Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Η έλλειψη προγραμματισμού για ανάπτυξη εκ μέρους της Κυβέρνησης, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ύπαιθρο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι αγανακτισμένοι και  υποχρεωμένοι να εγκαταλείπουν τις κοινότητες τους, τα σπίτια και τις περιουσίες τους για ένα καλύτερο μέλλον  στις πόλεις, ή στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπεται η ύπαιθρος και σιγά-σιγά να σβήνει.  Η αστυφιλία δυστυχώς συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και η κυβέρνηση πρέπει πάραυτα να δημιουργήσει κίνητρα στη νεολαία και έργα υποδομής, ούτως ώστε να ανακοπεί ο μαρασμός και η εγκατάλειψη. 

Για παράδειγμα επείγεται η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου τεσσάρων λωρίδων Λεμεσού-Σαϊττά, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για αρκετά χρόνια τώρα, για την άμεση πρόσβαση και διευκόλυνση των Λεμεσιανών και των κατοίκων της υπαίθρου μέσα σε δώδεκα λεπτά, οπόταν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι γύρω περιοχές θα αναπτυχθούν και θα αξιοποιηθούν 

Η κυβέρνηση άμεσα να δώσει οικονομικά κίνητρα στους νέους, ούτως ώστε να παραμείνουν στις κοινότητες τους και να δώσουν πνοή και μέλλον, όπως για παράδειγμα να δημιουργηθούν βιοτεχνίες, στον τομέα της γεωργίας και άλλων επιχειρήσεων. 

Είναι αναγκαίο και επείγεται επίσης στη περιοχή Τριμήκληνης - Μονιάτη, η ύπαρξη μονάδας πρώτων βοηθειών επί 24ώρου βάσεως και ασθενοφόρου για επείγοντα περιστατικά, όπου υπάρχουν τα ανάλογα υποστατικά και οι χώροι. 
    
Είναι αναγκαίο επίσης να δημιουργηθεί Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στη ίδια περιοχή  ως κομβικό σημείο που είναι, ούτως  ώστε να εξυπηρετούνται οι χιλιάδες των διερχομένων καθημερινά,  αλλά και των κατοίκων των ορεινών και ημιορεινών  περιοχών.  

Να δοθούν αντισταθμιστικά μέτρα ως χορηγία πετρελαίου θέρμανσης στους κατοίκους, για τις συνεχείς χαμηλές θερμοκρασίες. 

Τα εν λόγω έργα επείγονται να τροχιοδρομηθούν σύντομα και είναι απαίτηση και διεκδίκηση και των κοινοταρχών, αλλά και των κατοίκων των ορεινών και ημιορεινών περιοχών.  
Ευελπιστούμε ότι, το κράτος θα ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας αντιλαμβανόμενοι την οικονομική κρίση και θα χαρούμε να βλέπουμε να υλοποιούνται τα πιο πάνω έργα, για το καλό όλων μας. Ως γνωστό οι κοινοτάρχες, έχουν τακτικές επαφές με τα αρμόδια τμήματα και είναι προς Πίστη τους οι όλες προσπάθειες για προώθηση των Δίκαιων αιτημάτων τους και συμπαραστάτες τους όλες οι μάζες των κατοίκων και οι διάφοροι φορείς,   

Με Εκτίμηση 
Άριστος Κακουλής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...