Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

"Μαύρη" επιχείρηση της ΜΙΤ στην Αθήνα - Συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση σε απαγωγή


Τελικά η υπόθεση του καταζητούμενου στην Τουρκία υπεύθυνου για τη νεολαία του κόμματος DHKP-C, Μπουλούτ Γιαϊλά εξελίσσεται σε νέα υπόθεση Οτσαλάν, καθώς όλες οι τουρκικές εφημερίδες επιβεβαιώνουν την εκδοχή που είχε γράψει την περασμένη εβδομάδα το defencenet.gr ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ οργάνωσε επιχείρηση απαγωγής του στην Αθήνα!

Ο συγκεκριμένος καταζητείτο για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία βομβιστή αυτοκτονίας.
Απλώς προσθέτουν ότι στην επιχείρηση συνεργάστηκε και η ελληνική κυβέρνηση! Αυτό το τελευταίο δεν εμποδίζει τον τουρκικό Τύπο να καταγγέλλει την Ελλάδα για υπόθαλψη τρομοκρατίας!
Ας δούμε τα γεγονότα από την αρχή: Το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, σε  ενημέρωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, ανέφερε ότι ο Μπουλούτ Γιαϊλά συνελήφθη, αλλά ... στην Ανδριανούπολη, την συνοριακή πόλη της Ανατολικής Θράκης ενώ ετοίμαζε νέα επίθεση. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «Το άτομο αυτό πέρασε παράνομα στην Ευρώπη, όπου έτυχε εκπαίδευσης στα όπλα και στις βόμβες και στη συνέχεια πραγματοποίησε παράνομη είσοδο στη χώρα μας, για να προβεί σε βομβιστικές επιθέσεις ή επίθεση ζωντανής βόμβας εναντίον των ξένων αντιπροσωπειών στη χώρα μας».
Η Sabah γράφει για το θέμα με τον τίτλο «Συνελήφθη στην Αδριανούπολη η ζωντανή βόμβα του DHKP-C».
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο Μπουλούτ Γιαϊλά συνελήφθη την 31η Μαΐου από Τούρκους πράκτορες."Τα ίχνη του Μπουλούτ Γιαϊλά βρήκαν οι Υπηρεσίες Πληροφοριών στην Ευρώπη και διαπιστώθηκε ότι τελευταία, ο ύποπτος είχε μεταβεί στην Ελλάδα, όπου εκπαιδεύτηκε ως ζωντανή βόμβα. Οι μυστικές υπηρεσίες έθεσαν υπό παρακολούθηση τους υπόπτους, τους οποίους η οργάνωση σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει για επιθετικές ενέργειες. Τελικά ο Μπολούτ Γιαϊλά συνελήφθη στις 31 Μαΐου στην Αδριανούπολη και στη συνέχεια, αφού ανακρίθηκε, φυλακίστηκε"! .
Εν συνεχεία οι τουρκικές εφημερίδες παίρνουν την σκυτάλη και αναφέρουν ότι ο Μ.Γιαϊλά είχε εκπαιδευτεί στο κουρδικό στρατόπεδο προσφύγων στο Λαύριο και τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της η Vatan με τις εξής φράσεις: «Τη ζωντανή βόμβα την είχε κάνει πακέτο ο γείτονας» δηλαδή η Ελλάδα!
Εν συνεχεία γράφει ότι "συνελήφθη με την επιχείρηση της ΜΙΤ και της Ελληνικής Αστυνομίας, που έμοιαζε με κινηματογραφική ταινία". 
"Τον Γιαϊλά, τον παρέδωσε η Ελληνική Αστυνομία στη συνοριακή είσοδο Παζάρκουλε και ενώ σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις στην αστυνομία ή σε πρεσβείες".
Στη συνέχεια του δημοσιεύματος και με τον τίτλο «Ελληνοτουρκική επιχείρηση για τη ζωντανή βόμβα του DHKP-C», γράφει ότι, ο Μπουλούτ Γιαϊλά, ο οποίος είχε φέρεται να είχε ξεφύγει την τελευταία στιγμή από την επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Κων/λης, που είχε πραγματοποιήσει εναντίον της οργάνωσης του DHKP-C, συνελήφθη στην Ελλάδα με ειδική επιχείρηση της ΜΙΤ
"Ο Μπουλούτ Γιαϊλά και η αδελφή του Σαφάκ Γιαϊλά ήταν, γράφει,  μεταξύ των ονομάτων που θα ετίθεντο  υπό κράτηση κατά την επιχείρηση της Δ/νσης Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας στην Κων/λη, στις 18 Ιανουαρίου. Ενώ η Σαφάκ Γιαϊλά ετέθη υπό κράτηση με τον ισχυρισμό ότι προέβαινε σε προετοιμασίες, ως ζωντανή βόμβα, για επίθεση, ο αδελφός της Μπουλούτ Γιαϊλά εξαφανίστηκε.
Έγινε γνωστό πως, ο Μπουλούτ Γιαϊλά διέφυγε στην Ελλάδα και έκανε προετοιμασίες - προσέξτε - στο στρατόπεδο του Λαυρίου πριν από επίθεση ζωντανής βόμβας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία". 
Μετά την πληροφορία αυτή, η τουρκική αστυνομία ήρθε σε επαφή με την Ελληνική Αστυνομία και μετά από προετοιμασία του σχεδίου από την ΜΙΤ, ο Μπουλούτ Γιαϊλά ετέθη υπό κράτηση, στις 30 Μαΐου, στην Αθήνα. Το ίδιο βράδυ, στις 21:30, ένα minibus σταμάτησε δίπλα του και πέντε άτομα, πολιτικά ντυμένα, άρπαξαν τον Γιαϊλά και απομακρύνθηκαν"!
