Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ



Συμπληρώνονται σήμερα δώδεκα ολόκληρα χρόνια από το δημοψήφισμα του προδοτικού σχεδίου Ανάν, που ο Κυπριακός Ελληνισμός ψήφισε ένα Μεγάλο ΟΧΙ χάρις στην γενναιότητα και τον Πατριωτισμό, του τότε Αείμνηστου Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου. Στο βαρυσήμαντο διάγγελμα του μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:



" Παρέλαβα Κράτος και δεν θα παραδώσω Κοινότητα. Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ, στις 24 του Απρίλη ψήφισε με ένα Ηχηρό ΟΧΙ. "

Αξίζει να αναφέρω για χάριν των νέων μας που δεν γνωρίζουν, το προδοτικό σχέδιο Ανάν το συμφώνησε ο τότε πρόεδρος της Κ.Δ Γλαύκος Κληρίδης με τον τότε τ/κ ψευδοπρωθυπουργό Ρούφ Ντενκτάς στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Εκείνη την ίδια ακριβώς εποχή σε ομιλίες του ο Γλαύκος Κληρίδης μας έλεγε... Την Πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω... Τα σύνορα μας είναι στη Κερύνεια... Ο Απανταχού Ελληνισμός ας βγάλει τα συμπεράσματα του για τον πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη!!
Αξιοσημείωτο δε για χάριν της Ιστορίας μας, η ηγεσία του Ακέλ τότε βρέθηκε στην ίδια γραμμή με τον δημοκρατικό συναγερμό, υπέρ του σχεδίου Ανάν και μέχρι σήμερα έχουν ενωμένες τις δυνάμεις τους για να επιτύχουν το σκοπό τους δια μέσου της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που οι μερικές χιλιάδες πρόσφυγες που θα επιστρέψουν, θα είναι παρακαλώ υπό τουρκική διοίκηση, δηλαδή υπό τουρκική κατοχή, οι δε υπόλοιποι Ελληνες της Κύπρου σε συνεταιρικό κράτος. Τέσσερα χρόνια υπό διακυβέρνηση Ελληνική και τέσσερα χρόνια υπό τουρκική...

Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο, θέλω οι Αναγνώστριες και οι Αναγνώστες μου να θυμηθούν για λίγο την σκλαβιά των Ελλήνων στη Ελλάδα, των τετρακόσιων ετών από τους τούρκους αφεντάδες. Παράκληση μου όσοι δεν γνωρίζουν, να μελετήσουν προσεκτικά τι δεινά επέφεραν οι τούρκοι στον βασανισμένο υπόδουλο Ελληνισμό.

Αυτό το Μεγάλο ΟΧΙ στις 24 του Μάη του 2004 επεκράτησε με ποσοστό της τάξης του 76% και η Πατρίδα μας σώθηκε από την τουρκική σκλαβιά και καταστροφή.


Τα λεφτά από το εξωτερικό από τα ταμεία της UNOPS και της UNDP που έφεραν στη Κύπρο ήταν πολλά, όπως και σήμερα να για προωθήσουν το προδοτικό σχέδιο Ανάν, διά μέσου των ηγεσιών του δησακέλ, προς τα λαμόγια τους Ανθέλληνες και που τους βλέπουμε και ακούμε σήμερα και  καθημερινά, αδιάντροποι και ενδοτικοί, να κυκλοφορούν από καφενεία σε καφενεία σε σπίτια και αλλού, να προσπαθούν να πείσουν τον Κύπριο πολίτη ότι θέλουν λύση και που οι ίδιοι τους δεν γνωρίζουν καν το περιεχόμενο της λύσης. Ομως, άνθρακες οι θησαυροί. Αδικος ο κόπος τους. Ποτέ μα ποτέ δεν θα το κατορθώσουν οι προσκυνημένοι.


Σε χθεσινή του ομιλία ο κ. Ανανστασιάδης στο Συνεδριακό κέντρο στη Λευκωσία, δήλωσε και τα παρακάτω... τινά. Παρακαλώ διαβάστε με προσοχή!! (Από την ιστοσελίδα tothemaonline.com 24 AΑπριλίου 2016) Κανείς δεν υστερεί πατριωτισμού και όλοι πρέπει να αποφασίσουμε κάποια στιγμή ότι αν δεν ενώσουμε δυνάμεις, οι κίνδυνοι οριστικής διχοτόμησης είναι υπαρκτοί. Συνεχίζοντας παρακάτω είπε και τα εξής:
Οι κίνδυνοι να χάσουμε πατρίδες είναι στους σχεδιασμούς ξένων κέντρων και καταλήγοντας είπε και τούτο... Από κανέναν πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έλειπε ο πατριωτισμός..

Σχολιάζω τα λεγόμενα του κ. Ανανστασιάδη ότι πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να δώσουμε τα χέρια, αλλά όχι με λύση Δ.Δ.Ο. αλλά με βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Δηλαδή αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και εποίκων. Καλώ από αυτό το βήμα τον κ. Αναστασιάδη να έρθει με τους πολλούς, να ζητήσουμε να εφαρμοστούν αυτά τα ψηφίσματα και όχι οι πολλοί στους ολίγους!! ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!
Αν όχι, όποιος πάει κόντρα στο ρέμα τον παίρνει το ποτάμι!!

Οσον αφορά στη αναφορά του ότι, από κανέναν πρόεδρο της Κ.Δ. δεν έλειπε ο Πατριωτισμός, αυτό το κρίνει ο Υπερήφανος Λαός μας και όχι ο κ. Αναστασιάδης.
Ο Μεγάλος κριτής, βλέπει και κρίνει όλους μας, και ζώντες και νεκρούς.

Η Ιστορία καταγράφεται καθημερινά και ο νοών νοήτω!!


Άριστος Κακουλής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...