Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Συνέντευξη Μιχάλη Τσακίρη, υπ. Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, στον «Στόχο»

Συνέντευξη Μιχάλη Τσακίρη, υπ. Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, στον «Στόχο»
Ο Παλιός είναι αλλιώς … Ο Μιχάλης Τσακίρης στον δρόμο για την Ευρωβουλή
«ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ»! «Κράτος χωρίς ισχυρό Εθνικό Στρατό είναι καταδικασμένο να αφανιστεί» 
- Ποιος είναι ο άνθρωπος Τσακίρης και πώς προέκυψε η ενασχόληση σας με το κίνημα της Χρυσής Αυγής; Ποια τα αρχικά κίνητρα που σας οδήγησαν στις τάξεις της και από ποια θέση την υπηρετείτε σήμερα;


Ο παππούς μου κατάγεται από την σκλαβωμένη γη της Ανατολικής Θράκης, από την Μεγάλη Γέφυρα. Γεννήθηκα το 1972 στην Ελβετία και επέστρεψα το 1989 οικογενειακώς στην Ελλάδα. Είναι Πολιτικός Μηχανικός του Α.Π.Θ. (1990-1996). Υπηρέτησα πλήρη θητεία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ως Έφεδρος Λοχίας του Μηχανικού Σώματος (1996-1997). Είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά και ομιλώ απταίστως Αγγλικά, Γερμανικά, καθώς και Γαλλικά και Σερβοκροατικά.
Εντάχθηκα στον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή από τα φοιτητικά μου χρόνια (1993), και οι λόγοι ήταν κυρίως δύο: Πάντα διακατεχόμουν από έντονο Πατριωτισμό και πάντα πίστευα πως η αληθινή κοινωνική δικαιοσύνη είναι η μόνη εγγύηση για την πρόοδο και την ευημερία του Ελληνικού Έθνους. Ήμουν υποψήφιος με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στις Ευρωεκλογές του 2009 καθώς και στις Εθνικές εκλογές του 2009 και 2012. Έκτοτε προσφέρω στο Εθνικιστικό Κίνημα ως υπεύθυνος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. Είμαι Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
 - Δραστηριοποιήστε στην Κεντρική Μακεδονία, η οποία πλήττεται από το μείζον θέμα των Σκοπίων, με το ανθελληνικό κράτος να μένει αμέτοχο.
Από την ίδρυση της Χρυσής Αυγής ήμασταν ξεκάθαροι πως δεν δεχόμαστε ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας. Συμμετείχαμε σε όλα τα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν τότε. Η θέση μας αποτυπώθηκε και στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας που ακριβώς αυτόν τον τίτλο είχε: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ. Πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια με τον διαρκή και ακούραστο αγώνα σε πόλεις και σύνορα να μην ξεχαστεί το θέμα, παρά τις προβλέψεις του τότε πρωθυπουργού Μητσοτάκη πως το θέμα θα ξεχαστεί σε δέκα χρόνια.
Θα επιμείνουμε στο μείζον αυτό Εθνικό θέμα, γιατί στο κρατίδιο αυτό ζουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που καταπιέζονται. Θα διεκδικήσουμε με κάθε μέσο τα δικαιώματά τους. Αντιθέτως βλέπουμε, με την ανοχή των εκάστοτε ανθελληνικών κυβερνήσεων, να δρουν ανενόχλητοι κάποιοι ανθελληνικοί κύκλοι στην Ιερή γη της Μακεδονίας μας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
 - Σε μια περιοχή σαν την κεντρική Μακεδονία βλέπουμε τον πρωτογενή τομέα να μαραζώνει, όπως επίσης να ερημώνουν οι βιομηχανικές ζώνες με παράλληλη μετακίνηση εταιρειών σε γειτονικές χώρες. Ποιεις οι θέσεις σας στο συγκεκριμένο πρόβλημα;
Λέμε ξεκάθαρα: Εδώ και τώρα επιστροφή στην Εθνική παραγωγή και εφαρμογή μέτρων προστατευτισμού των Ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους. Πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα και χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, των ελληνικών επιχειρήσεων, ώστε αυτές να παραμείνουν σε ελληνικό έδαφος και να απασχολούν Έλληνες εργαζόμενους. Για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει άμεση παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους και προσφυγή στα αρμόδια διεθνή δικαστήρια, όπως έπραξε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Εθνικού κυβερνήτη Ι. Μεταξά, του πρωθυπουργού του ΟΧΙ.
