Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Κατάθεση στεφάνου σε ήρωα της ΕΛΔΥΚ και παρέμβαση για λαθρομετανάστες στο Διαβατό Ημαθίας


Η Χρυσή Αυγή με συνεχείς δράσεις μέσα στο καλοκαίρι αποδεικνύει ότι δεν ξεχνά και συμπαραστέκεται στους Έλληνες που έχουν ανάγκη.
 Το Σάββατο 20-08-11 πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του συντοπίτη μας, Τσιτιρίδη Κωνσταντίνου, στην Κ. Βρύση Πέλλας, ο οποίος ως απλός στρατιώτης ήταν παρών στα τραγικά γεγονότα της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο. Υπηρέτησε την πατρίδα στις ελληνικές δυνάμεις Κύπρου, πήρε μέρος στις άγριες μάχες που δόθηκαν στην Λευκωσία και τα προάστια, με αποκορύφωμα τη μάχη της ΕΛΔΥΚ, η οποία υπήρξε καθοριστική στη διάσωση της Λευκωσίας με 46 νεκρούς και 59 αγνοούμενους. Ανάμεσα στους αγνοούμενους συγκαταλέγεται και ο τοπικός μας ήρωας, Κωνσταντίνος, που με αγάπη και πίστη στην πατρίδα έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και δεν γύρισε ποτέ!

Ο Συναγωνιστής Σαχινίδης Ιωάννης έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή των γεγονότων της εποχής τονίζοντας την σημαντικότητα της ανάδειξης αυτών των «μικρών» ηρώων στις τοπικές κοινωνίες ως παράδειγμα ηρωισμού και αυτοθυσίας για τη σημερινή νεολαία.
Στη συνέχεια ακολούθησε παρέμβαση στο Διαβατό Ημαθίας, όπου ένα χρόνο πριν συμμορία 7 σεσημασμένων Αλβανών είχε επιτεθεί σε 4 ανήλικα Ελληνόπουλα με προφανή σκοπό την δολοφονία τους, όπως είχε επισημάνει και ο ιατροδικαστής στην έκθεση του για το γεγονός. Σημειώνουμε ότι πριν λίγες βδομάδες έγινε το δικαστήριο των Αλβανών με έναν και μοναδικό ένοχο καταδικάζοντας τον σε 13 χρόνια φυλάκιση για βαριές σωματικές βλάβες.
Η πλατεία γέμισε ελληνικές σημαίες και σε όλο το χωρίο αντηχούσε το σύνθημα «όταν οι ξένοι σκοτώσουν τα παιδιά σας τότε θα βγείτε κι εσείς απ’ τα κλουβιά σας». Οι κάτοικοι μας υποδέχθηκαν με χαρά, ήρθαν κοντά μας και συζήτησαν μαζί μας για ώρα, αναφέροντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους ξένους, όπως το εμπόριο ναρκωτικών, οι ξεχασμένες ασθένειες που επανέρχονται μαζί τους, η εγκληματικότητα, οι δολοφονικές επιθέσεις κι άλλα πολλά. Κατάσταση την οποία έχει αντιληφθεί η τοπική κοινωνία αγνοώντας την αριστερίστικη προπαγάνδα κράτους και παρακράτους, ενθυμούμενοι ότι ένα χρόνο πριν κάναμε πορείες μαζί κάτοικοι και Χρυσαυγίτες σε Διαβατό και Βέροια ενάντια στην εγκληματικότητα των ξένων, ενώ παράλληλα αναρχοαριστεριστές μαζί με Αλβανούς ετοίμαζαν αντισυγκεντρώσεις υπό την ανοχή της αστυνομίας.
Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό, εφημερίδες και η παρέμβαση τελείωσε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Αποχωρώντας δόθηκε υπόσχεση ότι δεν πρέπει να ξανασυμβούν τέτοια τραγικά γεγονότα στην περιοχή μας και ο καθένας μας πρέπει να πράξει αυτά που του αναλογούν.
Από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...