Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΤΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΟ



Μετά  το  δημοψήφισμα  του  2004  και  με  την  απόρριψη  του σχεδίου Ανάν,  δεξιές Δυνάμεις κυρίως από τον Δημοκρατικό Συναγερμό και διαφωνώντας με την  ηγεσία τους για  τη στάση  τους αυτή,  ίδρυσαν το  Ευρωπαϊκό κόμμα, με πρόεδρο  τον Δημήτρη  Συλλούρη και με πρώτο συμπαραστάτη του τον  Ρίκκο Ερωτοκρίτου και στηριζόμενοι από αποσχισθέντα  στελέχη του  ΔΗ.ΣΥ και τη συμπαράσταση του Λαού, οι οποίοι εργάστηκαν στη πλατφόρμα του ΟΧΙ  που πίστεψαν ότι το σχέδιο Ανάν ήταν καταστροφικό και προδοσία  εις  βάρος  της Κύπρου μας, όπως συνήθιζε πάντοτε να λέει ο κ. Συλλούρης στις ομιλίες του.
 
Ενα κόμμα Υπερήφανο,  Πατριωτικό,  Δημοκρατικό,  με  Αξίες, με  το βλέμμα στραμμένο προς την Ελλάδα και εναντίον  της οποιασδήποτε  λύσης  Δ.Δ.Ο.  ή οποιεσδήποτε υποχωρήσεις στο εδαφικό και με ποσοστό  στη  βουλή της τάξης του 5.5%   με δύο βουλευτές, Συλλούρη και Ερωτοκρίτου.  

Οφείλω να θυμίσω, γιατί είναι πολύ σημαντικό  για  τους  αναγνώστες   ότι  το Ευρωπαїκό  κόμμα  υπεστήριξε  σθεναρά  την  υποψηφιότητα για τη Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο, για το ηχηρό     του ΟΧΙ  και του συμπαραστάθηκαν.
Περνώντας ο χρόνος, οφείλω να θυμίσω για χάριν και σεβασμού  της ιστορίας, ο κ. Συλλούρης σε δημοσιογραφική του συνέντευξη στη Λεμεσό, παρόντος του Επαρχιακού Γραμματέα κ. Σωτήρη Στυλιανού απάντησε σε  ερώτηση  δημοσιογράφου της εφημερίδας ΧΑΡΑΥΓΗ ότι δεν αποκλείει τη Δ.Δ.Ο ως λύση!
Οπόταν ο τότε  Επ. Γραμματέας  αντέδρασε  έντονα και δήλωσε στους δημοσιογράφους  ότι  η  απόφαση του ΕΥΡΩΚΟ για το  Κυπριακό  ΔΕΝ αποδέχεται τη Δ.Δ.Ο.  διαψεύδοντας τον κ. Συλλούρη.

Παραμονές των  πρόσφατων  προεδρικών εκλογών του  Φεβρουαρίου του 2013 Συλλούρης  και  Ερωτοκρίτου, υπεστήριξαν σθεναρά την υποψηφιότητα Νίκου
Αναστασιάδη, ο οποίος το 2004 υπεστήριξε με  μεγάλο πάθος το σχέδιο Ανάν,
Και  σήμερα προ μεγάλης έκπληξης μας  ο κ. Συλλούρης,  βρίσκεται ως υποψήφιος  ευρωβουλευτής,   στο ψηφοδέλτιο  του  ΔΗ.ΣΥ.    Πρόσφατα δήλωσε στα Μ.Μ.Ε ότι διαφωνεί με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, για τη αποδοχή   του  εγγράφου  Ντάουνερ, ή άλλως τη κοινή διακήρυξη,  Αναστασιάδη  -  Ερογλου  όπως  την  έχουν διατυπώσει,  αλλά... παραμένει όμως το  ΕΥΡΩΚΟ  του  0.5%   στη συγκυβέρνηση!  
Αφήνω  λοιπόν  στους αναγνώστες  μου να  βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα,  να σχολιάσουν  και  εμπιστεύομαι απόλυτα τη κρίση τους σε όσους ενδιαφέρονται για το καλό της Κύπρου μας και του Λαού της.

Με Εκτίμηση

Α. Κακουλής    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...