Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Δελτίο τύπου του Μετώπου Νεολαίας σχετικά με την αντιφασιστική πορεία της ΕΔΟΝ




Σχετικά με την πορεία της ΕΔΟΝ το Σάββατο το πρωί στην Λευκωσία, επί τη ευκαιρία του καλέσματος του ΑΚΕΛ το 1943, προς τα μέλη του να καταταγούν στον Αγγλικό στρατό για να συμμετάσχουν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μέτωπο Νεολαίας θέλει να απαντήσει στην λασπολογία της ΕΔΟΝ.


Καταρχάς οι Εθνικιστές τότε πολεμούσαν τον εισβολέα Ιταλό από την 28η Οκτωβρίου του 1940 και τον Γερμανό και Βούλγαρο από την 6η Απριλίου του 1941, με αρκετούς Κυπρίους να μεταβαίνουν ως εθελοντές στον Ελληνικό στρατό παρά τις απαγορεύσεις και τα κωλύματα των Βρετανών. Οι Εθνικιστές δεν περίμεναν εντολές από την Μόσχα για να ενταχθούν εμπράκτως στον αγώνα κατά των εισβολέων...

Κουραστήκαμε με την παρελθοντολογία σας, καθώς ο ξύλινος λόγος σας περιστρέφεται πάντα γύρω από το πραξικόπημα και την ΕΟΚΑ Β'. Θα έπρεπε πρώτα να ντρέπεστε να μιλάτε για αγώνες από την στιγμή που στην πιο ιστορική μάχη του Κυπριακού Ελληνισμού, εσείς όχι μόνο απειλούσατε αλλά και προδίδατε τους αγωνιστές. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν έχει να απολογηθεί για τίποτε και σε κανένα.

Η άνοδος του εθνικιστικού κινήματος σε Ελλάδα και Κύπρο σας προκάλεσε ξανά τα γνωστά παραληρήματα περί φασισμού και ναζισμού. Ο λαός όμως σας γυρίζει πλέον την πλάτη και κλείνει τα αυτιά του στα συκοφαντικά ψεύδη σας, πυκνώνοντας μέρα με τη μέρα τις γραμμές μας. Αυτό φοβάστε και γι' αυτό φωνάζετε λυσσωδώς. Οι θέσεις μας, η ιδεολογία μας, η αγάπη μας για το έθνος και η ανικανότητά σας, κάνουν τον κόσμο να στρέφεται προς εμάς, όντας η τελευταία του ελπίδα για να διατηρηθεί η ελληνικότητα του νησιού μας.

Υ.Γ. 1) Όσο για τον ΔΗ.ΣΥ., ο λαός δεν ξεχνά τη δήλωση του προέδρου του περί ιστορικού λάθους της Ε.Ο.Κ.Α. Το να συνεχίζετε το παραμυθάκι περί πριμοδότησής μας από τους νεοφιλελεύθερους δεξιούς, απλά σας εκθέτει.

Υ.Γ.2) Συνεχίστε να εξηγείτε στον κόσμο περί φασισμού, ενώ εμείς θα μιλάμε περί εθνικισμού και αντι-ομοσπονδίας αλλά και για τα καθημερινά του προβλήματα.

Υ.Γ.3) Ρατσισμός πλέον υπάρχει εναντίον των Ελληνοκυπρίων, των οποίων οι λαθρομετανάστες και οι τουρκο"κύπριοι" παίρνουν τις δουλειές, εκμεταλλεύονται τις υπηρεσίες του κράτους (νοσοκομεία, σχολεία) εις βάρος μας και γκετοποιούν τις γειτονιές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...