Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Συνέντευξη του Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γεώργιου Επιτήδειου, στην ομογενειακή εφημερίδα “Εθνικός Κήρυξ”

Συνέντευξη του Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γεώργιου Επιτήδειου, στην ομογενειακή εφημερίδα “Εθνικός Κήρυξ”
Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γεώργιος Επιτήδειος επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη και όπως αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυκας» το Σάββατο συναντήθηκε με μέλη και στελέχη του Πυρήνα της Χρυσής Αυγής της Νέας Υόρκης. Λίγο πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στον «Εθνικό Kήρυκα» στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι του Κουίνς.

Στη συνέντευξη παρέστη και ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος συνόδευε τον ευρωβουλευτή και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποδοχή που τους επεφύλαξαν τα μέλη και τα στελέχη του Πυρήνα της Χρυσής Αυγής και «για τη δυνατότητα που τους παρείχαν να γνωρίσουν από κοντά τους ομογενείς και να αισθανθούν υπερήφανοι».
Ο ευρωβουλευτής διευκρίνισε ότι δέχτηκε χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό της πρόταση των στελεχών του Πυρήνα της Χρυσής Αυγής της Νέας Υόρκης να παραχωρήσει συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» και, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ευχαριστούμε τον ‘Ε.Κ.” διότι τιμώντας το δημοσιογραφικό σας καθήκον μας δίνετε βήμα να εκφράσουμε τις απόψεις μας, διότι όπως γνωρίζετε δυστυχώς στην Ελλάδα μας έχουν αποκλείσει από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης».
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:
«Ε.Κ.»: Ποιοι είναι οι στόχοι αυτής της επίσκεψης στη Νέα Υόρκη;
Γ. Επιτήδειος: Στόχος αυτής της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με την Ομογένεια. Είμαστε ένα καινούργιο κόμμα, δραστηριοποιείται στον πατριωτικό χώρο και γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να γνωρίσουμε τους συμπατριώτες που ζουν και ευδοκιμούν σε τούτη τη μεγάλη και φιλόξενη χώρα και μεταλαμπαδεύουν και στα παιδιά τους τα νάματα του Ελληνισμού… Κρατούν ζωντανό τον Ελληνισμό εδώ, αποτελούν μια εξαιρετική και ζωντανή γέφυρα με την πατρίδα. Χαίρομαι ιδιαιτέρως διότι την Κυριακή επισκεπτόμενοι την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου είδαμε τα νέα παιδάκια να απαγγέλουν ποιήματα στην Ελληνική, να παρουσιάζουν την ιστορία του ’40 και αυτό μας συγκίνησε διότι δείχνει τη συνέχεια του Ελληνισμού στην Αμερική.

«Ε.Κ.»: Ποια ήταν τα μηνύματα που λάβατε από τη συνάντηση με τα στελέχη και μέλη του πυρήνα της Χρυσής Αυγής;
Γ. Επιτήδειος: Τα παιδιά αυτά -οι περισσότεροι κάτω των τριάντα ετών- είναι υπερήφανα Ελληνόπουλα που ξέρουν την ιστορία της Ελλάδας και στενοχωριούνται με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Τα μηνύματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Τα παιδιά αυτά ήξεραν αρκετά πράγματα από αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και από αυτά που τους είπαμε κατάλαβαν τον λόγο για τον οποίο υπάρχει αυτή η παραπληροφόρηση.
«Ε.Κ.»: Συναντηθήκατε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας και τις άλλες αρχές;
Γ. Επιτήδειος: Όχι, διότι η επίσκεψη δεν είχε επίσημο χαρακτήρα. Ήταν ως ανταπόκριση της πρόσκλησης από τον τοπικό πυρήνα. Βεβαίως αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να συναντηθούμε και με άλλους παράγοντες της Ομογένειας σε καθαρά προσωπικό επίπεδο.
«Ε.Κ.»: Εδώ και 13 μήνες ο πρόεδρος, οι βουλευτές και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στη φυλακή. Το κόμμα το χαρακτηρίζουν ναζιστικό και παρά ταύτα στις πρόσφατες εκλογές αναδεικνύει τρεις ευρωβουλευτές. Πώς είναι δυνατόν;
Γ. Επιτήδειος: Κατ’ αρχάς η Χρυσή Αυγή κατηγορείται ότι είναι εγκληματική οργάνωση. Αυτή είναι μια κατηγορία η οποία προκαλεί το γέλιο και των πρωτοετών φοιτητών της Νομικής. Σοβαροί και έγκριτοι νομικοί στην Ελλάδα ούτε καν το αναφέρουν αυτό, διότι είναι μια κατηγορία, η οποία έχει καταπέσει από την πρώτη στιγμή και ουδείς το πίστεψε, πολύ περισσότερο δεν το πίστεψε ο ελληνικός λαός.
