Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Μάνα πρόστυχη ή μητριά…;

  Κύπρος, κείται μακράν, Κύπρος η «πόρνη» της Μεσογείου, Κύπρος για άλλη μια φορά μόνη και ξεχασμένη.
     Μεγάλο επίτευγμα η έλευση Νταβούτογλου στην Αθήνα, μεγάλη υποχώρηση της Άγκυρας αυτή η επίσκεψη. Ξεχνούν όμως ότι το «μπαρμπαρός» εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ξεχνούν οι κυβερνώντες στας ΑΘΗΝΑΣ   ότι πολεμικά της Τουρκίας βρίσκονται, με κανόνες εμπλοκής, κοντά στις Κυπριακές ακτές. Δεν βλέπουν ότι τα Τουρκικά πολεμικά κόβουν βόλτες δίπλα στα Ελληνικά νησιά.
 Ο χαρακτηρισμός της εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με την Τουρκία επαφίεται στον κάθε Έλληνα. Μερικοί χαρακτηρίζουν την ελληνική εξωτερική  πολιτική σαν πολιτική ενδοτισμού, άλλοι σαν προδοτική, άλλοι σαν πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων. Οι  ελληνικές κυβερνήσεις, «αυτοί οι θλιβεροί άνθρωποι», έχουν χάσει προ πολλού τον πατριωτισμό και πετούν την Ελληνική υπερηφάνεια στα σκουπίδια. Όφειλαν, αφού ήθελαν την επίσκεψη Νταβούτογλου, να απαιτήσουν το προφανές. Την αποχώρηση του «μπαρμπαρός» από την Κυπριακή ΑΟΖ και του Τουρκικού ναυτικού από την περιοχή. Αφού γίνει αυτή η αποχώρηση τότε και μόνον τότε θα καταστεί χρήσιμη για τα Εθνικά συμφέροντα η άφιξη του Νταβούτογλου στην Αθήνα. Χωρίς την αποχώρηση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας αλλά και του ερευνητικού σκάφους από την Κυπριακή ΑΟΖ απλά νομιμοποιούν ντε φάκτο το δικαίωμα της Τουρκίας να παραμένει στην περιοχή καταπατώντας την Κυπριακή ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τόσο δύσκολο είναι να σκεφτούν και να ζητήσουν από τους Τούρκους πρώτα την αποχώρηση και μετά την επίσκεψη Νταβούτογλου; Η αποδοχή της επίσκεψης Νταβούτογλου χωρίς την αποχώρηση των Τουρκικών πολεμικών και του «μπαρμπαρός» αποτελεί μέγιστο σφάλμα, για μια ακόμη φορά η μάνα μας έγινε μητριά. 
    Ο Νταβούτογλου θα έρθει στην Αθήνα ενώ παραμένουν τα Τουρκικά σκάφη κοντά στην Κύπρο και το ερευνητικό «μπαρμπαρός» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Τι θα συζητήσουν με τους Έλληνες αξιωματούχους; Την αποχώρηση των Τούρκων; Την διακοπή των ερευνών από τη Κυπριακή Δημοκρατία μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ; Το μοίρασμα των κοιτασμάτων; Τι; Πιστεύουν ότι οι Τούρκοι θα αποχωρήσουν χωρίς ανταλλάγματα; Η πρόσφατη ιστορία δεν τους δίδαξε τον τρόπο σκέψης και δράσης των Τούρκων;

  Για μία ακόμη φορά απεδείχθη η απόλυτη ένδεια, η ανυπαρξία και η μειοδοτική στάση της καταρρέουσας εξουσίας Σαμαρά – Βενιζέλου στη μητρόπολη του Ελληνισμού. Οι τούρκοι να κάνουν βόλτες για μέρες στην Κυπριακή ΑΟΖ και η Ελλάδα να είναι παντελώς απούσα, ενώ η ηγεσία της να αυτοεξευτελίζεται και να αυτοαναιρείται. Το alter-ego του Σαμαρά, Ανα(ν)στασιάδης, εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Ο Ελλαδίτης υπάλληλος της διεθνούς τοκογλυφίας, παρ’ ότι ήταν παρών στην επίμαχη διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών, έπραξε το απόλυτο τίποτα. Το ότι δήθεν είχε… «σφοδρή αντιπαράθεση» με τον Κάμερον για το Κυπριακό και την τουρκική προκλητικότητα, αποδείχτηκε τελικά ένα μεγάλο φιάσκο. Δυστυχώς η Ελλάς διοικείται από ανθρωπάκια που αδυνατούν – όχι μόνο να περιφρουρήσουν τα δίκαιά της – αλλά ακόμα και να μιλήσουν ενώπιον των δήθεν συμμάχων τους.

   Τούρκοι, Εβραίοι και Αιγύπτιοι εντός της κυπριακής ΑΟΖ – Η Ελλάς απούσα…
   Μόλις ο Νταβούτογλου δημιούργησε νέα εστία τεχνητής έντασης με τον απόπλουν του «Μπαρμπαρός», όλα τα κράτη της περιοχής κινητοποιήθηκαν. Ισραήλ και Αίγυπτος έσπευσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πιο περιζήτητη οικονομικά ζώνη της Μεσογείου. Το Οικόπεδο 12, που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Κυπριακή Δημοκρατία, αποδεδειγμένα περικλείει τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου. Αυτόν τον αληθινό θησαυρό θα έπρεπε ασφαλώς να τον διασφαλίζει η Ελλάς με φρεγάτες, υποβρύχια και πολεμικά αεροσκάφη. Αντ’ αυτού η πρόστυχη μάνα μας είναι παντελώς ανύπαρκτη και η κυπριακή ασφάλεια βασίζεται δυστυχώς στα ισραηλινά f-16.
    Η αποστολή μίας ισχυρής αεροναυτικής δύναμης στην Κύπρο θα ήταν η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση. Αντί αυτού η προδοτική ελλαδική ηγεσία προτιμά να πήγαινε ταξιδάκια στας Ευρώπας και να κλαίγεται στην διεθνή τοκογλυφική ολιγαρχία. Αντί τα ελληνικά f-16 block 52+ να σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Πάφου, αντί οι ελληνικές φρεγάτες να περιπολούν νοτίως της ελεύθερης Κύπρου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της «Μητρός Πατρίδος» είναι παντελώς απούσες. Αλλά πως θα έρθουν αφού κινδυνεύουν να γείρουν από τις μίζες.
    Η υποχωρητικότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων και το δόγμα «δεν διεκδικούμε, δεν παραχωρούμε» έχει βλάψει τα μέγιστα σε σχέση με τα Εθνικά θέματα. Ακόμη μια φορά ο Ελληνισμός βρέθηκε στην δυσάρεστη και επιζήμια, για τα εθνικά συμφέροντα, θέση να βάζουμε αυτογκόλ. Το τι θα παραχωρήσουμε δεν είναι γνωστό και ίσως δεν μαθευτεί τουλάχιστον άμεσα. Προβλέπεται άλλη μια ήττα και περαιτέρω υποχώρηση στα Ελληνοτουρκικά.
Ντίνος Ορφανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...