Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Assad: Η Τουρκία θα πληρώσει ακριβά την υποστήριξή της στους τρομοκράτες

Ο προέδρος της Συρίας εκτίμησε ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες θα στραφούν αργά ή γρήγορα κατά της Τουρκίας.
Ο προέδρος της Συρίας εκτίμησε ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες θα στραφούν αργά ή γρήγορα κατά της Τουρκίας.
«Η Τουρκία θα πληρώσει ακριβά την υποστήριξή της στους “τρομοκράτες” που μάχονται για την ανατροπή του συριακού καθεστώτος», δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Al-Assad σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Halk-TV. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς την παρουσία στα τουρκικά σύνορα τζιχαντιστών της Al-Qaeda, ο Assad εκτίμησε πως «στο εγγύς μέλλον οι τρομοκράτες αυτοί θα προκαλέσουν προβλήματα στην Τουρκία. 

Και η Τουρκία θα πληρώσει πολύ ακριβά». Ο Σύρος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη ότι «δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιεί κάποιος την τρομοκρατία σαν τραπουλόχαρτο και να το βάζει στην τσέπη του. Γιατί (η τρομοκρατία) είναι σαν το σκορπιό που δε διστάζει να δαγκώσει την κατάλληλη στιγμή». Ο πρόεδρος Assad επιτέθηκε στον Tούρκο πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdoğan, με τον οποίο διατηρούσε στενές σχέσεις στο παρελθόν. Όπως είπε, «ό,τι λέει για τη Συρία και το λαό της είναι ψέματα. Ο Erdoğan το μόνο που κάνει είναι να υποστηρίζει τους τρομοκράτες στη Συρία». Την ίδια στιγμή, η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε παράταση διάρκειας ενός έτους της δυνατότητας διεξαγωγής επιχειρήσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Συρία εάν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...