Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Το Ουκρανικό κίνημα Svoboda


Ένα από τα μεγαλύτερα Εθνικιστικά Κινήματα της Ευρώπης είναι το ουκρανικό SVOBODA.
Τo ουκρανικό κόμμα εκπροσωπείται στην βουλή της χώρας του από 39 βουλευτές συγκεντρώνοντας τις προτιμήσεις του 10,4% των ψηφοφόρων στις τελευταίες εκλογές.
Η ιδεολογία του πηγάζει από το βιβλίο «Οι δύο επαναστάσεις» του Γιάροσλαβ Στέτσκο σύμφωνα με το οποίο το έθνος είναι μια κοινότητα που συνδέεται από το κοινό αίμα και πνεύμα. Για αυτόν τον λόγο, μέλη του Svoboda μπορούν να γίνουν μόνο Ουκρανοί οι οποίοι δεν είναι άθεοι ή πρώην μέλη του κομμουνιστικού κόμματος.

Το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος έλαβε χώρα στην πόλη Λιβ στις 13 Οκτωβρίου του 1991 όπου και του δόθηκε η  ονομασία «Εθνικό Κοινωνικό Κόμμα της Ουκρανίας».
Το 1994 παρόλη την σχετική απειρία το νέο κόμμα κατάφερε να εκλέξει νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους κυρίως στην δυτική Ουκρανία.
Το 1997, στο Λιβ, τα μέλη του κινήματος ματαίωσαν την παρέλαση που διοργάνωνε το κομμουνιστικό κόμμα προς τιμήν της επανάστασης των μπολσεβίκων.
Το 1998 σε συνεργασία  με ένα άλλο κόμμα εξελέγη ο πρώτος βουλευτής, ο Oleh Tyahnybok ο οποίος είναι και ο σημερινός πρόεδρος του Svoboda.
Σε συνέδριο του Φεβρουαρίου του 2004 υιοθετήθηκε η σημερινή ονομασία «Πανουκρανική Ἐνωση Svoboda»

Με το πέρασμα του χρόνου το Εθνικιστικό Κίνημα κέρδιζε τον κόσμο καταφέρνοντας να εγγράψει 18.000 μέλη και να εκλέξει 39 βουλευτές στην βουλή της Ουκρανίας.
Σε όλη την Ευρώπη τα εθνικιστικά Κινήματα αποτελούν τον προμαχώνα της αντίστασης των γηγενών λαών ενάντια στην ισοπέδωση των Εθνών και των Παραδόσεων που επιχειρείται από τους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης.
Στην Κύπρο φάρος Ελληνικού Φωτός μέσα στο σκοτάδι που μας βύθισαν τα δύο προσωρινά μεγάλα -σε ποσοστά- κόμματα και οι θλιβεροί συνοδοιπόροι τους, είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο.
Το Ε.ΛΑ.Μ. αγωνίζεται για μια Κύπρο Ελεύθερη, Ελληνική σε μια Ευρώπη των Εθνών όπου οι λαοί της θα ζουν πραγματικά ελεύθεροι  και θα ακολουθούν τον δικό τους τρόπο ζωής, τα δικά τους ήθη και έθιμα.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...