Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Τα κοινοτικά συμβούλια πλέον δεν ανταποκρίνονται στο έπακρον των απαιτήσεων των κατοίκων της υπαίθρου και είναι ένας σοβαρός λόγος της εγκατάλειψης της υπαίθρου. Τα προβλήματα πολλά και άλυτα, έργα ανάπτυξης της υπαίθρου ανύπαρκτα, ανάπτυξη πουθενά, το ενδιαφέρον για διεκδίκηση αιτημάτων ελάχιστο έως μηδαμινό. Η ανταπόκριση από τους κατοίκους απογοητευτική. Ενημέρωση των κοινοταρχών και κοινοτικών συμβούλων προς τους κατοίκους ανύπαρκτη. Άρα σε τι εξυπηρετούν τα κοινοτικά συμβούλια; Εισπράττουν μόνο φόρους. Η αποτυχία μεγάλη.


Εκείνο που χρειάζεται να γίνει για καλύτερη λειτουργία του συστήματος, πρέπει απαραίτητα να δημιουργηθούν περιφερειακοί Δήμοι, με εθελοντές δραστήριους συμβούλους που διψούν να εργαστούν αμισθί για την ανάπτυξη και πρόοδο των κοινοτήτων τους. Είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι, όπου υπάρχει εθελοντισμός, επιτελούνται και αξιόλογα έργα με θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, με μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Το κράτος εκ των πραγμάτων, δίνει μεγάλη σημασία στους Δήμους του νησιού μας και τους χρηματοδοτεί για μεγάλα έργα ανάπτυξης και εξωραϊσμού χώρων, ενώ αντίθετα τα κοινοτικά συμβούλια τα βλέπουν ως ο αδύναμος κρίκος του παιχνιδιού.
Βλέπουμε συνεχώς για πολλές δεκαετίες, οι πόλεις να μετατρέπονται σε μεγαλουπόλεις και η ύπαιθρος να σβήνει σιγά-σιγά και οι κοινοτάρχες να σφυρούν αδιάφορα και το μόνο που νοιάζονται είναι να απολαμβάνουν τις αντιμισθίες τους κάθε μήνα.

Η ύπαιθρος λοιπόν, έχει μεγάλη ανάγκη από έργα ανάπτυξης, ούτως ώστε να παραμείνει η νεολαία στις ρίζες της, να κτιστούν σχολεία, χώροι αναψυχής, να δοθούν οικονομικά κίνητρα στέγασης και επαγγελματισμού κ.α.
Για να αναπτυχθεί λοιπόν η ύπαιθρος μια λύση μόνον υπάρχει. Να καταργηθούν τα κοινοτικά συμβούλια και να μετατραπούν σε περιφερειακούς  Δήμους. Για παράδειγμα για κάθε Δέκα κοινότητες να υπάρχει ένας περιφερειακός Δήμος και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπει η ανάπτυξη σε τροχιά και η ύπαιθρος θα ξαναζωντανέψει και θα βρει την παλιά της αίγλη,


Με Εκτίμηση
Άριστος Κακουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...