Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο
Ο πιο πάνω τίτλος αντικατοπτρίζει στο έπακρο την συμπεριφορά του παραρτήματος νεολαίας των αριστερών του ΑΚΕΛ. Ο λόγος για την ΕΔΟΝ, που επέλεξε αρχές του Αυγούστου, συνάντηση στα κατεχόμενα με την νεολαία του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος, με τους οποίους υπήρξε, όπως τονίζεται, συναντίληψη και επαναβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί, για να βρεθεί σύντομα μια ομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό πρόβλημα.

Καλό θα ήταν η νεολαία της συγκεκριμένης παράταξης κατά την μετάβαση στα κατεχόμενα, να έκανε μια στάση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και να άναβαν ένα κερί σε κάποιους από τους πεσόντες κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής. Ας αναλογιστούν για πιο λόγο πέθαναν και τι πράττουν αυτοί σήμερα.
Ακόμα πιο θεμιτό θα ήταν η συγκεκριμένη κομματική νεολαία να παρευρισκόταν στις 10 Αυγούστου στο Παραλίμνι και στο ετήσιο μνημόσυνο των δύο εθνομαρτύρων, Ισάακ και Σολωμού, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής.
Αντ΄ αυτού όμως, προτίμησαν να συναγελάζονται με τους βαρβάρους κατακτητές, σε μια εποχή που αποτελεί αν μη τι άλλο πρόκληση, αφού είναι σε όλους γνωστοί, οι μαύροι μήνες του καλοκαιριού Ιούλιος και Αύγουστος και τα όσα δεινά προκάλεσαν στο πολύπαθο νησί μας, τα "αδέλφια" μας.
Επειδή γνωρίζουμε εκ των προτέρων την απάντηση τους θα κλείσουμε με τα λόγια του Τούρκου αξιωματικού Δρ. Κουτσιούκ, από το βιβλίο ««Νταλγκά-Νταλγκά» το οποίο και τους προτείνουμε να αγοράσουν. «Ομαδικές εκτελέσεις έγιναν από τον τουρκικό στρατό. Όμως, να ξέρεις, τις περισσότερες δολοφονίες τις διέπραξαν οι Τουρκοκύπριοι…»
Και επειδή η συνάντηση συνέπεσε και με το μνημόσυνο των δύο ηρωομαρτύρων, Ισαάκ και Σολωμού, να θυμίσουμε στους ανεγκέφαλους ότι τα δύο δικά μας αδέλφια πέθαναν από τις φρικαλεότητες των δικών τους αδελφών τουρκο «κυπρίων».
ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...