Για να υπάρξει μια τέτοια οργάνωση πέραν των εγκλημάτων που πρέπει να έχει διαπράξει θα πρέπει να υπάρχει και το στοιχείο του οικονομικού οφέλους από αυτά τα εγκλήματα. Αυτό το προβλέπει η Συνθήκη του Παλέρμο, η οποία εφαρμόζεται σε όλα τα δημοκρατικά κράτη του κόσμου. Εάν δεν υπάρχει οικονομικό όφελος σε μια δραστηριότητα, δεν υπάρχει και εγκληματική οργάνωση. Άρα αυτή η κατηγορία έχει καταρρεύσει. Αναφέρατε προηγουμένως ότι η Χρυσή Αυγή κατηγορείται ότι είναι ναζιστικό κόμμα. Ακόμη κι αν ήταν ναζιστικό κόμμα πάλι θα ήταν παράνομες οι διώξεις εις βάρος του, διότι όπως γνωρίζετε οι ιδέες δεν διώκονται.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστικό κόμμα, διότι πρώτα από όλα η επίσημη θέση της Χρυσής Αυγής είναι ότι είμαστε εθνικιστές. Άρα δεν έχει να κάνει κάτι με το ναζισμό. Ούτε έχει υποστηρίξει κανείς ναζιστικές αντιλήψεις και ούτε έχει υμνήσει κανείς τα «κατορθώματα» του ναζισμού.
Από την άλλη πλευρά δεν έχουμε το λόγο να έχουμε τον Χίτλερ ως παράδειγμα και ως ίνδαλμα διότι είμαστε Έλληνες και έχουμε τόσους πολλούς ήρωες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα εάν θα θέλαμε να επιλέξουμε ως ίνδαλμα, και ακόμη περισσότερο διότι ο ναζισμός είναι μια γερμανική πολιτική θεωρία η οποία έχει λήξει με τον θάνατο του ιδρυτού της. Άρα για ποιον λόγο εμείς να ασπαστούμε κάτι τέτοιο. 
Μα θα μου πείτε γιατί το λένε. Το λένε διότι δεν έχουν -δυστυχώς- κανένα πολιτικό επιχείρημα να μας αντιμετωπίσουν. Εφαρμόζοντας μια αρχή της προπαγάνδας, όταν δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις τον αντίπαλό σου, είτε προσπαθείς να τον γελοιοποιήσεις, είτε θα προσπαθήσεις να τον δαιμονοποιήσεις. Εμάς δεν μπορούν να μας γελοιοποιήσουν διότι δεν τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα. Και ούτε να μας δαιμονοποιήσουν τους δίνουμε το δικαίωμα. Η έλλειψη επιχειρημάτων τους οδηγεί σε αυτές τις απονενοημένες κινήσεις που μάλλον γέλιο προκαλούν στον κόσμο. 
Δυστυχώς το «αμάρτημα» που έχει κάνει η Χρυσή Αυγή αφορά το γεγονός ότι αγαπάει την πατρίδα, λέει την αλήθεια, λέει και πράττει αυτά που σκέπτονται και θα ήθελαν να πράξουν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι φοβούνται να το κάνουν. Αυτό το «αμάρτημα», συν κάποιες εντολές από το εξωτερικό έχουν συντελέσει στο να βρίσκονται στη φυλακή ο αρχηγός και τα στελέχη του κόμματος, χωρίς να αποδεικνύεται τίποτε από αυτά που τους κατηγορούν.
Όπως αντιλαμβάνεστε ο ελληνικός λαός και έξυπνος είναι και συναισθηματικός λαός. Έξυπνος για να καταλαβαίνει όσα συμβαίνουν γύρω του και συναισθηματικός για να συμπαθεί αυτούς που αδικούνται. Εμείς είμαστε αδικούμενοι, άρα ο ελληνικός λαός μας συμπαθεί. 
Τη Χρυσή Αυγή την στηρίζουν οι μέσοι άνθρωποι, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Δεν έχουμε ούτε μεγάλα ονόματα στο κόμμα μας σε όλα τα κλιμάκια του κόμματος. Δεν έχουμε παλιούς πολιτικούς, οι οποίοι να εμπλέκονται σε πολιτικά σκάνδαλα. Δεν έχουμε ανθρώπους οι οποίοι είναι πλούσιοι, είτε προέρχονται από πολιτικό σωλήνα και δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και ουσιαστικά βρέθηκαν στην επικαιρότητα και πήραν δύναμη. Αποτελούμαστε από ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα και έχουν δουλέψει στη ζωή τους, είναι συγκροτημένοι άνθρωποι και κυρίως είναι άνθρωποι, οι οποίοι δεν θέλουν να καταστραφεί αυτή η πατρίδα, γι' αυτό και μας στηρίζουν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Χρυσή Αυγή δεν έχει υποστεί ζημιά από τον απίθανο, απαράδεκτο και τον καθαρά πολιτικό διωγμό που έχει γίνει εναντίον της.
