Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Του Όμηρου Αλεξάνδρου
Οικονομολόγου, Εγκεκριμένου Λογιστή - Ελεγκτή

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Αποκαλυπτικό μήνυμα των Wikileaks κάνει αναφορά στο θέμα της αποχώρησης του τραπεζικού κολοσσού HSBC, μεγαλύτερου μετόχου της Λαϊκής Τράπεζας, και τη διάθεση του ποσοστού της στον Ανδρέα Βγενόπουλο. Ο Βγενόπουλος στην συνέχεια αφού λάδωσε μέσω Focus τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλο Χριστοδούλου και το κομματικό κατεστημένο και ενεργώντας σε συνεννόηση με το ‘’Tosca Fund’’ του Ντουπάι άρπαξε τον έλεγχο της Λαϊκής.


Το Wikileaks αναφέρεται επίσης και στην αδυναμία να τεθεί υπό έλεγχο το πρώην αφεντικό της Λαϊκής Τράπεζας και επιστήθιου φίλου του Τάσου Παπαδόπουλου, Κίκη Λαζαρίδη,  και στην δυσαρέσκεια της HSBC για τη αδυναμία εξυπηρέτησης ενός πολύ μεγάλου δανείου 90 εκατομμυρίων κυπριακών λιρών σε άλλο μεγάλο μέτοχο της Λαϊκής. Κάνει επίσης αναφορά στους φόβους που τα αφεντικά της HSBC είχαν για τις δυσκολίες που σχετίζοντο με τον έλεγχο από την HSBC, πολλών υποκαταστημάτων της στην κατεχόμενη Κύπρο, σε γη που ανήκε σε Ελληνοκύπριους και που αποκτήθηκε όταν η Τράπεζα απέκτησε μια τουρκική τράπεζα νωρίτερα αυτήν τη δεκαετία.

Μια σημαντική κατά την άποψη μου λεπτομέρεια που το Wikileaks δεν αναφέρει, είναι το γεγονός ότι το αφεντικό της HSBC ήρθε τότε στην Κύπρο με το προσωπικό του αεροπλάνο και συνάντησε το δίδυμο της αμαρτίας, Τάσο και Κίκη και ζήτησε από αυτούς να του επιτρέψουν να αυξήσει το ποσοστό της HSBC στην Λαϊκή από 25 % σε 51%, να την εκσυγχρονίσει και να την καταστήσει τράπεζα διεθνούς εμβέλειας.

 Από πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο λόγος που δεν το επέτρεψαν ήτο για να μην αποκαλυφθούν τα βρώμικα τους παιχνίδια στην Λαϊκή και κυρίως αυτά που είχαν σχέση με το ξέπλυμα των κλεμμένων δισεκατομμυρίων δολαρίων του Γιουγκοσλαβικού Λαού.
Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα και διαλέξεις μου, το δικηγορικό γραφείο του Τάσου Παπαδόπουλου, προκειμένου να παρακάμψει το εμπάργκο που είχε επιβάλει ο ΟΗΕ στο καθεστώς του Δικτάτορα Μιλόσεβιτς, ίδρυσε με το αζημίωτο βέβαια, 8 υπεράκτιες εταιρείες οι οποίες άνοιξαν λογαριασμούς με την Λαϊκή και σε αυτές κατατέθηκαν δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία μεταφέροντο σε σακούλες από την Γιουγκοσλαβία μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας. Πολλοί υπάλληλοι της Λαϊκής υποχρεώνοντο από τον Κίκη Λαζαρίδη να δουλεύουν μέχρι πρωίας για να καταμετρείται το χρήμα αυτό και να κατατίθεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών αυτών οι οποίες εταιρείες ήταν θυγατρικές της Γιουγκοσλαβικής Τράπεζας Μπεοκράσκα. Κανείς μέχρι σήμερα δεν έδωσε απάντηση, στις τσέπες ποίων κατέληξε αυτό το αμύθητο χρήμα μετά που δηλητηρίασαν το Μιλόσεβιτς που κρατείτο και δικάζετο από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Κάτι που το Wikileaks επίσης δεν αναφέρει είναι το πέπλο μυστηρίου που μέχρι σήμερα υπάρχει, γύρω από τους πραγματικούς απαγωγείς της σωρού του πρώην Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου και την φημολογούμενη σύνδεση της πρωτοφανούς αυτής ενέργειας με ανθρώπους του Σλόποταν Μιλόσεβιτς   

Πατήστε εδώ για να δείτε το πολύ αποκαλυπτικό Βίντεο http://folders.skai.gr/main/theme?locale=el&id=47


Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Ο άλλος ηθικός αυτουργός της σημερινής καταστροφής της οικονομίας, είναι ο σημερνός Πρόεδρος Νίκος Χρυσάνθου Αναστασιάδης. εγκληματικός ρόλος του Αναστασιάδη στο σκάνδαλο  του Χρηματιστηρίου, καθώς επίσης και ο ρόλος του δικηγορικού του γραφείου στο ξέπλυμα των ρώσικων κεφαλαίων είναι σε όλους γνωστός. Όπως και στην περίπτωση του Τάσου έτσι και σε αυτή του Αναστασιάδη,  μετά το χρήμα έρχεται και η εξουσία. Διακαής πόθος του Νίκου Αναστασιάδη ήταν η κατάκτηση της εξουσίας αλλά όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε σε στενούς του φίλους ο κυπριακός λαός δύσκολα θα του εμπιστευόταν την διακυβέρνηση του τόπου λόγω του χαρακτήρα του. Έπρεπε λοιπόν να μηχανευτεί κάποιο ραδιούργο τρόπο να το πετύχει.

