Έλεγχος στην χρηματοδότηση των Μέσων Ενημέρωσης                     
 Να γίνει από την Κεντρική Τράπεζα έλεγχος για την προέλευση της χρηματοδότησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...