Είμαστε στην πρωτοπορία του εθνικού αγώνα και μας στηρίζουν να πολεμήσουμε για λογαριασμό της πατρίδας. Άρα λοιπόν αυτός είναι ο λόγος που έχουμε συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά και για τον οποίο επέλεξαν εμάς τους τρεις για να τους εκπροσωπήσουμε στην Ευρωβουλή. Με την μέχρι τώρα εργασία δεν τους έχουμε απογοητεύσει. Έχουμε προβάλει τα εθνικά θέματα τα οποία τα δύο κόμματα της συγκυβερνήσεως δεν τα έχουν προβάλλει.
Κατά δεύτερο, έχουμε ενημερώσει όλον τον κόσμο σχετικά με το τι συμβαίνει με τη Χρυσή Αυγή. Ποιοι είμαστε, γιατί διωκόμαστε και έτσι όλος ο κόσμος ξέρει ότι η Χρυσή Αυγή διώκεται και οι αρχηγοί και τα στελέχη βρίσκονται στη φυλακή για πολιτικούς λόγους. Τουλάχιστον τους έχουμε αφαιρέσει το άλλοθι να λένε ότι δεν ξέρουμε.
«Ε.Κ.»: Συνεργάζεστε με τους ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων;
Γ. Επιτήδειος: Οι βουλευτές των άλλων κομμάτων στην αρχή ήθελαν να μας απομονώσουν. Δεν τα κατάφεραν γιατί δεν τους δώσαμε το δικαίωμα αυτό και μάλιστα διότι αντιλήφθηκαν ότι εάν εξακολουθούσαν να έκαναν αυτό το πράγμα θα ρεζιλευόντουσαν οι ίδιοι. Γι’ αυτό, λοιπόν, τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς μας λένε μια καλημέρα. Κάποιοι άλλοι προχωρούν ένα ακόμη βήμα, μιλάμε, ανταλλάσουμε απόψεις κ.λπ. Προς το παρόν -και δυστυχώς- δεν έχουν ζητήσει τη βοήθειά μας και δεν έχουν κάνει κάποια κίνηση να μπορέσουν από κοινού να υπερασπίσουν το εθνικό συμφέρον.
Όμως αυτό δεν μας απασχολεί ιδιαιτέρως διότι εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Όπου βρούμε την ευκαιρία προβάλλουμε το εθνικό θέμα και το κάνουμε σε συνεργασία με τους υπολοίπους.
«Ε.Κ.»: Αισθάνεστε μεγαλύτερη απομόνωση στις Βρυξέλλες, ή στην Ελλάδα; 
Γ. Επιτήδειος: Στην Ελλάδα, διότι οι ξένοι μας έχουν προσεγγίσει, ανταλλάσουμε απόψεις, συνεργαζόμαστε κυρίως με τους ευρωβουλευτές των υπολοίπων εθνικών κομμάτων και μάλιστα έχουμε κάνει κοινές ερωτήσεις και έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη τη συνεργασία μας. 
Στην Ευρωβουλή τα πράγματα είναι πολύ πιο καλά από ότι είναι στην Ελλάδα, διότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάποιες αρχές, εφαρμόζουν κάποιους κανόνες, στηρίζουν κάποια προσχήματα. Στην αρχή είχαν πέσει θύματα της προπαγάνδας και μας έβλεπαν κάπως παράξενα. Από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκαμε διαπίστωσαν ότι όλα αυτά είναι αστειότητες και τώρα κάθε άλλο παρά μας απομονώνουν.
«Ε.Κ.»: Πώς σας αντιμετωπίζει ο ελληνικός και ο ξένος Τύπος και οι μυστικές υπηρεσίες;
Γ. Επιτήδειος: Σε ό,τι αφορά τον Τύπο στην Ελλάδα μάς έχει απομονώσει, γιατί έχουν δεχτεί κάποια εντολή και προσπαθούν να την εφαρμόσουν. Βεβαίως εμάς δεν μας ενοχλεί καθόλου αυτό. Όπως διαπιστώσατε εκ του αποτελέσματος ο ελληνικός λαός και μας στηρίζει και μας ψηφίζει και ανεβάζει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Άρα λοιπόν αποδεικνύεται ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν ξέρουν να μας αντιμετωπίσουν. Και δεν ξέρουν να μας αντιμετωπίσουν διότι δεν μας ξέρουν. Θεωρούν ότι είμαστε σαν αυτούς, με την έννοια ότι έχουμε την ίδια φιλοσοφία, τις ίδιες επιδιώξεις, τους ίδιους στόχους και θεωρούν ότι συμπεριφερόμενοι απέναντί μας με αυτόν τον τρόπο μας κάνουν κακό.
