Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Δελτίο τύπου σχετικά με τις δηλώσεις του γ. γ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού σχετικά με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ)


Στην συνέντευξη που έδωσε ο γ. γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στην εφημερίδα Πολίτης, την Κυριακή 14 Αυγούστου 2011, αναφέρθηκε στο κίνημά μας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Πιο κάτω παραθέτουμε το απόσπασμα από την εφημερίδα Πολίτης:
-Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τα επεισόδια που έγιναν έξω από το Προεδρικό συγκρίνονται με το πραξικόπημα και την προσπάθεια ανατροπής του Μακαρίου;
Πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό. Μετά την έκρηξη πολλοί συμπολίτες μας ένιωσαν θυμό και αυτό είναι δικαιολογημένο, διότι κι εμείς θυμώσαμε, κι εμείς συμμεριζόμαστε τον πόνο για τις ανθρώπινες απώλειες και γι’ αυτό θέλουμε να μάθουμε γιατί χάθηκαν αυτές οι ζωές. Όμως από την άλλη έχουν ξεπεραστεί τα όρια αντίδρασης σε αυτό που έγινε. Εκείνοι όμως που είναι αδικαιολόγητοι είναι οι ακροδεξιοί, οι Ελαμίτες. Δεν μπορούν να μιλούν για τον δολοφόνο Δημήτρη Χριστόφια, δεν μπορούν να λένε να πεθάνει ο Χριστόφιας και να μην συγκινείται κανένα πολιτικό κόμμα και να αντιδράσει. Αυτά τα πράγματα δεν δείχνουν μόνο μια πολιτική συμπεριφορά του παρελθόντος που έρχεται από τον Μεσαίωνα, αλλά δείχνουν μίσος και αρρωστημένο φανατισμό που μόνο σε αρρωστημένα μυαλά μπορεί να υπάρξει. Αναπτύσσεται ένας φασισμός στον τόπο μας και δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Όταν προειδοποιούσα πριν δύο χρόνια με κατηγόρησαν ακόμη και πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ και τους απαντούσα ότι θα φθάσουμε στο επίπεδο που βρισκόμαστε σήμερα. Τότε έλεγαν πως ήμουν ανόητος και δεν μπορούσα να κατανοήσω την πραγματικότητα, ότι κινδυνολογώ, όμως σήμερα τα ζούμε. Τώρα λένε πάλι ότι φταίω εγώ, διότι έδωσα υπόσταση σε αυτούς τους ανθρώπους.

-Δεν διαχωρίζετε τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτές τις διαμαρτυρίες από εκείνους που διακατέχονται από ακροδεξιές και νεοφασιστικές αντιλήψεις;
Υπάρχει διαφοροποίηση. Όμως τα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία έχουν μάθει να ελίσσονται πλέον και να δίνουν πολιτικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα: Έχουν δραστηριότητες χωρίς τα εμβλήματα του κόμματός τους πλέον, για να φαίνονται τα επεισόδια που προκαλούνται ή οι προκλήσεις ότι δεν είναι από αυτούς, διότι θέλουν να καλύπτουν και τα νώτα τους. Αυτά δείχνουν ότι βρίσκονται σε ένα ανώτερο στάδιο οργάνωσης. Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους που ανήκουν σε αυτές τις οργανώσεις και τα κόμματα, όμως διαφωνώ με τις θέσεις και τις απόψεις τους και είναι αυτές που καταπολεμώ. Τους ανθρώπους τους σέβομαι, όμως οι απόψεις και θέσεις τους είναι καταστροφικές όχι μόνον για την Κύπρο αλλά για οποιαδήποτε χώρα. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν θεωρώ πως το ΕΥΡΩΚΟ κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το ΕΛΑΜ, όμως συμπεριφορές κάποιων πολιτικών προσώπων ενθαρρύνουν συμπεριφορές τύπου ΕΛΑΜ και τα είδαμε να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις μαζί τους.

Ειναι ξεκάθαρο μέσα από τις δηλώσεις του, πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι η μόνη πολιτική δύναμη την οποία οι κυβερνώντες φοβούνται πως μπορεί να φέρει την πραγματική αλλαγή σε αυτό τον τόπο. Προσπαθεί βέβαια να τρομοκρατήσει του πολίτες μιλώντας για φασισμό, ακροδεξιούς και επεισόδια.

Η πολιτική τρομοκρατία κ. Άντρο Κυπριανού, εφαρμόζεται από αυτούς που χρησιμοποιούν την αστυνομία και τις ειδικές της δυνάμεις ως κομματικό στρατό, επιτιθέμενη σε απλούς διαδηλωτές, έγκυους γυναίκες και παιδιά με τεθωρακισμένα οχήματα και χημικά. Από αυτούς που προσπαθούν να προκαλέσουν επεισόδια και φαντάζονται πραξικοπήματα, για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις μεγάλες ευθύνες τους για το ατύχημα στο Μαρί.

Πάντως αναγνωρίζει ο δεύτερος τη τάξη ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ, μετά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πως είμαστε οι μόνοι οι οποίοι έχουν σοβαρή οργάνωση και πως κινούμαστε μεθοδικά για την επίτευξη των στόχων μας, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο, έχοντας εξασφαλίσει την εθνική του ελευθερία και την κυριαρχία του σε ολόκληρη την Κύπρο. Για τον σκοπό αυτό άλλωστε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), έχει κατέλθει στον πολιτικό στίβο, ως ένα εθνικιστικό πολιτικό κίνημα με συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους και προτάσεις για την επίτευξή τους.

Το ότι είμαστε το μοναδικό κίνημα το οποίο μπορεί να φέρει την πραγματική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό φαίνεται και από την φράση του γ. γ του ΑΚΕΛ πως "δεν θεωρεί πως το ΕΥΡΩΚΟ κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το ΕΛΑΜ". Το έχουμε γράψει και αναφέρει πολλές φορές πως όλα τα πολιτικά κόμματα είναι συνυφασμένα με το πολιτικό κατεστημένο και δεν μπορούν να φέρουν την αλλαγή στο πολιτικό σύστημα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θεωρεί πως η επίθεση αυτή του γ. γ του ΑΚΕΛ, οφείλεται ακριβώς στην πεποίθηση ολόκληρου του πολιτικού κόσμου πως το κίνημά μας είναι το μόνο κίνημα που μπορεί να φέρει την αλλαγή. Η προσπάθεια του να λασπολογήσει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα πέσει στο κενό αφού ο κόσμος φαίνεται να ξυπνάει από τον λήθαργό του και να αντιδρά. Καλούμε λοιπόν όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες της Κύπρου να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το κίνημά μας,για να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε πραγματική πολιτική οργή, η οποία θα αλλάξει επιτέλους τα κατεστημένα στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...