Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ- ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ


Προσπάθησε να πατήσει με το αυτοκίνητου του αστυνομικό επειδή δεν του άρεσε το δωμάτιο που μίσθωσε γι αυτόν και άλλους αιτητές πολιτικού ασύλου το κράτος.  Νέα επεισόδια στη Λάρνακα με πρωταγωνιστές αιτητές πολιτικού ασύλου έρχονται  για άλλη μια φορά να ταρακουνήσουν πολιτεία και κράτος.
Ήταν λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι όταν μια ομάδα 70 Παλαιστινίων, αιτητών πολιτικού ασύλου οδηγήθηκαν από  αστυνομικούς σε ξενοδοχείο, που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Λάρνακας. Οι αιτητές θα διέμεναν εκεί, σε δωμάτια που έχει μισθώσει γι αυτούς το κράτος.



41 εξ αυτών υπέγραψαν πως αποδέχονταν να διαμείνουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο,  όχι όμως και οι υπόλοιποι 29.
Μάλιστα, ένας από αυτούς αντέδρασε έντονα στη θέα του δωματίου και  ζήτησε από την σύζυγο του να φύγουν. Μπήκαν στο αυτοκίνητο και αναχωρώντας από το ξενοδοχείο, επιχείρησε να χτυπήσει με το όχημα του αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο.

Βλέποντας το περιστατικό, οι υπόλοιποι αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν και να συλλάβουν τον αλλοδαπό. Τότε ήταν που αντέδρασαν έντονα οι ομοεθνείς του, οι οποίοι επιτέθηκαν μαζικά στους αστυνομικούς, προκαλώντας επεισόδια και εντάσεις.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, για να επιτευχθεί η σύλληψη του μαινόμενου οδηγού.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά μια Παλαιστίνια, η οποία λόγω της εγκυμοσύνης της διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. 
Σημειώνεται ότι μετά τα νέα αυτά επεισόδια, έντονη είναι η αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν επιθυμούν την διαμονή των αιτητών πολιτικού ασύλου στην γειτονιά τους.

Sigmalive/Mαρία Στυλιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...