Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

"Οθωμανικός περίπατος" για τους Θεσσαλονικείς!!!


Αυτά άκουσε (ή παράκουσε;) ο Γιάννης Μπουτάρης και ευθύς αμέσως δήλωσεΟ δήμος θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση με τη δημιουργία του «Οθωμανικού Περιπάτου».   Και εμείς έκπληκτοι φανταζόμαστε το Γιαννάκη να παίζει στην επανέκδοση της κινηματογραφικής επιτυχίας, "Η γυναικάρα με τα κόκκινα".  Και τώρα ας σοβαρευτούμε λίγο.. Τι δήλωσαν στην συνάντηση τους οι κ. Νταβούτογλου και Μπουτάρης
Ο Α. Νταβούτογλου ήταν ενήμερος για τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει στο παρελθόν πρόταση του Γ. Μπουτάρη να μετονομαστεί σε Κεμάλ Ατατούρκ η οδός Αποστόλου Παύλου.
Δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στην αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη και την ακτοπλοϊκή σύνδεσή τους και είπε ότι θα είναι ο ίδιος στην πρώτη αεροπορική πτήση από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη και θα έχει μαζί Τούρκους επιχειρηματίες, διανοούμενους και τουριστικούς πράκτορες.


Ζήτησε περισσότερη ανάδειξη των οθωμανικών μνημείων της Θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος τόνισε ότιο δήμος θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση με τη δημιουργία του «Οθωμανικού Περιπάτου», όπως είναι ο Βυζαντινός και ο Εβραϊκός.
Ο Γ. Μπουτάρης έκανε σαφή τη βούληση του δήμου για την ανέγερση τζαμιού στη Θεσσαλονίκη και τη λειτουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου. Για το νεκροταφείο θα έρθει σε συνεννόηση με το δήμαρχο του Δήμου Παύλου Μελά, Διαμαντή Παπαδόπουλο, με σκοπό την εξεύρεση έκτασης στη Νέα Ευκαρπία, και εξετάζει τη λύση της παραχώρησης χώρου στον οποίο οι μουσουλμάνοι θα χτίσουν το τζαμί.
Ο Νταβούτογλου δήλωσε «ερωτευμένος» με τη Θεσσαλονίκη, γι' αυτό θα πει στους Τούρκους να την επισκεφθούν και θα τη διαφημίζει σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν πηγαίνει.
«Η αγκαλιά μας είναι ανοιχτή για τους Τούρκους αδελφούς», τόνισε ο Γ. Μπουτάρης και σε ερώτηση δημοσιογράφου παρατήρησε ότι «όλοι οι λαοί είναι αδελφοί μας».
Διαβεβαίωσε ότι θα δώσει την ψυχή του για περαιτέρω ανάπτυξη των δεσμών με την Τουρκία και σημείωσε ότι προσβλέπει στην προσέλκυση τουριστών από τη γειτονική χώρα.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο και το σπίτι όπου έζησε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Την ίδια ώρα, σε μικρή απόσταση, μια ομάδα Κύπριων φοιτητών (ΠΕΟΦ) τον αποδοκίμασε.
Χθες το πρωί, πριν φτάσει στη Θεσσαλονίκη, ξεναγήθηκε στην Καβάλα και αναφέρθηκε στο θέμα των μουφτήδων. Είναι εσωτερικό ελληνικό θέμα, τόνισε, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει το διεθνές δίκαιο και η Τουρκία βοηθάει στην εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη, στο πλαίσιο της θρησκευτικής ελευθερίας.
Εισαγωγή, σχολιασμός & Φωτό HellasOnTheWeb
με πληροφορίες απο "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...