Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Αν ήταν πριν τις εκλογές… Μαρτυρία Εθελοντή στην Εφ. "Σημερινή": "Μόνο το ΕΛΑΜ ήταν εδώ!"

Αν ήταν πριν τις εκλογές… Μαρτυρία Εθελοντή στην Εφ. "Σημερινή": "Μόνο το ΕΛΑΜ ήταν εδώ!"
Ένας εθελοντής, κάτοικος των Κανναβιών, ο οποίος παλεύει με τη λαίλαπα εδώ και τρεις μέρες, εξαντλημένος μας λέγει ότι ήταν πολύ μεγαλύτερη η ανταπόκριση των εθελοντών απ’ ό,τι δηλώνουν οι Αρχές, καθώς χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν στο μέτωπο για να βοηθήσουν και οι περισσότεροι δεν εγγράφηκαν στα κέντρα για να μη σπαταλούν χρόνο.

«Εμείς είμαστε εδώ κάθε μέρα, μέχρι τις πρωινές ώρες. Την πρώτη μέρα επιχειρούσαμε το βράδυ γύρω στις τρεις το πρωί, μέχρι να μας λείψει το νερό, και μετά απλώσαμε στο έδαφος εξαντλημένοι και ζητήσαμε φαγητό, καθώς ήμασταν θεονήστικοι και δεν είχαμε ανταπόκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αντιθέτως περιμέναμε την επόμενη μέρα να φέρουν φαγητό και νερό οι εθελοντές», αναφέρει με παράπονο. «Δεν υπήρχε σωστός συντονισμός, ούτε συνεννόηση μεταξύ του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Περίμεναν τους εθελοντές για να τους φέρουν στο μέτωπο και κάποτε έκαναν ώρες για να έρθουν τα πυροσβεστικά οχήματα», σημειώνει περαιτέρω.
Μιλά στους δημοσιογράφους και ξεσπά: «Κανένας βουλευτής ή πολιτικό κόμμα δεν ήρθε να βοηθήσει, εκτός από το ΕΛΑΜ, το οποίο είχε οργανωμένους εθελοντές μαζί με τους βουλευτές του κόμματος. Αν η πυρκαγιά γινόταν πριν λίγες βδομάδες, πριν τις εκλογές, όλοι θα ήταν εδώ να βοηθήσουν για να δειχτούν και να πάρουν ψήφους. Αντιθέτως τώρα μένουν στο γραφείο τους και κάνουν ανακοινώσεις και σχολιασμούς», λέει με πόνο.
simerini elam 23 6 16 2bbaa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...