Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ελ. Συναδινός: Είναι ώρα να αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό κράτος - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός μίλησε στην ευρωβουλή για την αναβάθμιση της Παλαιστινιακής Αρχής σε κράτος με την ιδιότητα του παρατηρητή.
Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας
Κύριε Πρόεδρε,
 Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 2012, ενέκρινε την αναβάθμιση της Παλαιστινιακής Αρχής σε κράτος με την ιδιότητα του παρατηρητή. Αυτή η αναβάθμιση του διεθνούς καθεστώτος της Παλαιστινιακής Αρχής από «οντότητα» σε «κράτος μη μέλος» του ΟΗΕ, ανάλογο καθεστώς με αυτό που κατέχει το Βατικανό, έδωσε στην Παλαιστίνη μια ληξιαρχική πράξη γέννησης. Τα τελευταία όμως 2 χρόνια το μόνο που έχουμε παρατηρήσει είναι αύξηση της επιθετικότητας του Ισραήλ. Χιλιάδες επιδρομές και σφαγές αμάχων, συνέχιση της κατοχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη και του εποικισμού αυτών.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το δίκαιο είναι με τη μεριά των Παλαιστινίων οι οποίοι παλεύουν, όχι πάντα με τους πλέον δόκιμους τρόπους, ν’ αποκτήσουν το δικαίωμα για μια δική τους πατρίδα, αν και αυτή έχει σήμερα συρρικνωθεί στο 22% του εδάφους, από το αρχικό που τους αναλογούσε. Πολλοί ειδικοί έχουν προσπαθήσει όλο αυτό το διάστημα να βρούνε λύσεις ώστε να σταματήσει κάποια στιγμή το μακελειό. Εις μάτην. Οι πολεμικές επιχειρήσεις αντί να μειώνονται, πυκνώνουν. Οι Παλαιστίνιοι όμως, αξίζουν ένα δικό τους κράτος. Και αυτό δεν είναι δική μου παρατήρηση αλλά απαίτηση 135 χωρών που έχουν αναγνωρίσει το κράτος αυτό.
Πολλά χρόνια μετά την πτώση του τείχους στο Βερολίνο είναι αν μη τι άλλο ανόητο να συζητάμε σήμερα αν θα συνεχίσουμε να επιτρέπουμε την πολιτική του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας. Ο λαός δηλαδή που σε κάθε ευκαιρία μας θυμίζει τη γενοκτονία που υπέστη κατά το Β΄ ΠΠ, δεν διστάζει να πράττει τα ίδια σε έναν λαό που το μόνο που ζητά είναι να έχει κράτος.
Η ιστορία μάλλον επαναλαμβάνεται, όχι ως πιστό αντίγραφο, αλλά ως "υπενθύμιση" του σεβασμού που οφείλουν να έχουν οι λαοί μεταξύ τους.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/el.-sunadinos-einai-wra-na-anagnwristei-to-palaistiniako-kratos-binteo#ixzz3KLlYPRuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...