Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Διχαστικό άρθρο της Χαραυγής



Πιο κάτω παραθέτουμε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγής με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2011, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι προωθούν τον διχασμό ανάμεσα στον λαό και ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι φανατίζουν τους οπαδούς τους.



«Αγανακτισμένοι» εκτός ελέγχου, λίγες σκέψεις
Tου
Σάββα Ανδρέου

Είναι γεγονός ότι η λεγόμενη ομάδα αγανακτισμένων (που ζήσαμε να το δούμε και αυτό μετά τους αγανακτισμένους της Αθήνας αφού έγινε μόδα και στον τόπο μας), έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Τόσο καιρό βλέπω και ακούω πράγματα και θάματα σε σημείο που αγανάκτησα (ελπίζω να μην παρεξηγηθεί αυτή μου η λέξη) και πήρα και γω ένα χαρτί και στυλό για να εκφράσω την άποψή μου.

Η «αγανάκτησή» τους και το μίσος τους για την κυβέρνηση και τον πρόεδρο Χριστόφια ουδόλως αμφιβάλλω αν πηγάζουν από τα γεγονότα στο Μαρί. Μάλλον είναι η χρυσή αφορμή που ζητούσαν για να υποδηλώσουν διάτρανα το άσβεστο μίσος που διατηρούσαν από την πρώτη ήδη μέρα που ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέλαβε τα ηνία αυτού του κράτους. Έτρεχαν και μοιρολογούσαν, κακομελετούσαν και έριχναν στον Πρόεδρο τα μύρια κακά. Δεν το χώνεψαν ποτέ και προφανώς δεν το χωνέυουν μέχρι σήμερα ότι ένας Πρόεδρος προερχόμενος από τις τάξεις του ΑΚΕΛ θα ήταν ποτέ δυνατό να αναλάβει την ηγεσία της Δημοκρατίας.

Και ρωτώ. Πού είναι η δημοκρατία; Πώς θέλουμε να λεγόμαστε δημοκρατία αφού ούτε καν δέχονται να κυβερνήσει άλλη ιδεολογία εκτός από τη δεξιά; Μήπως πίσω από αυτή την ‘αγανάκτηση’ κρύβονται μικροκομματικές σκοπιμότητες υποκινούμενες από διάφορους κύκλους (βλέπε ΕΛΑΜ, Αρχιεπίσκοπο, αντιπολίτευση κτλ) με κύριο φόντο τις προεδρικές του 2013;

Μετά τα γεγονότα στο Μαρί κάθε καρυδιάς καρύδι (συγκεκριμένα δεξιόστροφο) βγήκε από το καβούκι του. Για τον δε Αρχιεπίσκοπο (ούτως καλούμενο σύμβολο αγάπης και ενότητας !!!!!) ουδέν σχόλιο. Το μόνο που καταφέρνει με τις προκλητικές του δηλώσεις είναι να σπέρνει τη διχόνοια, να βάζει λάδι στη φωτιά, να προκαλεί αποτροπιασμό και απομάκρυνση από την εκκλησία. Έχει δελεαστεί φαίνεται από τις αστεΐζουσες προτάσεις κάποιων που τον θέλουν να βάζει υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2013. Λίγο γρήγορα δεν νομίζει ότι άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία; Στην αρχή (τις πρώτες 2-3 μέρες δηλαδή της τραγωδίας) τα κίνητρα των αγανακτισμένων μπορεί να ήταν όντως αθώα.

Αθώες και αυθόρμητες συγκεντρώσεις που αναζητούσαν δικαίωση και τιμωρία. Τώρα έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Είναι πραγματικά εκτός ελέγχου. Και αυτό βέβαια αποδεικνύεται από τις ύβρεις και το μίσος που εκστομίζουν ενάντια στον πρόεδρο και στους θεσμούς του τόπου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τορπιλίζουν, κατακρίνουν και προκαλούν εντάσεις όταν μερίδα ανθρώπων αυθόρμητα και αυτόβουλα κινούμενοι υποστηρίζουν τον Πρόεδρο Χριστόφια. Ε ως πόσο οι άνθρωποι να βλέπουν τους ‘αγανακτισμένους’ να βρίζουν και να εκτροχιάζονται;

