Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Δύο διαρρήξεις στο "ξέφραγο αμπέλι" της ΥΠΑ 29/10/13


Δύο διαρρήξεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο διοικητήριο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στο Ελληνικό, πονοκεφιαλιάζουν την ΕΥΠ και την ΕΛΑΣ, αφού οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να φτάσουν στα γραφεία του διοικητή και των δύο υποδιοικητών της ΥΠΑ, όπου φυλάσσονται διάφορα απόρρητα σχέδια-έγγραφα για τον εθνικό εναέριο χώρο, τις εγκαταστάσεις, το προσωπικό και τη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Και στις δυο διαρρήξεις οι δράστες κατέστρεψαν και άδειασαν το μηχάνημα ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) ιδιωτικής τράπεζας που υπάρχει στο διοικητήριο της ΥΠΑ, ενώ αυτήν την φορά σύμφωνα με κύκλους της Υπηρεσίας παραβίασαν και το χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται στο γραφείο του διοικητή, στο οποίο φυλάσσονται απόρρητα έγγραφα.
Τόσο η διοίκηση της ΥΠΑ όσο και οι εργαζόμενοι, επισημαίνουν την ανάγκη να επανέλθει η φύλαξη από την Αστυνομία. Δηλαδή δεν φυλάσσεται από την αστυνομία η ΥΠΑ; Τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή την χώρα;
Σήμερα, την έκταση των 95 στρεμμάτων που περιβάλει το διοικητήριο της ΥΠΑ εποπτεύει μόνο ένας ιδιωτικός φύλακας ο οποίος βρίσκεται στην κεντρική πύλη, προς την πλευρά της λεωφόρου Ποσειδώνος.
Κύκλοι της Υπηρεσίας αναφέρονται σε άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά το εσωτερικό του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το διοικητήριο της ΥΠΑ, καθώς εισήλθαν σε αυτό από την πίσω πόρτα ενός υπογείου που βρίσκεται προς την πλευρά του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου του Ελληνικού.
Την είσοδο αυτή, λένε χαρακτηριστικά, την γνωρίζουν μόνο οι εργαζόμενοι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...