Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Όταν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για Εθνική ανεξαρτησία..


Αναρχικοί καίνε την Αθήνα

Στη Χίο ο Τσίπρας  ο οποίος είπε «Η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Γιάννη Μπαλάφα ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης των αμυντικών δαπανών και στην ερώτηση και τι θα γίνονταν στο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία είχε απαντήσει «θα το ρισκάραμε».
Είχαν προηγηθεί όμως άρθρα στην επίσημη εφημερίδα του κόμματος "Αυγή" όπου ο  Νάσος ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ δικηγόρος και μέλους του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ μας πληροφορεί ότι:


"Δυστυχώς, το ελληνικό σχολείο είναι ακόμα παγιδευμένο στην εθνικιστική προπαγάνδα του 19ου αιώνα, δηλαδή σε εθνικούς μύθους που κατʼ ουσία νομιμοποιούν τη θυσία πολύτιμων ζωών χάριν άψυχων εδαφών και που δικαιολογούν ηθικά πολέμους σαν αυτούς που διεξήγε συστηματικά ο ελληνικός στρατός στις αρχές του εικοστού αιώνα αιματοκυλίζοντας τα Βαλκάνια σε περιοχές όπου το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε ισχνή μειοψηφία.

...Η παραχαραγμένη ιστορία που μας διδάσκουν ονομάζει απελευθερωτικούς όλους τους πολέμους του ελληνικού κράτους και άρα εμφανίζει στρεβλά ως αμυντική την επεκτατική των κρατικών συνόρων εθνική πολιτική. Διαιρεί τον κόσμο σε «εμάς» τους Έλληνες και τους «άλλους» λαούς, αποδίδοντας σε «εμάς» τους Έλληνες μόνο δίκαια, ενώ στους «άλλους» δολοπλοκίες και «συμφέροντα».
Αν όλα αυτά δεν είχαν πολιτικές επιπτώσεις στη διαμόρφωση αντιλήψεων περί εξωτερικής πολιτικής, θα μπορούσαμε να παραπέμψουμε το θέμα αποκλειστικά στους αρμόδιους επιστήμονες. Από τη στιγμή όμως που μια τέτοια πλύση εγκεφάλου έχει ορατές παρενέργειες που συνίστανται π.χ. στη δημιουργία «εδραίας πεποίθησης» των πολιτών ότι είναι τάχα αυτονόητο κυριαρχικό «δικαίωμα» η επέκταση στα 12 μίλια (λες και το Αιγαίο δεν είναι κλειστή θάλασσα) ή ότι υφιστάμεθα «ταπεινωτικές» παραβιάσεις του εναέριου χώρου (όταν η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει παρανόμως επεκτείνει στον αέρα τα 6 μίλια σε 10) ή ότι είναι προσβλητική για τους Έλληνες η απολύτως θεμιτή αξίωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να ονοματίζει τον εαυτό της όπως εκείνη επιθυμεί (και όχι όπως επιτάσσουν οι κήνσορες της ελληνικής εθνικοφροσύνης), τότε η ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να παραμένει απαθής χωρίς να λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ταράξουν τα νερά.
Και ακριβώς επειδή το σχολείο διδάσκει εθνική ιδεολογία (δηλαδή μυθολογία αντί για ιστορία) έχει σφιχταγκαλιάσει και τον μιλιταριστικό θεσμό των παρελάσεων. "Αυτές είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αλλιώς μας τα λέει ο Τσίπρας. Κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό με θέσεις που φέρνουν στους ίδιους αλλεργία....

Να δούμε και την σχέση τους με τους κουκουλοφόρους:

Στις αρχές του 2009 μετά τα γεγονότα των "Δεκεμβριανών" η Αυγή κυκλοφορεί ημερολόγιο με φωτογραφίες από τα επεισόδια!

Το ημερολόγιο περιέχει 70 φωτογραφίες και συνθήματα από όλα τα γεγονότα καθώς και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις διεθνούς συμπαράστασης.

