Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

'Επαρση μεγάλης Ελληνικής Σημαίας στην περιοχή Κισσόνεργας

'Επαρση μεγάλης Ελληνικής Σημαίας στην περιοχή Κισσόνεργας
Έπαρση εκ νέου της μεγάλης Ελληνικής σημαίας, λόγω της φυσικής φθοράς της παλιάς σημαίας που υψώσαμε σε παλαιότερη δράση μας, από τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) της Τοπικής Οργάνωσης (Τ.Ο.) Πάφου μαζί με συναγωνιστές από την Λεμεσό. το Σάββατο, 22/06/13, το πρωί.
Η όλη δράση που έγινε προς τιμήν των πεσόντων παλληκαριών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. κατά την τούρκικη εισβολή, αλλά και των παλληκαριών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. του αρματαγωγού «Λέσβος», οι οποίοι με τον ηρωικό τους κυβερνήτη, Ελευθέριο Χανδρινό, πολέμησαν ηρωικά, ενάντια στους τουρκομόγγολους, κατά την τούρκικη εισβολή, και κράτησαν την πόλη της Πάφου Ελληνική.
Οι μάχες του αρματαγωγού «Λέσβος» ήταν σπουδαίες. Στις 20 Ιουλίου, επί δύο συνεχείς ώρες, τα πυροβόλα του αρματαγωγού σφυροκοπούσαν με επιτυχία τον τούρκικο θύλακα του Μουττάλου, την ίδια ώρα που είχε ξεκινήσει και η επίθεση από ξηράς, με αποτέλεσμα ο τουρκικός θύλακας, να εξουδετερωθεί πλήρως, και έτσι η πόλη της Πάφου να διασωθεί. Επίσης, στις 21 Ιουλίου το αρματαγωγό «Λέσβος», προκάλεσε την βύθιση του αντιτορπιλικού «Κοτσατέπε», αλλά και σοβαρές ζημιές σε άλλα 2 τούρκικα αντιτορπιλικά.


Δυστυχώς, ούτε η κυβέρνηση της Ελλάδος, αλλά ούτε και η κυβέρνηση της Κύπρου, δεν τίμησαν τα παλληκάρια του αρματαγωγού «Λέσβος». Αντιθέτως, τους απαξίωσαν, μαζί και τα κατορθώματα τους, αλλά και το γεγονός ότι κατάφεραν, με την μαχητικότητα που επέδειξαν, να κρατήσουν Ελληνικά τα εδάφη που δέχονταν επίθεση.
Η όλη εκδήλωση έκλεισε ψάλλοντας τον Εθνικό μας ύμνο σε στάση προσοχής και την Ελληνική σημαία να κυματίζει περήφανα στους ουρανούς της Πάφου. Δόθηκε ο όρκος ότι οι Εθνικιστές δεν θα πάψουν ποτέ να αγωνίζονται για την πατρίδα τους και το καλό του λαού μας, ενώ όπου η πατρίδα το επιβάλλει τα μέλη του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...