Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Exercise "Cabrian Patrol" 2013

Η ελληνική περίπολος, έλαβε χάλκινο μετάλλιο. (The Hellenic Reserves team from Greece). (Πηγή)
Έμαθα ότι χάλκινο μετάλλιο απονεμήθηκε στην ελληνική περίπολο εφέδρων, που συμμετείχε στη διεθνή διαγωνιστική στρατιωτική άσκηση   "Cabrian Patrol" 2013. (CP 13)

Περίπολοι από 17 κράτη, πέραν από από τους Βρετανούς, συμμετείχαν αυτό το χρόνο, (Νορβηγία, Ν. Ζηλανδία, Ουκρανία, Πακιστάν, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Καναδάς, Αλβανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ινδία, Αυστραλία, Εσθονία, Πολωνία, Ελλάδα και Γαλλία) Μια αυστραλιανή περίπολος του 2ου τάγματος του Βασιλικού Αυστραλιανού Συντάγματος ΠΖ ήλθε 1η, και έλαβε  χρυσό μετάλλιο.
Η απονομή μεταλλίων ή αναμνηστικών διπλωμάτων εξαρτάται από τη βαθμολογία που επιτυγχάνει κάθε συμμετέχουσα ομάδα. Σ' αυτή τη δραστηριότητα, συμμετείχαν συνολικά 110 ομάδες με το μέγιστο αριθμό προερχόμενο από τους Βρετανούς (55 ομάδες ενεργού στρατού, 13 ομάδες εφεδρείας και 16 ομάδες από στρατιωτικές πανεπιστημιακές σχολές)

Βρετανοί αλεξιπτωτιστές κατά τη διάρκεια διάβασης ποταμού στην CP 13 (Πηγή)
Η διήμερη  αυτή άσκηση, κατά τη διάρκεια της οποίας όλες οι περίπολοι έχουν να διανύσουν 55 χιλιόμετρα ανώμαλου και αφιλόξενου εδάφους με φόρτο 27 κιλών, απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση και γνώσεις τακτικής και τεχνικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων που εμπεριέχει το σενάριό της. Μόνο εννέα ομάδες έφτασαν  εφέτος στην απονομή μεταλλίων, ενώ το 1/5 του συνολικού αριθμού, απέτυχε στην εκτέλεση της αποστολής. Υπήρχαν και πολλές παραιτήσεις.

Όπως φαίνεται, η ελληνική περίπολος "Foxtrot 21 Romeo" τα πήγε πολύ καλά. Το 2011 υπενθυμίζω ότι η ελληνική ομάδα, είχε λάβει πάλι χάλκινο μετάλλιο. Πολύ καλή πρωτοβουλία της Λέσχης Εφέδρων που προβάλλει τη χώρα μας στο εξωτερικό και δείχνει την ποιότητα του Έλληνα μαχητή. 

Ελπίζω την επόμενη φορά η συμμετοχή να είναι και από τον ενεργό στρατό. Δεν χρειάζεται να είναι αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, αφού αυτού του είδους η δοκιμασία, απαιτεί δεξιότητες ενός καλά εκπαιδευμένου μαχητή του Πεζικού.

Νεοζηλανδοί οπλίτες του μηχανοκίνητου συντάγματος Πεζικού "Queen Alexandra's", που συμμετείχαν στην άσκηση CP 13.  Η περίπολός τους, πήρε  αργυρούν μετάλλιο.
Θα μπορούσα να προσθέσω, ότι είναι ένα καλό έναυσμα και κίνητρο για πιο προσεκτική εκπαίδευση σε αντικείμενα περιπόλων. Η συναναστροφή με στρατιωτικές ομάδες  άλλων χωρών, διευρύνει τις γνώσεις σε τεχνικές και τακτικές που ακολουθούνται διεθνώς.

Σε ό,τι αφορά το κόστος, με λίγη διαπραγμάτευση μέσω Ακολούθων Αμύνης, όλα επιλύονται.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους έφεδρους συμμετείχαν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ΕΛΑΜ τιμά και υπερασπίζεται το θεσμό της Οικογένειας

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διοργάνωσε την Κυριακή (20/05/18) εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα της Οικογένειας» στον εκδρομικό χώρο στα Πλ...