Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Ένταση στη Λαμπεντούζα με μετανάστες


Ένταση επικρατεί στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα -που βρίσκεται νότια της Σικελίας- όπου οι πεντέμισι χιλιάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι έχουν φτάσει από τις ακτές της Νοτίου Αφρικής, ζητούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και....
φιλοξενίας.


Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν όταν ορισμένοι εκ των μεταναστών, που έχουν συγκεντρωθεί στον μόλο και σε λόφο του νησιού, πάνω από το λιμάνι, προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο των τροφίμων και του νερού, που μοιράζονται, σταδιακά, από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έφτασαν στην Λαμπεντούζα, άλλοι 494 βορειοαφρικανοί, ενώ, το πρωί της Παρασκευής, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το πόσιμο νερό, άρχισε να μην καλύπτει τις ανάγκες των μονίμων κατοίκων και των λαθρομεταναστών.

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι και Εξωτερικών, Φράνκο Φραττίνι, σε επαφές τους με τις αρχές της Τυνησίας, ζήτησαν να καταβληθεί πιο συστηματική προσπάθεια, για να περιορισθεί το μεταναστευτικό κύμα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Τυνήσιος πρωθυπουργός Καίντ Εσσέμπσι, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της Ρώμης. Από το ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΡΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Και “ΗΠΑνθρωποι” και κομμουνιστές! Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου.

Δεν υπάρχει Δεξιά και Αριστερά - Υπηρετούν όλοι την ξενοκρατία Σημεία και τέρατα ζούμε στις ημέρες μας. Ζούμε την εποχή μίας πλήρους ...