Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Οργή για τον ναζιστικό χαιρετισμό

Οργή για τον ναζιστικό χαιρετισμό [φωτο]
Αντιδράσεις προκαλεί η άρνηση του μουσείου «Madame Tussauds» στο Λονδίνο να απαγορέψει στους τουρίστες να χαιρετούν ναζιστικά δίπλα στο ομοίωμα του Χίτλερ.

Ζευγάρι Ισραηλινών κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο μουσείο στο Λονδίνο είδαν δυο παιδιά να σηκώνουν το χέρι και τους απαθανάτισαν.
Το ζευγάρι, συγγενείς επιζόντων του Ολοκαυτώματος, παραπονέθηκε για τη συμπεριφορά των τουριστών χαρακτηρίζοντάς την ως επίδειξη αντισημιτισμού.
Αν και το μουσείο απολογήθηκε, αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε απαγόρευση.
«Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να αλληλεπιδρούν με τα ομοιώματα, εφόσον συμπεριφέρονται υπεύθυνα» ήταν η απάντηση.


 


Ωστόσο η απάντηση δεν ικανοποίησε και χαρακτηρίστηκε «άθλια» οργανώσεις που υπερασπίζονται τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Το ζευγάρι Ισραηλινών, επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες το μουσείο και χαρακτήρισε «ενοχλητική» την παρουσία του ομοιώματος του Χίτλερ.
«Όχι μόνο είναι ενοχλητικό να βλέπεις το ομοίωμα, αλλά διαπιστώσαμε έντρομοι ότι πολλοί τουρίστες πόζαραν χαιρετώντας ναζιστικά» έγραψαν στη λίστα παραπόνων.
Πρόσθεσαν μάλιστα ότι η εικόνα του Χίτλερ, δίπλα σε χαμογελαστούς τουρίστες ήταν αποκρουστική. Μάλιστα, το ζευγάρι ζήτησε την απομάκρυνση του ομοιώματος.

 


Το κέρινο άγαλμα του Χίτλερ στο παρελθόν βρισκόταν πίσω από τζάμι, καθώς είχαν σημειωθεί επιθέσεις και πολλοί έφτυναν, πετούσαν αυγά ή προκαλούσαν φθορές.
Το 2002 μεταφέρθηκε στη μεγάλη αίθουσα, απέναντι από τον «πατέρα της νίκης» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ουίνστον Τσόρτσιλ και το προστατευτικό τζάμι αφαιρέθηκε.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Το είδαμε στο ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...