Στην προ Τάσου εποχή, Χριστόφιας και ΑΚΕΛ ήταν αδιανόητο να βρεθούν στην εξουσία. Για πρώτη φορά επί Προεδρίας Τάσου, το ΑΚΕΛ παίρνει τα μισά και πλέον υπουργεία και την Προεδρία της Βουλής με τον γραφικό Δημήτρη Χριστόφια. Η αρχή για το ΑΚΕΛ έγινε. Όσο αδιανόητο και σχιζοφρενικό ήταν το δογματικό κομμουνιστικό ΑΚΕΛ να κυβερνήσει μια άκρως καπιταλιστική κοινωνία και χώρα όπως η Κύπρος, άλλο τόσο αδιανόητο ήταν, ένας ασταθής χαρακτήρας και πολιτικός, όπως ο Αναστασιάδης να εκλεγεί Πρόεδρος. Αν όμως το ένα αδιανόητο μπορούσε να προηγηθεί, γιατί να μην ακολουθήσει και το άλλο, να εκλεγεί δηλαδή Πρόεδρος ένας Αναστασιάδης; Ο Νίκος Αναστασιάδης σύμφωνα με κάποιους κύκλους της πολιτικής ήταν και παραμένει, ίσως ο πιο ανιστόρητος και αδιάβαστος πολιτικός. Ωστόσο οι ίδιοι κύκλοι παραδέχονται ότι είναι ο πλέον ραδιούργος και πανούργος πολιτικός και μπορεί να χρησιμοποιήσει θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να πετύχει να υλοποιήσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Χρησιμοποίησε λοιπόν σαν αναλώσιμο τον νυν Υπουργό Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη στις προεδρικές εκλογές του 2008 για να αναδείξει τον Χριστόφια Πρόεδρο. Ο Αναστασιάδης μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και συγκεκριμένο εκδότη-επιχειρηματία, υπέσκαψαν σκόπιμα την υποψηφιότητα Κασουλίδη για να φέρουν στην εξουσία έναν γραφικό και ανόητο Δημήτρη Χριστόφια, να τα κάνει, όπως και τα έκανε μαντάρα στην οικονομία, για να προβάλει ο Αναστασιάδης, όπως και προέβαλε, σαν ο από μηχανής θεός και σωτήρας και να αρπάξει την εξουσία. Ο Κασουλίδης αντιλήφθηκε το βρώμικο παιχνίδι που παίχθηκε σε βάρος του και σε βάρος του κυπριακού λαού και παρ’ όλα αυτά δεν αντέδρασε και δέχθηκε να γίνει Υπουργός Εξωτερικών αυτού που τον υπέσκαψε. Μέχρι που θα φθάσει η αναξιοπρέπεια και πολιτική ανηθικότητα κάποιων πολιτικών για να διατηρήσουν τις καρέκλες εξουσίας; Μέχρις εκεί που η πολιτική ανωριμότητα αυτού του λαού θα συνεχίσει να τους το επιτρέπει.

Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Κάποιοι μεγαλόσχημοι και υψηλά ιστάμενοι πολιτικοί κέρδισαν αμύθητο χρήμα όχι μόνο από το ξέπλυμα το κλεμμένων χρημάτων του Γιουγκοσλαβικού λαού αλλά και των 50 δις ρώσικων κεφαλαίων που εισέρευσαν μέχρι το 2010 στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Το αμύθητο αυτό χρήμα οι αετονύχηδες οι τραπεζίτες μας, το επένδυσαν σε ελληνικά ομόλογα από τα οποία χάθηκαν 5 δις και δάνεισαν επίσης ακόμη και την ‘’κουτσή Μαρία’’ προκειμένου να κερδοσκοπήσουν και να πάρουν μπόνους. Είναι απίστευτο αλλά κάποιοι πρέπει να το γνωρίζουν, μέχρι το 2010 οι κυπριακές τράπεζες δάνεισαν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, 4 με 5 φορές περισσότερα από ότι δάνεισαν κατά μέσο όρο οι τράπεζες της ΕΕ. Είμαστε η πιο υπερδανισμένη χώρα του πλανήτη και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ξεπέρασαν το 60% του συνόλου των δανείων. Όσο η κατάσταση αυτή συνεχίζεται τόσο η οικονομία δεν θα μπορεί να ανακάμψει και άλλο τόσο θα κινδυνεύει ο κάθε ένας από εμάς να χάσει τα σπίτια και τις περιουσίες του.   

Τρία και πλέον χρόνια από την κατάρρευση της οικονομίας και εμείς οι αφελείς έχουμε ακόμη την ψευδαίσθηση  ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι.  Από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη συνέρχεται εις σάρκαν μίαν με το διεφθαρμένο και βρώμικο  πολιτικο-οικονομικό σύστημα πραγμάτων που διορίζει δικαστές και εισαγγελείς, είναι αναπόφευκτο να λειτουργεί με τους άγραφους κανόνες εκείνων που την ορίζουν. Έτσι ο πολίτης είναι καταδικασμένος να πληρώνει πάντα τον λογαριασμό όσο ανέχεται να υπομένει σιωπηλά και αγόγγυστα τα τρία κακά της μοίρας που του φορτώνει εδώ και δεκαετίες ένα αμαρτωλό κατεστημένο: την έλλειψη λογοδοσίας, την ασυδοσία και την ατιμωρησία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...