Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος πρώην στελέχους της ΜΙΤ



Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Κasif Κozinoglu, πρώην αξιωματικού της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση Εrgenekon. Ο Kozinoglu βρίσκεται στο εξωτερικό, διαφεύγοντας του νέου κύματος συλλήψεων που συγκλονίζει τη Τουρκία. Το όνομά του πρώην αναπληρωτή διευθυντή για επιχειρήσεις εξωτερικού είχε εμπλακεί σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών από τη κεντρική Ασία και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε καζίνο των Κατεχομένων ενώ φέρεται να είχε ανάμιξη και στο σκάνδαλο Cakici.



 Ο αρχιμαφιόζος Γκρίζος Λύκος Alaattin Cakici είχε διαφύγει στο εξωτερικό την ημέρα που είχε εκδοθεί δικαστική απόφαση για να συλληφθεί στη συνέχεια στην Αυστρία, έχοντας στη κατοχή του διαβατήριο πρώην στελέχους της ΜΙΤ. Ο Kozinoglu που οδηγήθηκε σε δίκη είχε ισχυρισθεί τότε ότι ο Cakici κατείχε πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας πολιτικού προσώπου -πιθανώς του πρώην πρωθυπουργού Μesut Yilmaz.


Από το STRATEGY REPORT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...