Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Σύλληψη Βρετανού διπλωμάτη και ομάδας της SAS από αντικαθεστωτικούς της Λιβύης!
Σύμφωνα με δημοσίευμα των λονδρέζικων Sunday Times, οκτώ επίλεκτοι άνδρες της Special Air Service (SAS) και ένας νεαρός Βρετανός διπλωμάτης έχουν αιχμαλωτιστεί από τους αντικαθεστωτικούς στη προσπάθειά τους να έρθουν σε επαφή με ηγετικά στελέχη των εξεγερμένων. Κατά την ίδια πηγή, κρατούνται στη Βεγγάζη, προπύργιο της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Qaddafi στα ανατολικά της χώρας. Η βρετανική κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος και το υπουργείο Εξωτερικών αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι «δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε, ούτε να διαψεύσουμε αυτήν την πληροφορία» ενώ το υπουργείο Αμυνας δεν έκανε καμία ανακοίνωση.


 Η άφιξη ομάδων των βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων «είχε εξοργίσει αρκετές προσωπικότητες της λιβυκής αντιπολίτευσης, που διέταξαν την κράτηση των καταδρομέων σε μία στρατιωτική βάση», τονίζει το δημοσίευμα, καθώς οι αντίπαλοι του Qaddafi «φοβούνται ότι εκείνος μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε απόδειξη για δυτική ανάμειξη προκειμένου να ενισχύσει την υποστήριξη στο καθεστώς του, κεντρίζοντας το πατριωτικό συναίσθημα».
Υπενθυμίζεται ότι η 14μελής ομάδα της SAS είχε κληθεί να εκπαιδεύσει μονάδα των λιβυκών Ειδικών Δυνάμεων σε τακτικές αντιτρομοκρατίας στα πλαίσια συμφωνίας του συνταγματάρχη Qaddafi με τη βρετανική κυβέρνηση το 2009!

Από το STRATEGY REPORT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...