Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ



Στην εποχή μας, άρχισαν λαμπρά αστέρια να πέφτουν από τον ουρανό. Δεν είναι πάντως το αστέρι της Βηθλεέμ. Τα σημερινά αστέρια πέφτουν στη Τουρκία και εμφανίζονται κατά περίεργο τρόπο στη Κύπρο, από την Κύπρο βεβαίως, από που αλλού;; Από το νησί της Μπανανίας του Κυπριστάν ασφαλώς!!!









Την... (καλή) αρχή... την έκανε πρώτα ο πρόεδρος της Μπανανίας του Κυπριστάν, ο αποκαλούμενος από τον Συναγερμικό κόσμο ως Νίκαρος στην Άγκυρα, επισκεπτόμενος τους φίλτατους, αδελφούς και αφέντες του τουρκαλλάδες, αφού πρώτα τους έκανε υπόκλιση στο κατακόκκινο χαλί, δηλαδή... τεμενάδες «evet efentim» μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα σημαίνει... μάλιστα Αφέντη μου, και η φωτογραφία του κάτω από το κόκκινο πανί, που έγραφε στα τούρκικα herşey toűrkiye için! που στα Ελληνικά σημαίνει... τα πάντα για την Τουρκία, εννοώντας φυσικά ποιά άλλη χώρα;; Την Κύπρο μας ασφαλώς. Εμ... αφού ως πρόεδρος ορκίστηκε ενώπιον του Ιερού μας Ευαγγελίου, Θεού, Ιερέων και Ανθρώπων, Πίστη και αφοσίωση στη Πατρίδα, αλλά ποιά Πατρίδα;; Ασφαλώς την Τουρκία κυρίες και κύριοι, είναι αυτονόητο!!

 Ίδε Σχέδιο Ανάν, Δ.Δ.Ο. ,Παρθενογένεση, συνεταιρισμός, παραμονή τούρκων εποίκων της Ανατολίας, διαχωρισμός δύο κρατιδίων, ταξιδάκια στη Τουρκία, φαγοπότια στα κατεχόμενα εδάφη μας κλπ. Όχι για το πάρε δώσε, αλλά δώσε-δώσε, δωράκια ποτισμένα με αίμα, Ελληνικά.



Ένα δεύτερο λαμπρό αστέρι έπεσε πρόσφατα και πάλιν στην Τουρκία, ο γ.γ. του Ακέλ, ο Άντρος Κυπριανού, ο οποίος πήγε πρώτα για φαγοπότι με τα αδέλφια του και φυσικά για συνομιλίες, να φέρει φιρμάνι στον σύντροφο του Νίκαρο και  φυσικά στους συντρόφους της ηγεσίας του Ακέλ.
Όμως, εμείς δεν γνωρίζουμε το κείμενο του φιρμανιού, αλλά απαιτούμε εναγωνίως να μάθουμε, γιατί αφορά όλους μας. Μήπως ζητούμε πολλά;;
Μα καλά αφού κάτι έχουμε υπ’ όψιν μας, προς τι η απαίτηση μας;;


Προχθές ένα άλλο λαμπρό αστέρι έπεσε και πάλιν στη Τουρκία, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, εκ Κύπρου ορμώμενος, ο οποίος εμφανίστηκε να παίζει ποδόσφαιρο με κόκκινη φανέλα με το έμβλημα της ερυθράς ημισελήνου στη Τουρκία.
Φαντάζομαι ότι θα ένιωθε πολύ περήφανος και τρισευτυχισμένος, φορώντας την τούρκικη φανέλα, προφανώς να εντυπωσιάσει κατά πρώτο λόγο τους Τούρκους και εκείνους που τον ανέμεναν να τον δουν και να του δώσουν συγχαρητήρια!! Ποιούς άλλους από τους Δησακελίτες ηγετίσκους και των λαμόγιων της εξουσίας ;;

Πάντως αγαπητές μου αναγνώστριες και αγαπητοί μου αναγνώστες, έχουμε γίνει ρεζίλι των σκυλιών σ’ αυτόν τον Τόπο, έχουμε ξεφύγει του μέτρου και της σοβαρότητας, του Πατριωτισμού και της Ορθοδοξίας μας. Τα ήθη, η ντροπή, η Ανθρώπινη μας παρουσία, το μέτρο του δυνατού, η Αξιοπρέπεια μας, ο Σεβασμός, η Ανθρώπινη υπόσταση, έχουμε πάρει την κατηφόρα προς την παρακμή και την άβυσσο, χωρίς επιστροφή.

Για αυτά όλα τα ακραία φαινόμενα, ποιός σοφός μπορεί να εξηγήσει στην Νεολαία μας, γιατί συμβαίνουν και γιατί;;
Γιατί η Νεολαία μας να βλέπει και να ακούει αυτά τα γεγονότα της παρακμής και του αίσχους, από τους μεγαλύτερους τους;;
Αυτοί οι κύριοι τι απαντούν και πως δικαιολογούν στα παιδιά μας με τις άνομες πράξεις τους;;
Αυτοί οι κύριοι, λησμονούν ότι καλοπληρώνονται για να εκπληρούν τις υποχρεώσεις των έναντι του Κράτους και λαού μας;;
Ας θυμηθούν λοιπόν το ρητό γνώθι σ’ αυτώ.

Ας αναλογισθούμε όλοι μας λοιπόν τις ευθύνες μας, έναντι στην απογοητευμένη Νεολαία μας, που μπαίνοντας στη ζωή και βλέπει στάχτες και ερείπια αντί φωτισμένο τον ορίζοντα.

Όμως, αναμένουμε μια δημόσια απολογία, αν έχουσι «το γνώθι σ’ αυτώ» αυτοί που μας έφεραν στη σημερινή δεινή κατάσταση, όχι στην άκρη του γκρεμού αλλά μέσα στον βαθύ γκρεμό και γιατί;;. Αναμένουμε!!

Άριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...