Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«Κόπηκε» ταινία της Μπιενάλε Θεσσαλονίκης μετά από παρέμβαση της Τουρκίας

Σε επαρχία της Τουρκίας μετατρέπει την χώρα αργά αλλά σταθερά η κυβέρνηση: Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή ο Ε. Βενιζέλος έδωσε εντολή ύστερα από παρέμβαση της κυβέρνησης της Τουρκίας, να σταματήσει να προβάλλεται καλλιτεχνικό βίντεο στο Αλατζά Ιμαρέτ της Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Μπιενάλε.


Το βίντεο το έχει δημιουργήσει Γαλλίδα καλλιτέχνης, έχει τίτλο «Νύμφη», δείχνει μια λουομένη και δεν είναι άσεμνο για νορμάλ ανθρώπους, αλλά είναι για τους ισλαμιστές της κυβέρνησης Ερντογάν. 
Τούρκοι επισκέπτες ενοχλήθηκαν, διαμαρτυρήθηκαν στην τουρκική κυβέρνηση, η οποία έδωσε εντολή στον Ε. Βενιζέλο να κατεβάσει την ταινία και αυτό έγινε.
Ο λόγος: Τα τελευταία χρόνια το Αλατζά Ιμαρέτ παραχωρείται σε μεγάλες γιορτές των μουσουλμάνων, για την προσευχή τους! Μάλιστα φαίνεται ότι δεν διαμαρτυρήθηκαν μόνο Τούρκοι, αλλά και ισλαμιστές "οικονομικοί μετανάστες" που ζουν στην Θεσσαλονίκη. Δηλαδή θεωρούν ότι η Άγκυρα είναι η προστάτιδα δύναμη στην Ελλάδα των απανταχού μουσουλμάνων και αυτό επιβεβαιώθηκε από την πειθήνια στάση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Για να γίνει αντιληπτό πόσο προκλητικό ήταν αυτό αντέδρασε ακόμα και ο ... Γιάννης Μπουτάρης(!!!) ο οποίος είπε «Δεν μας αρέσουν οι παρεμβάσεις και οι υποδείξεις». Όταν μιλάει για τουρκικές παρεμβάσεις ο Γιάννης Μπουτάρης που διακρίνεται για τα φιλο-οθωμανικά του αισθήματα, γίνεται εύκολα αντιληπτό τι έχει συμβεί... Μετά την παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών το επίμαχο βίντεο προβάλλεται πλέον στη Μονή Λαζαριστών ενώ η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, επισήμανε ότι το υπουργείο δεν μπήκε καν στον κόπο να εξετάσει τι είναι το συγκεκριμένο βίντεο.
Το Αλατζά Ιμαρέτ , που σημαίνει "Πολύχρωμο άσυλο", ή Ισάκ Πασά Τζαμί βρίσκεται στην οδό Κασσάνδρου βορειανατολικά της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. Στην είσοδο του κτιρίου υπάρχει επιγραφή, σύμφωνα με την οποία το Αλατζά Ιμαρέτ ιδρύθηκε το 1484 από τον Ισάκ Πασά, ο οποίος ήταν Μεγάλος Βεζύρης επί Μωάμεθ Β' και διοικητής της Θεσσαλονίκης επί Βαγιαζίτ Β'.
Στο χώρο λειτουργούσε ιερατική σχολή. Η ονομασία Αλατζά Ιμαρέτ οφείλεται στους πολύχρωμους λίθουςσε ρομβοειδή σχήματα που κοσμούσαν το μιναρέ του τζαμιού Από τον μιναρέ σήμερα σώζεται μόνο η βάση του. Σήμερα στο Αλατζά Ιμαρέτ γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και περιοδικές εκθέσεις.
Πηγή: Defencenet


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kophke-tainia-ths-mpienale-thessalonikhs-meta-apo-parembash-ths-tourkias#ixzz2iFq3Mqjv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...