 - Ποια είναι η στάση και οι πιθανές προτάσεις της Χρυσής Αυγής όσον αφορά τις εξορύξεις διαφόρων κοιτασμάτων που υπάρχουν στην Ελλάδα; Θα μπορούσαν να αποτελούν κινητήριο μοχλός ανάπτυξης;
Σαφέστατα θα μπορούσαν, αν δεν ξεπουλιόταν ο Εθνικός μας πλούτος από το ανθελληνικό καθεστώς της κλεπτοκρατίας. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε έναν ενεργειακό κόμβο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όμως πάντα προς το συμφέρον του Ελληνικού Λαού και με σωστό γεωστρατηγικό σχεδιασμό.
 - Ποια η θέση σας στο κομμάτι της πολεμικής βιομηχανίας;
Η ελληνική πολεμική βιομηχανία ουσιαστικά έχει πάψει να υφίσταται με τις μηχανορραφίες όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης. Κινδυνεύει θανάσιμα η ασφάλεια της χώρας μας και οδηγούνται χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι στην ανεργία και την ανέχεια. Θέλουμε μια εύρωστη αμυντική βιομηχανία που θα εξασφαλίζει την ασφάλεια της Ελλάδος σε μεγάλο βάθος χρόνου. Χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις η Ελλάδα δεν μπορεί να συμμετέχει ισότιμα στο γεωστρατηγικό γίγνεσθαι της ευρύτερης περιοχής. Κράτος χωρίς ισχυρό Εθνικό Στρατό είναι καταδικασμένο να αφανιστεί.  
- Είστε πλέον και επίσημα υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή για το Ευρωκοινοβούλιο. Ποιά ήταν η πρώτη σκέψη και ποιο είναι το όραμα και η δράση που θα κάνει εντός του Ευρωκοινοβουλίου ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή;
Το δικό μας όραμα είναι μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια ελεύθερη Ευρώπη, ελεύθερη από τα δεσμά των τοκογλύφων. Μια Ευρώπη όπου η Ελλάδα θα έχει την θέση που της αξίζει ιστορικά και δικαιωματικά. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να την σέβονται και για να την σέβονται θα πρέπει να διαθέτει Ηγέτες που θα λένε και ΟΧΙ, σε αντίθεση με τα συνεχή ναι των κυβερνώντων. Πρέπει να υπάρχει και θα υπάρχει πλέον μια δυνατή Εθνικιστική φωνή που θα παλεύει με κάθε μέσο για τα δίκαια των Ελλήνων, τόσο σε Εθνικό όσο σε κοινωνικό επίπεδο.
Κεντρικό μας σύνθημα είναι: Ναι στην Ευρώπη των Εθνών και των Πατρίδων – Όχι στην Ευρώπη των τοκογλύφων και των καπιταλιστών.
 - Σας ευχαριστούμε πολύ για τον διάθεση του χρόνου σας, να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας. Ευχόμαστε καλή δύναμη και την καλύτερη συνέχεια στο έργο που έχετε αναλάβει.
Ευχαριστώ με τη σειρά μου για την δυνατότητα που μου δώσατε να επικοινωνήσω με το κοινό, δυνατότητα που μας στερούν συστηματικά τα μεγάλα καθεστωτικά ΜΜΕ. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους Έλληνες καλή Ανάσταση του Έθνους. Να γνωρίζουν πως η Χρυσή Αυγή είναι εδώ και παρ’ όλες τις πολιτικές διώξεις εκ μέρους του λεγόμενου συνταγματικού τόξου θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τον Αγώνα για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunenteujh-michalh-tsakirh-up.-eurwbouleuth-ths-chrushs-aughs-ston-stocho#ixzz31rBPbaei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...