Δηλαδή εδώ περιγράφεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ή κάποιοι από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν σε απαγωγή ενός ανθρώπου και μάλιστα σε αγαστή συνεργασία με τον εχθρό, δηλαδή την τουρκική ΜΙΤ. Εκτός και αν δεν θεωρούν την τουρκική υπηρεσία ΜΙΤ, ως "εχθρό" οπότε καλό είναι να βγουν και να το πουν στον εληνικό λαό. 
Στη συνέχεια υπήρξε ισχυρισμός πως, η ελληνική αστυνομία, την ίδια νύχτα, ταξίδεψαν μέχρι τον Έβρο μαζί με δύο συνοδά αυτοκίνητα και στα ελληνοτουρκικά σύνορα παρέδωσαν τον Γιαϊλά στην τουρκική αστυνομία. Ο Γιαϊλά παρελήφθη από την αστυνομία στην συνοικία Καρά Αγατς, κοντά στη συνοριακή είσοδο Παζάρκουλε και μεταφέρθηκε στην Κων/λη, όπου ανακρίθηκε από την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας. 
-Η εφημερίδα Bugun αναφέρεται στο θέμα με τον τίτλο «Η ζωντανή βόμβα συνελήφθη στα σύνορα» και γράφει ότι, ο υπεύθυνος για τη νεολαία του DHKP-C, που καταζητείτο κατά τις επιχειρήσεις της Δ/νσης Ασφαλείας της Κων/λης, συνελήφθη όταν έμπαινε ... παράνομα από την Ελλάδα στην Τουρκία" Δηλαδή δεν φτάνει που η ελληνική πλευρά συμμετείχε σε μία απαγωγή, δημιουργούν και ψυχροπολεμικό κλίμα σε βάρος μας!
Στο ίδιο κλίμα και η Star γράφει για το θέμα με τον τίτλο «Συνελήφθη η ζωντανή βόμβα του DHKP-C ο Μπουλούτ Γιαϊλά, που είχε διαφύγει στην Ελλάδα, ενώ προσπαθούσε να μπει στην Τουρκία λαθραία. Έγινε γνωστό ότι, ο Μπουλούτ, κατά το διάστημα που έλειπε, εκπαιδεύτηκε στα όπλα και στις βόμβες και ότι έκανε προετοιμασίες για βομβιστικές επιθέσεις εναντίον μονάδων της ασφάλειας και αντιπροσωπειών ξένων χωρών». 
-Η Zaman γράφει για το θέμα με τον τίτλο «Η ζωντανή βόμβα του DHKP-C συνελήφθη στην Αδριανούπολη». Στο δημοσίευμα γράφει ότι, οι αρμόδιοι της ασφάλειας και της Δ/νσης Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας διαπίστωσαν ότι ο Γιαϊλά έκανε παράνομη είσοδο από την Ελλάδα στην Τουρκία και ότι κρύβεται σε γιάφκα της οργάνωσης στην Αδριανούπολη. Η τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών έφθασε στην πληροφορία ότι, ο Μπουλούτ ....εκπαιδεύτηκε στα στρατόπεδα της οργάνωσης στην Ελλάδα και ενδέχεται να προβεί σε βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο».
Τα ίδια γράφει και η Turkiye και η Cumhuriyet.
Επίσημα δεν υπάρχει θέμα: Η τουρκική κυβέρνηση καλύπτει την ελληνική λέγοντας ότι ο καταζητούμενος συνελήφθη στην Ανδριανούπολη, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική.
Δεν είναι τόσο η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ τη επόμενης ημέρας της απαγωγής. Είναι ότι υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες της απαγωγής.
Η ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει ότι ο συγκεκριμένος τούρκος υπήκοος δεν υπάρχει κάπου επισήμως καταγεγραμμένος.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει: «Για τον συγκεκριμένο Τούρκο υπήκοο, καμία αυτοπρόσωπη παρουσία του καθώς και καμία επίσημη καταχώρηση ή καταγραφή της παρουσίας του στη χώρα δεν προκύπτει στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο ίδιος Τούρκος υπήκοος επίσης ουδέποτε κατέθεσε αίτημα για πολιτικό άσυλο».
Ο συγκεκριμένος απήχθη το βράδυ της Πέμπτης από την οδό Σόλωνος, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος.
Ο πρόσφυγας μόλις είχε αποχωρήσει από κουρδικό εστιατόριο, όταν πέντε άνδρες βγήκαν από ένα αυτοκίνητο που περίμενε ώρα σταματημένο, στην άκρη του δρόμου, σύμφωνα με μαρτυρίες, του επιτέθηκαν, τον ακινητοποίησαν, και τον έσπρωξαν με τη βία μέσα στο αυτοκίνητο, φράζοντάς του το στόμα για να μην ακούγεται.
Είπαμε; Επίσημα δεν υπάρχει τίποτα. Στην ουσία, όμως βοηθήσαμε την Τουρκία και την ίδια στιγμή ο Τύπος της φτιάχνει κλίμα σε βάρος της χώρας στην τουρκική κοινή γνώμη...
Ο νόμος λέει ότι αν ο κάποιος ξένος υπήκοος καταζητείται σε μία ξένη χώρα, γίνεται από την χώρα αυτή αίτημα αστυνομικής συνδρομής, συλλαμβάνεται και ακολουθεί η έκδοσή του, αν και εφόσον αποφασίσει έτσι το δικαστήριο. Αυτό λέει ο νόμος.
Τα άλλα, είναι απλά συνεργασία με τον ύπουλο "εχθρό του Γένους", όπως χαρακτήρισε την Τουρκία και ο Π.Κουντουριώτης στο περίφημο σήμα του πριν τις νικηφόρες ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...