Δεν μας κάνουν κακό, αλλά μας ενισχύουν. Και να χρησιμοποιήσω μια στρατιωτική έκφραση που λέει πως εάν «ο εχθρός θα γνώριζε τις θα πράξει ο εχθρός, τότε θα γνώριζε τι θα πάθει από τον εχθρό». 
Ο πολιτικός «εχθρός» δεν μας γνωρίζει και γι' αυτό δεν ξέρει πώς να μας αντιμετωπίσει και γι” αυτό το λόγο θα έλεγα χαριτολογώντας: «εάν θα μπορούσα θα έστελνα στον Αντώνη Σαμαρά τον πρωθυπουργό της χώρας μια ευχαριστήρια κάρτα ευχόμενος να συνεχίσει να κάνει αυτά που μας κάνει, γιατί μας ενισχύουν».
Δυστυχώς αυτή η τακτική που εφαρμόζουν απέναντί μας οι πολιτικοί αντίπαλοι έχει επιπτώσεις σε κάποιους από τους συναγωνιστές μας. Στον αρχηγό μας, στους βουλευτές και στους οπαδούς μας που βρίσκονται στη φυλακή χωρίς λόγο και υποφέρουν. Οι αντίπαλοί μας παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαιοσύνης, δημοκρατικότητας και ισότητας έχουν αφαιρέσει την ελευθερία άνευ λόγου σε ανθρώπους, έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε οικογένειες, έχουν απαγορεύσει ακόμη και το να έχει ο άλλος τη δυνατότητα να δει το νεογέννητο παιδί του.
Αυτοί που παριστάνουν τον δημοκράτη, τον ανθρωπιστή, έχουν δείξει μια τόσο απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντί μας, η οποία εάν δεν είναι απόρροια ηλιθιότητας -που δεν πιστεύω πως είναι- είναι τουλάχιστον απόρροια συμπλεγμάτων που έχουν απέναντί μας και εντολών που έχουν πάρει από το εξωτερικό. Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας οφείλω να τονίσω ότι θα ήμουν εντελώς αφελής εάν πίστευα ότι δεν μας παρακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες. Άλλωστε αυτή είναι και η δουλειά τους. Θεωρώ δεδομένο ότι μας παρακολουθούν, από την άλλη πλευρά θεωρώ δεδομένο ότι δεν μας έχουν ενοχλήσει διότι δεν τους έχουμε δώσει τέτοιο δικαίωμα.
«Ε.Κ.»: Αισθάνεστε κι εσείς την ίδια πίεση που αισθάνεται το κόμμα;
Γ. Επιτήδειος: Ο τρόπος με τον οποίο αισθάνεται την πίεση κάποιος είναι απόρροια και της δικής του προσωπικότητας. Άρα θα μιλήσω εντελώς προσωπικά. Δεν αισθάνομαι κάποιο πρόβλημα, πρώτο διότι σαν αξιωματικός έχω ξεπεράσει κάποιες φοβίες ή εν πάση περιπτώσει κάποια σύνδρομα αυτής της κατηγορίας και δεύτερο διότι δεν έχουμε κάνει κάτι κακό. Είμαστε ένα κόμμα νόμιμο, διεξάγουμε νόμιμο πολιτικό αγώνα, δεν κάνουμε και δεν έχουμε λόγο να κάνουμε παράνομες δραστηριότητες.
«Ε.Κ.»: Οι δημοσκοπήσεις κάνουν λόγο για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Πώς βλέπετε την πολιτική κατάσταση;
Γ. Επιτήδειος: Είναι γεγονός ότι η πολιτική κατάσταση στη Ελλάδα είναι ρευστή. Δεν ξέρω εάν η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι 5 ή 8 μονάδες διαφορά. Σίγουρα εκτιμώ ότι είναι μεγάλη η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν ανατρέπεται. Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι.
Εκτιμώ ότι αυτή θα είναι η νέα πραγματικότητα διότι αυτή είναι και η τάση της κοινωνίας. Σημασία δεν έχει αν θα είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και αν σχηματίσει κυβέρνηση. Εκείνο που έχει σημασία είναι να υπάρξει μια αντιπολίτευση η οποία θα είναι πραγματική αντιπολίτευση. 
