Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Δεύτερη ηχογραφημένη συνομιλία του Koşaner προκαλεί αντιδράσεις


Νέες αντιδράσεις στη Τουρκία προκαλεί η δημοσιοποίηση του δεύτερου μέρους του ηχογραφημένου ντοκουμέντου, στο οποίο ο Στρατηγός ε.α Işık Koşaner φέρεται να σχολιάζει τη διαρροή των εγγράφων από τη 1η Στρατιά που οδήγησαν στην αποκάλυψη των πραξικοπηματικών σχεδίων κατά της κυβέρνησης Erdogan. Ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ Nurettin Canikli υποστήριξε ότι πίσω από τις υποκλοπές των δηλώσεων του πρώην Αρχηγού κρύβονται ξένες μυστικές υπηρεσίες ενώ ο πρόεδρος του CHP Kemal Kılıçdaroğlu χαρακτήρισε ύποπτη τη χρονική στιγμή της διαρροής, υποστηρίζοντας ότι έχει στόχο τη δυσφήμιση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ενώ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “στη Τουρκία οι πάντες υποκλέπτονται”.
Στο δεύτερο ηχητικό ντοκουμέντο, ο πρώην Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου παραδέχεται ότι οι ΤΕΔ έδρασαν παράνομα στο ζήτημα της υπόθεσης Balyoz, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη διαρροή στη 1η Στρατιά καθώς μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα απέκτησαν πρόσβαση στα πραξικοπηματικά επιχειρησιακά σχέδια. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Koşaner δίνει οδηγίες για τη σωστή αντιμετώπιση των ΜΜΕ, προτρέποντας τους υφισταμένους του να μείνουν μακρυά από τους δημοσιογράφους αφού κατά το Τούρκο Στρατηγό “θα πουλούσαν ακόμα και τη μάνα τους για ένα θέμα”.

Από το STRATEGY REPORT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...