Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821





25η Μαρτίου 1821. Ο Απανταχού Ελληνισμός γιορτάζει σήμερα την εκατοστή ενενηκοστή πέμπτη επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Τέσσερεις ολόκληρους αιώνες, σκλαβιάς και υποδούλωσης από τους Τούρκους κατακτητές και τυράννους, που ήταν ο Αλησμόνητος Πόθος της Απελευθέρωσης των Ελλήνων.





25η Μαρτίου, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, Ύψωσε το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και τα Παλληκάρια έδωσαν τον νενομισμένο Ορκο ενώπιον Θεού και Ανθρώπων,

Ορκίζομαι ενώπιον του Αληθινού Θεού
οικειοθελώς ότι θέλω είμαι επί ζωής,
Πιστός εις την Εταιρείαν κατά Πάντα,
να μην φανερώσω το παραμικρόν από
τα σημεία και τους λόγους της, μήτε να σταθώ
κατ’ ουδένα λόγον, αφορμή του να καταλάβωσι
άλλοι ποτέ ότι γνωρίζω περί τούτων, μήτε εις
συγγενείς μου, μήτε εις Πνευματικόν ή άλλον
φίλον μου.

Τέλος πάντων, ορκίζομαι εις Σε, ω Ιερά πλην
τρισάθλια Πατρίς. Ορκίζομαι εις τας
πολυχρόνιους βασάνους, Σου ορκίζομαι εις τα
πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνες έχυσαν
και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου εις τα
ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την
στιγμήν και εις την μέλλουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ των
ομογενών μου, ότι αφιερώνουμαι εις Σε.




Οι Αξέχαστοι Ηρωες μας της Φιλικής Εταιρείας και ο Αλέξανδρος Υψηλάντης επέλεξαν αυτή την ημερομηνία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, για να τους δίνει δύναμη και σοφία, στον Ενδοξο Αγώνα τους, για την Απελευθέρωση της Μαρτυρικής Ελλάδος.
Οι Ελληνες ως υπόδουλοι και σκλάβοι, ενωμένοι σαν μια δυνατή γροθιά, με τη φλόγα ριζωμένη μέσα τους, πολέμησαν τους τούρκους από από τη Ρούμελη ως τον Μοριά. Η μια Νίκη διεδέχετο την άλλη και οι Ελληνες άρχισαν να αναπνέουν αέρα Ελευθερίας στη Πατρίδα τους. Το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ αντηχούσε παντού.

Οι τούρκοι βλέποντας την Παλληκαριά και τον Ηρωϊσμό των Ελλήνων, πανικοβλημένοι και ηττημένοι πλέον, άρχισαν να υποχωρούν αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και η Ελλάδα πλέον ως Ελεύθερη χώρα με την βοήθεια πάντοτε της Παναγίας μας, το όνειρο και ο Πόθος των Ελλήνων υπόδουλων των τεσσάρων αιώνων της τουρκικής κατοχής έγινε πραγματικότητα!!!

Το όνομα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ήταν μιά από τις μεγαλύτερες μορφές του ’21 γνωστός ως ο Γέρος του Μοριά. Διακρίθηκε για τον Ηρωισμό του, το θάρρος του και την εντιμότητα του και στον λόγο του πάντα έλεγε:

Ελληνες, ο Θεός υπέγραψε για την Ελευθερία της Πατρίδος
και δεν την παίρνει πίσω την υπογραφή του.

Στον λόγο του στη Πνύκα είπε μεταξύ άλλων:

Πολέμησαν πρώτα Υπέρ Πίστεως
και έπειτα Υπέρ Πατρίδος.

Στον Αγώνα ξεχώριζαν τα πρωτοπαλλήκαρα, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας, ο Νικηταράς, ο Μαυρομιχάλης, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Ρήγας Φεραίος και τόσοι άλλοι, που παρέμειναν τα ονόματα τους μέχρι σήμερα στη Μνήμη όλων μας και πρέπει να παραδειγματιστούμε σήμερα από τους Αγώνες και τα κατορθώματα τους.

Ελληνίδες και Ελληνες,
Ας θυμηθούμε λοιπόν λίγο τα λόγια του Κωστή Παλαμά.
Αυτά τα λόγια θα σας πω, δεν έχω άλλο κανένα.
Μεθύστε με τ’ Αθάνατο κρασί του εικοσιένα!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους Απανταχού Ελληνες και σύντομα ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου μας από τους βάρβαρους τούρκους εισβολείς και ο Πόθος των Προγόνων μας για την ΕΝΩΣΗ με την Μητέρα Ελλάδα να γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ πάντοτε με την βοήθεια του Πανάγαθου Θεού και της Παναγίας μας!!!


Με εκτίμηση
Αριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...