Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΧΩΡΟΥ


Σε προηγούμενα μου άρθρα αναφέρθηκα εκτενώς ότι οι προσπάθειες των τεσσάρων κομμάτων του λεγόμενου  ενδιάμεσου χώρου, για να εξεύρουν
κοινό υποψήφιο πρόεδρο, θα πέσουν στο λάκκο των λεόντων και φάνηκε
εκ πρώτης όψεως ότι είχα απόλυτο δίκαιο συνοψίζοντας ιδέες, ιδεολογίες απόψεις, οράματα, πιστεύω, προσωπικά συμφέροντα και καρέκλες.
Υπήρξε ασυμφωνία λύσης του Κυπριακού μεταξύ των υποστηρικτών του σχεδίου Ανάν και αυτών που το καταψήφισαν ή καλύτερα  διαφωνίες, ως προς τη Δ.Δ.Ο.  Τέσσερα κόμματα, με δεξιούς, κομμουνιστές, κεντρώους, σοσιαλιστές, που κανείς αν κάνει ανάμειξη το μπλε με το κόκκινο και  το πράσινο θα βγει γκρίζο χρώμα. Περίπου Δέκα προσωπικότητες  πολιτικοί και μη, έχουν παρελάσει ο ένας μετά τον άλλον και δεν έγιναν αποδεκτοί. Αναρωτιέμαι ειλικρινά, με ποιά κριτήρια ήθελαν να επιλέξουν τον αρεστό τους που θα αναλάμβανε να κυβερνήσει;



Φαίνεται... άλλοι θα ήθελαν να είναι αριστερός, κάποιοι άλλοι.... να  είναι δεξιός, άλλοι σοσιαλιστής, κάποιοι άλλοι τον ήθελαν να είναι,  περιβαλλο ντιστής, κάποιοι άλλοι να είναι σύμμαχος και ογλάνι των Αγγλοαμερικανό τουρκων, κάποιοι άλλοι, να πιστεύουν ότι οι τούρκοι είναι... αδελφοί τους, κάποιοι από  αυτούς να ζητούσαν τη παραμονή και προστασία  των λαθρο μεταναστών και των παράνομων εργατών στη Κύπρο, και άλλοι να διαφω νούσαν σ’αυτό το θέμα.  
Κάποιοι άλλοι θα ζητούσαν λύση ομοσπονδιακή άλλοι αντιομοσπονδιακή.
Ποιός λοιπόν θα ήταν αυτός ο δυστυχής άνθρωπος,  που  θα  έβγαινε  από
αυτόν το λαβύρινθο και τον κυκεώνα, να τους ευχαριστήσει αυτούς όλους;  Πολύ εύκολο το ερώτημα και φιλοσοφικό. Κανείς, μα κανείς.    

Αρα τι απομένει να πράξουν στο άμεσο μέλλον αυτά τα τέσσερα κόμματα; Μεγάλος ο προβληματισμός τους  και αβέβαιο το μέλλον τους,  δημιουργώ ντας ο καθένας τους, το δικό τους παζλ, τύπου σπαζοκεφαλιές.
Ποιός λοιπόν άραγε, τώρα αυτή τη στιγμή, πολιτικός  αρχηγός κόμματος
του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου... θα χαλιναγωγήσει τους ψηφοφόρους του  και  τι αποφάσεις  θα  παρθούν για  υποστήριξη  άλλων  υποψηφίων  προέδρων και πως πράγματι θα πείσουν; Πολύ αμφιβάλλω.
Κανένας τίποτα δεν γνωρίζει.... σκότος βαθύ περιπλανάται γύρω τους. ΙΔΩΜΕΝ

Φιλικά
Α. Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...