Άρα λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, αντιπολίτευση εμείς, η Χρυσή Αυγή. Θα είμαστε εθνική αντιπολίτευση ακόμη κι αν δεν είμαστε δεύτερο κόμμα και είμαστε τρίτο. Γιατί εμείς είμαστε ανάχωμα για ο,τιδήποτε στρέφεται κατά των συμφερόντων της πατρίδος και του λαού. Ακόμη και τώρα, που είμαστε σταθερά τρίτο κόμμα.
Εμάς φοβούνται πολιτικά και γι' αυτό μας αντιμετωπίζουν με τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν. Με μας αντιπολίτευση και κατ” ανάγκη τη Νέα Δημοκρατία συρόμενη πίσω από μας στα εθνικά θέματα για να διασώσει ό,τι μπορεί από την πολιτική της υπόληψη. Άρα δεν μας πειράζει το γεγονός ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, αλλά μας ενδυναμώνει το γεγονός ότι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα σταθούν απέναντί τους. Γι” αυτό βλέπετε και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι αριστεροί αποδέχονται και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν αυτή την απαράδεκτη, την αντιδημοκρατική τακτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Θέλουν να πιστεύουν ότι αυτοί έχουν το ακαταδίωκτο και δεν πρόκειται να στοχοποιηθούν στο μέλλον από την εξουσία οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή. Όμως, όταν θα έρθει η ώρα να περάσουν και αυτοί την πύλη της πολιτικής κολάσεως στην οποία έχουν συναινέσει θα θυμηθούν αυτό που έγραφε ο Δάντης «Εγκαταλείψτε κάθε ελπίδα». Τότε όμως θα είναι πολύ αργά να μετανιώσουν. Θα μπουν στην κόλαση την πολιτική έχοντας όντως χάσει κάθε ελπίδα. Αυτό όμως λίγο μας απασχολεί, διότι τα ήθελαν καλά να πάθουν. 
Γι” αυτό λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμποδίζει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να κάνουν αυτά που κάνουν εις βάρος της Χρυσής Αυγής. Τουλάχιστον με αυτή την τακτική έχει απομυθοποιηθεί αυτό που θεωρούν οι αριστεροί ότι είναι δημοκράτεςΕάν ήταν δημοκράτες και αγαπούσαν την ελευθερία και τη δημοκρατία θα αντιδρούσαν σ' αυτή τη δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής.
«Ε.Κ.»: Αποκλείετε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Γ. Επιτήδειος: Η Χρυσή Αυγή στηρίζει οποιαδήποτε προσπάθεια, η οποία έχει στόχο την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Και αυτό το έχει αποδείξει η Χρυσή Αυγή και έχει στηρίξει στη Βουλή κάποια σχέδια νόμου που έχει φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία ήταν καλά και θετικά για το εθνικό συμφέρον.
Άρα λοιπόν όταν δεν θίγεται το εθνικό συμφέρον, η Χρυσή Αυγή δεν θα αντιδρά. Όταν θίγεται το εθνικό και το κοινωνικό συμφέρον τότε θα είμαστε απέναντι. Είμαστε ανοικτοί, δεν έχουμε κάποια σύνδρομα των πολιτικών μας αντιπάλων, όποια κι αν είναι αυτά.
«Ε.Κ.»: Τι πιστεύετε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών;
Γ. Επιτήδειος: Εάν υπήρχε η δυνατότητα αυτή η συγκυβέρνηση έπρεπε να έχει φύγει από χθες. Άρα λοιπόν όσο πιο γρήγορα επισπευστεί η διαδικασία αποπομπής της από το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας τόσο καλύτερα για την Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αποτύχει στα πάντα, έχουν εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό, έχουν υποχωρήσει την εθνική ανεξαρτησία. Άρα όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο πιο καλά θα είναι.
Σε ό,τι αφορά το τι πιστεύει η Ευρώπη, εξαρτάται για ποια Ευρώπη μιλάμε. Για τις κυβερνήσεις των Ευρωπαϊκών Χωρών, αυτοί έχουν πολιτικά κριτήρια που κρίνουν. Σε ό,τι αφορά τους λαούς είναι θετικά τοποθετημένοι απέναντι στην Ελλάδα, πολλοί δε από αυτούς θλίβονται γι’ αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, πιστεύουν ότι αυτό που γίνεται με τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα είναι κάτι το πρωτοφανές, είναι αντιδημοκρατικό και δεν τιμά μια πολιτισμένη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...