Η απάντηση τους βέβαια η αναμενόμενη. Φταίει ο Πρόεδρος. Σιχάθηκα αυτή την πρόταση. Φταίει ο Πρόεδρος γιατί βρέχει, φταίει ο Πρόεδρος γιατί χιονίζει, φταίει ο Πρόεδρος για την παγκόσμια οικονομική κρίση, φταίει ο Πρόεδρος γιατί μας ενοχλεί ο θορυβώδης γείτονάς μας. Αναμφισβήτητα, βρήκαν την ευκαιρία που εδώ και τρία χρόνια γύρευαν. Και αυτό γιατί; Προκαλώ τον κάθε ένα να κάνει μια βόλτα στις συγκεντρώσεις που κάνουν οι λεγόμενοι ‘αγανακτισμένοι’ στο Προεδρικό και να τους ρωτήσεις ποιος είναι ο λόγος που συγκεντρώθηκαν εκεί. Εκτός του ότι οι μισοί δεν γνωρίζουν καν το λόγο που μαντρώθηκαν (γιατί μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω τη συνάθροισή τους), οι άλλοι μισοί υποστηρίζουν ότι μαντρώθηκαν εκεί για να απαιτήσουν την παραίτηση Χριστόφια. Αμ δεν θα τους περάσει.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν είναι υπόλογος στις 10 000 (που αμφιβάλλω αν είναι τόσοι) που καθημερινά τον βρίζουν και τον κακολογούν. Έχει να δώσει λόγο στα 3/4 του λαού που τον εμπιστεύτηκε στις εκλογές του 2008 και είμαι σίγουρος ότι ακόμη μέχρι και σήμερα τον υποστηρίζουν. Προσέξτε κύριοι αγανακτισμένοι γιατί οι 300 του Κελλακίου που βγήκαν στους δρόμους για διαδηλώσουν υπέρ του προέδρου Χριστόφια, μπορούν να γίνουν 400, 500, 1000 και δεν ξέρω και γω πόσοι. Γιατί αν αγανακτήσουμε και μεις τότε ποιος σας σώζει.

Ένα είναι το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κάποιος από αυτό το δημοσίευμα της "αμερόληπτης" εφημερίδας του ΑΚΕΛ. Ο πανικός τους έχει κυριεύσει.

Το πλοίο "Κυπριακή Δημοκρατία" βουλιάζει και ο πλοίαρχος Δημήτρης Χριστόφιας αποποιείται κάθε ευθύνης. Αν είναι δυνατόν... Στην προσπάθειά του να σωθεί αυτός και οι αυλικοί του, παρασύρουν μαζί τους στον βυθό και όλους όσους είδαν το φως και πλέον αντιστέκονται στην καταστροφική για τον τόπο πολιτική του. Ευθύνες πιο πιθανό να αποδωθούν στους νεκρούς αξιωματικούς, όπως η απεσταλμένη προβοκάτορας του ΑΚΕΛ είπε με αναίδεια μπροστά στις οικογένειες των νεκρών, έξω από το προεδρικό στις 17 του μήνα.

Ο διχασμός του λαού της Κύπρου "κύριοι" της Χαραυγής, ήταν πάντα προνόμιο του Κ.Κ.Κ. μετέπειτα ΑΚΕΛ. Από την Διασκεπτική του 1947 όταν συζητούσαν με τους Βρεττανούς αποικιοκράτες για μια μορφή αυτοκυβέρνησης του νησιού ενάντια στην βούληση του για ΕΝΩΣΗ. Όταν αποκήρυσσαν των αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. και μιλούσαν για τραμπούκους και βαρελότους. Όταν κατά την διάρκεια της εισβολής κρύβονταν στις ξένες πρεσβείες και στις αγγλικές βάσεις. Όταν στο σχέδιο Ανάν ο πρόεδρος χριστόφιας είπε ΝΑΙ και μετά όχι για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ. Όταν έδωσε την εκ περιτροπής προεδρία, όταν σήμερα, μετά τα όσα τραγικά έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό ακόμα απειλούν τον απλό πολίτη της Δημοκρατίας ότι αν αγανακτήσουν αυτοί ποιος μας σώζει.

Τι άλλο θα κάνετε σε αυτόν τον τόπο και τον λαό του;

Αρκετά... Ο λαός που τόσα χρόνια κοροϊδεύατε ξυπνάει. Να το βάλετε καλά στο μυαλό σας, ότι απειλές από λαμόγια και ριψάσπιδες δεν πιάνουν τόπο.

Θα βρείτε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στις επάλξεις του αγώνα, να υπερασπίζεται τα δίκαια των Ελλήνων του τόπου μας, "μέχρις εσχάτων". Αυτό σας φόβιζε πάντα, αυτό σας τρομοκρατεί και τώρα.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ (Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ)

Όσκης Ιωάννης
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...