Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Σύλληψη Γερμανού υπηκόου στη Κω για κατασκοπεία; (EΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Πρώην πράκτορας της ΒfV o 78χρονος)




Ο 78χρονος στo Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Κω.

(Διαβάστε το τελευταίο σχόλιο φίλου αναγνώστη που παραπέμπει σε δημοσίευμα του Spiegel του 1983, όπου ο κατηγορούμενος Baldur Drobnica http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-14018394.html  περιγράφεται ως στέλεχος της υπηρεσίας για την Προστασία του Πολιτεύματος-Τμήμα IV-Aντικατασκοπεία).
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των αστυνομικών αρχών για την διερεύνηση της υπόθεσης του 75χρονου υπηκόου Γερμανίας, ο οποίος συνελήφθη σε ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι της Κω, έχοντας στη κατοχή του ειδικές συσκευές παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών καθώς και συσκευή επικοινωνίας με σήματα Μορς. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τον ηλικιωμένο Γερμανό να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει όταν αντελήφθη την παρουσία των αστυνομικών του Α.Τ. Ηρακλειδών που έσπευδαν για τη σύλληψή του.



 Στο νησί βρίσκονται ήδη στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) ενώ ο εξολισμός του 75χρονου Γερμανού εστάλη στην Αθήνα για εξέταση του περιεχομένου του. Η χρήση συσκευής επικοινωνίας με σήματα Μόρς αν και απαρχαιωμένη χαρακτηρίζεται ως η πλέον ασφαλής σε σχέση με προηγμένες ηλεκτρονικές συσκευές. (upd 31/05/2012) Ο 75χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου αποφασίστηκε αναβολή της δίκης στις 7 Ιουνίου αν και ο Εισαγγελέας πρότεινε τη καταδίκη του για παράνομη λειτουργία σταθμού τηλεγραφείου. Ο ίδιος εμφανίζεται ως ραδιοερασιτέχνης, δηλώνει συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών (σ.σ. 01/06/2012: συγκεκριμένα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών/ Bundesamt für Verfassungsschutz) της Γερμανίας και δημοσιογράφος. Παρ΄όλα αυτά υπάρχουν συγκεκριμένες ισχυρές ενδείξεις ότι οι δραστηριότητες του ηλικιωμένου Γερμανού μόνο αθώες δεν είναι.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...