Για το θέμα, ο βουλευτής του Συνασπισμού Δ.Στρατούλης δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι «η Αυγή, με το ημερολόγιό της, αποτύπωσε πιστά, χωρίς λογοκρισία, τις εικόνες και τα συνθήματα της Δεκεμβριανής εξέγερσης της νεολαίας, όπως εξάλλου έκαναν με ειδικά αφιερώματά τους πολλές άλλες εφημερίδες της χώρας μας ή του εξωτερικού. Εάν το ΛΑΟΣ και η κα. Κανέλλη ονειρεύονται κοινωνίες απόλυτης λογοκρισίας, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα».

«Αποτυπώνουμε τον Δεκέμβρη των 15ρηδων με φωτογραφίες από ειρηνικές διαδηλώσεις, πορείες που πνίγηκαν από τα δακρυγόνα της Αστυνομίας, περικυκλώσεις αστυνομικών τμημάτων, χάπενινγκς, αλλά και εκδηλώσεις βίας. Όλα αυτά συνέβησαν τον Δεκέμβρη. Εμείς δεν λογοκρίνουμε» δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας,Ν.Φίλης.

Στο χώρο του Πανεπιστημίου:

Η προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο καιρό, για επαναφορά της νομιμότητας στο σκάνδαλο της διαδικτυακής φιλοξενείας του Athens Indymedia στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ήταν λογικό να δεχθεί αντιδράσεις. Οι “φιλικά προσκείμενοι” στην ακρο-αριστερή τρομοκρατία χώροι, μεταξύ των οποίων και ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντέδρασαν στην προσπάθεια εκδίωξης των αναρχοκουκουλοφόρων απ’ τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Επικαλέστηκαν για άλλη μια φορά το “άσυλο”, το ψευδεπίγραφο αυτό θεσμό-κουρέλι, που έχει καταντήσει το φτηνό “άλλοθι” των φανατισμένων βανδάλων της Αριστεράς και του Αναρχισμού. Πέρα απ’ τις φωνασκίες των κρυπτόμενων συντακτών του Indymedia οι οποίοι “τσιρίζουν” για“ελευθερία λόγου”, στο παιχνίδι της αθλιότητας μπήκε και το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΝ, η εφημερίδα “Αυγή”.

Έτσι, στο σημερινό φύλλο της γνωστής για τις ανθελληνικές της θέσεις στα εθνικά ζητήματα εφημερίδας, δημοσιεύεται άρθρο-γνώμη του Ματθαίου Τσιμιτάκη, δημοσιογράφου της “Καθημερινής” και μπλόγκερ. Ο υπαλληλάκος των Αλαφούζου και Αγγελόπουλου, ταυτόχρονα και αριστεριστής ακτιβιστής της δημοσιογραφίας προσπαθεί να πείσει ότι το Indymedia δέχεται “πολιτική δίωξη”, δοκιμάζοντας “τις αρχές και τις αξίες τους”. Με αυτό του τον ισχυρισμό, ο δημοσιογράφος του ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ουσιαστικά ότι το Indymedia έχει συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό, άρα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εκπρόσωπος πολιτικού χώρου και όχι ως “ανεξάρτητο μέσο εναλλακτικής ενημέρωσης”. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας είπε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να χρησιμοποιείται και για φιλοξενία (έστω και ηλεκτρονική-διαδικτυακή) απόψεων ατόμων που είναι εκτός του ακαδημαϊκού χώρου. Άρα, με αυτή τη λογική, μπορεί και η ΚΝΕ, οι Οικολόγοι του Βεργή ή η Χρυσή Αυγή να ζητήσουν φιλοξενεία στον σέρβερ του ΕΜΠ, μιάς και αποτελούν και αυτοί χώρους πολιτικής έκφρασης (και μάλιστα πολύ πιο ειρηνικών διαθέσεων απ’ τους χουλιγκάνους του Indymedia).

Ευτυχώς που οι μηχανές αναζήτησης όπως η google κρατούν ιστορικό και οι εγγραφές δεν σβήνονται...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...