Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Δέκα μικροί «εμπρηστές» του ΣΥΡΙΖΑ στη... σέντρα

Μετά τις ραγδαίες τελευταίες εξελίξεις και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στη Ν.Δ. επικεντρώνονται στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο σε κάθε ευκαιρία θα συνεχίσουν να στοχοποιούν και να προσπαθούν να αποδομήσουν. Ειδικά στο θέμα της βίας, η συζήτηση για την οποία βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας αυτή την περίοδο, πλήθος είναι τα επιχειρήματα - καταγγελίες που στο «γαλάζιο» στρατόπεδο λένε ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά της Κουμουνδούρου, την ίδια ώρα που ήδη ξεκίνησε από τη Συγγρού σχετική εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.


Ήδη στα συρτάρια του επικοινωνιακού επιτελείου του κόμματος υπάρχει έτοιμος φάκελος -που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή- με παλαιότερες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες -όπως σημειώνεται- ρίχνουν λάδι στη φωτιά και θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν κοινωνικές εκρήξεις. Ενδεχόμενη αξιοποίηση αυτών των στοιχείων, αν κριθεί σκόπιμο, θα γίνει σε πολιτικό επίπεδο και σε καμία περίπτωση δεν θα επιδιώξουν να τα συσχετίσουν με πιθανή άσκηση ποινικών διώξεων, όπως συνέβη στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, εκτός εάν προκύψει συμμετοχή σε εγκληματική πράξη. Αλλωστε, όπως ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους στη Ν.Δ., αυτά είναι θέματα της Δικαιοσύνης, την οποία εμπιστεύονται και δεν σχολιάζουν ποτέ.

Η θέση τους, υποστηρίζουν, δεν έχει να κάνει με τη θεωρία των δύο άκρων, αλλά με τη θεωρία εναντίον της βίας, διευκρινίζοντας ότι σαφώς όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Οπως εξηγούν, άλλο πράγμα είναι να ασκείται βία, άλλο να παροτρύνεται αυτή και άλλο να δικαιολογείται.

Πάντως, όπως και να έχει, το συγκεκριμένο υλικό -που συνεχώς εμπλουτίζεται- περιλαμβάνει τουλάχιστον 10 δηλώσεις βουλευτών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες η Ν.Δ. ήδη έχει κατακρίνει μέσω του γραφείου Τύπου ή της κοινοβουλευτικής οδού, αλλά δεν αποκλείεται, αν χρειαστεί, να τις ανασύρει και να τις επαναφέρει στη δημοσιότητα.

Είναι οι ακόλουθες:

1. Ιφικράτης Αμυράς (πολιτευτής): «Να κάνουμε αντάρτικο πόλεων με αυτοοργάνωση των πολιτών σε ομάδες, που θα κάνουν σαμποτάζ και ένοπλο αγώνα».
2. Στάθης Παναγούλης (βουλευτής): «Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν από λίγους μήνες στη Λιβύη… Οσοι έχουν υπογράψει τα Μνημόνια πρέπει να παρακαλάτε να περάσετε από ειδικό δικαστήριο… Καλή σας τύχη… Από εδώ και πέρα τον λόγο έχει ο λαός».
3. Δημοσθένης Παπαδάτος - Αναγνωστόπουλος (μέλος Κ.Ε.): «Απαιτείται βία στον δρόμο προς τον σοσιαλισμό».
4. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (βουλευτής): «Χούντα είναι και θα τη ρίξουμε… Ραντεβού στα γουναράδικα».
5. Βένιος Αγγελόπουλος (μέλος Κ.Ε.): «Πριν από εννέα χρόνια είχα πάει μάρτυρας υπεράσπισης του Αλέκου Γιωτόπουλου στη δίκη της 17 Νοέμβρη. Αυτό μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου και το αίσθημά μου περί δικαιοσύνης. Δηλώνω ότι δεν έχω μετανιώσει στο παραμικρό για τη στάση μου αυτή».
6. Πάνος Σκουρλέτης (εκπρόσωπος Τύπου): «Αντικείμενα καθημερινής χρήσης που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός οι αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα ξύλινα κοντάρια και τα εκατοντάδες άδεια μπουκάλια, όπως αυτά που βρέθηκαν από την Αστυνομία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας».
7. Ανδρέας Καραγιάννης (πολιτευτής): «Μην ξεχνάτε, αυτόν τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε τον Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία».
8. Ρένα Δούρου (βουλευτής): «Δεν πάμε βήμα πίσω από την ιερή σκυτάλη που έχουμε πάρει από το Σύνταγμα των Κορυσχάδων».
9. Ζωή Κωνσταντοπούλου (βουλευτής): «Η χούντα το έκανε καλύτερα».
10. Σοφία Σακοράφα (βουλευτής): «Η κυβέρνηση είναι συνέχεια των χαφιέδων της χούντας».

Αλλά και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ, με προκλητικές ανακοινώσεις του, έχει κατά καιρούς ανάψει φωτιές, όπως λόγου χάρη όταν τάχθηκε στο πλευρό κατηγορουμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ή τον περασμένο Ιούλιο, όταν είχε θέσει το δίλημμα «Μνημόνιο ή δημοκρατία».

Στοιχεία που στη Ν.Δ. έχουν καταγράψει και συμπεριλάβει ως όπλα στη φαρέτρα τους, έτοιμα για χρήση εάν αποφασιστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...