Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ "FRONT NATIONAL". ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΗΡΕ 54%


Το "FN" κέρδισε μια τοπική αναμέτρηση στη Γαλλία χωρίς εθνικό διακύβευμα, κάτι που καταδεικνύει όμως την ευμένεια την οποία εισπράττει αυτό το ακροδεξιό κόμμα από έναν πληθυσμό εξοργισμένο από την ανασφάλεια και την κρίση.
Ο υποψήφιος της Μαρίν Λεπέν στις μερικές περιφερειακές εκλογές στη μικρή νότια πόλη Μπινιόλ (17.000 κάτοικοι, με κομμουνιστή δήμαρχο) κέρδισε την ψηφοφορία αυτή στο δεύτερο γύρο με 53,9% των ψήφων, σύμφωνα με τα επίσημα οριστικά αποτελέσματα.
Ο Λοράν Λοπέζ συγκέντρωσε 5.031 ψήφους έναντι 4.301 της αντιπάλου του, του δεξιού UMP, Κατρίν Ντελζέρ (46,1%), σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά.

Η πρόεδρος του FN Μαρίν Λεπέν έσπευσε να χαιρετίσει την "ωραία νίκη" του υποψηφίου της στην Μπινιόλ με αντίπαλο μία υποψήφια της συντηρητικής αντιπολίτευσης, η οποία [νίκη] επιβεβαιώνει, σύμφωνα με την ίδια, "το θάνατο του δημοκρατικού [ρεπουμπλικανικού] μετώπου". Υπενθύμισε πως το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα είχε καλέσει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν υπέρ του κόμματος της δεξιάς UMP στο δεύτερο γύρο προκειμένου να μην εκλεγεί ο υποψήφιος του FN.

Σύμφωνα με τη Λεπέν, ακόμη και αν δεν επρόκειτο παρά για μια μερική περιφερειακή εκλογή, "αυτό προλέγει μια επιθυμία αλλαγής των Γάλλων που πρόκειται να την εκφράσουν, που πρόκειται να κινητοποιηθούν", για τις δημοτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν την άνοιξη του 2014 στη Γαλλία.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...