Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ...!!! ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: ''ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ''


"Ήταν δυνατή η προσωρινή τους κράτηση" δήλωσε ο συνήγορος του βουλευτή της ΧΑ Ηλ. Κασιδιάρη, Π. Σαράκης αφού, όπως σημείωσε, το κατηγορητήριο περιελάμβανε τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης...

Όπως τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ "μετά από μία μεγάλη μάχη που διήρκεσε 20 σχεδόν ώρες - δεν υπάρχει στα χρονικά άλλη τέτοια διάρκεια, για τέσσερις κατηγορουμένους - οι μεν ανακριτικές αρχές προσπαθούσαν να τεκμηριώσουν το κατηγορητήριο, η δε υπεράσπιση να το αντικρούσει. Θέλω να συγχαρώ τη Δικαιοσύνη, διότι γνωρίζω ότι η υπόθεση αυτή έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα, υπήρχε ένα φορτισμένο κλίμα και δηλώσεις που φερόταν να έχει κάνει ο πρωθυπουργός: «θα τους λιώσω», σε μια κυριακάτικη εφημερίδα και «θα τους ξεριζώσω», από την Αμερική".".

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι επιβλήθηκαν μόνον στον κ. Κασιδιάρη από τους τρεις βουλευτές, αυστηροί περιοριστικοί όροι είπε: "Δεν μπορώ να το αιτιολογήσω. Μπορώ όμως να κρίνω ότι η στάση τους είναι γενναία και είναι μια δίκαιη απόφαση, διότι μέσα από την εξαντλητική ανακριτική διαδικασία δεν προέκυψε ένδειξη, το ελάχιστο είδος εμπλοκής του κ. Κασιδιάρη σε ποινικό αδίκημα. Το ίδιο και για τον κ. Παναγιώταρο. Όσο και αν έψαξαν, εξάντλησαν κάθε πτυχή της δικογραφίας, αλλά δεν ανευρέθη το ελάχιστο. Αντίθετα, προσκομίστηκαν στοιχεία που κλόνισαν τις κατηγορίες. Ένας από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, πχ, «αποκαλύφθηκαν» τα στοιχεία του και προσκομίστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία που κλόνισαν την αξιοπιστία του. Ένας μάρτυρας που πράγματι είχε προσέλθει στα γραφεία (της ΧΑ), αλλά δεν ήταν συνειδητοποιημένος και είχε, αν θέλετε, τυχοδιωκτικές συμπεριφορές και έφτασαν πληροφορίες στ' αυτιά τους που αμφισβητούσαν την ηθική του υπόσταση.
Σύμφωνα με τον κ. Σαράκη, ο κ. Κασιδιάρης είπε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν μια πολιτική δίωξη που του ασκήθηκε για να του στερήσει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές. Θα είναι υποψήφιος, μετά από αυτή την απόφαση, στις δημοτικές εκλογές, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, σημείωσε ο δικηγόρος του.
Εξάλλου ο κ. Σαράκης κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη συμπεριφορά του πελάτη προς τους δημοσιογράφους λέγοντας "Δεν θα απολογηθώ για τέτοιες συμπεριφορές. Καταδικάζω τέτοιες συμπεριφορές, διότι οι δημοσιογράφοι κάνουν το καθήκον τους.

Δεν υπήρχαν επιβαρυντικά στοιχεία. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο σ' αυτήν την υπόθεση, παρά μόνον το έλλειμμα και η βιασύνη οι Αρχές να τους στείλουν κατηγορούμενους. Όσο έμπειρος και αν είναι ο δικαστής και όσο υψηλόβαθμος, δεν μπορεί μια υπόθεση που μπορεί να απασχολήσει το δημόσιο βίο να ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα και να συμπυκνωθεί μια έρευνα που αφορά ένα πολιτικό κόμμα σε 6,5 σελίδες".

Σε ότι αφορά τον επικεφαλής της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκο ο κ. Σαράκης είπε: "Κάνω την εκτίμηση ότι εάν προφυλακίζεται μόνον ο ένας από τους τέσσερις βασικούς κατηγορουμένους, ο κ. Μιχαλολιάκος έχει θεωρητικά πολλές πιθανότητες να αφεθεί ελεύθερος".
Σε ότι αφορά τη διαγραφή του από τη ΝΔ είπε: "Διαγράφηκα από τη ΝΔ επειδή άσκησα το υπερασπιστικό μου καθήκον, λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας. Θεωρώ ότι ήταν μια πολιτική ανοησία, που έδινε σ' αυτήν την υπόθεση πολιτικό χαρακτήρα, ενώ, όπως την αντιμετωπίζω εγώ, είναι μια ποινική υπόθεση και διαδικασία".

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...