Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Στα μνημόσυνα των ηρώων κάποιοι εμμένουν να εξήρουν την "λύση" τους

Στα μνημόσυνα των ηρώων κάποιοι εμμένουν να εξήρουν την "λύση" τους
Αποτελεί χρέος μας η συνέχιση του αγώνα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο εθνικό μας πρόβλημα, που να διασφαλίζει την ειρήνη και την ιστορική συνέχεια του λαού μας στην γη των πατέρων του, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής.
Μιλώντας στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων Ανδρέα Χατζηθεορή και Ανδρέα Χαραλαμπίδη, που τελέστηκε σήμερα στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας στην Άρμου, ο Κώστας Καδής είπε πως η απόδοση τιμών σε  ήρωες των αγώνων του λαού μας δεν είναι μόνο μια τυπική εκπλήρωση χρέους , ούτε μια πράξη υπόμνησης της μαρτυρικής πορείας του λαού μας για την φυσική και εθνική του επιβίωση.

Μνημόσυνα, συνέχισε, όπως το σημερινό έχουν ως στόχο και την άντληση διδαγμάτων για συνέχιση της προσπάθειας για ελευθερία και επανένωση της πατρίδας μας.
Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η προσπάθεια αυτή θα ευοδωθεί  "όταν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής αποχωρήσουν από το νησί μας, όπως διακήρυξε και ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, τελώντας πριν από ένα ακριβώς χρόνο, στον ίδιο τούτο χώρο, τα αποκαλυπτήρια των αδριάντων των δύο ηρώων".
Επιδιώκουμε, είπε ο Υπουργός, μια ευημερούσα πατρίδα, με πολιτική και οικονομική σταθερότητα, με διασφαλισμένες ελευθερίες και τα δικαιώματα για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, μια Κύπρο, συνέχισε, που να εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια και στην οποία όλοι θα σχεδιάζουν το μέλλον τους με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.
Ο Κώστας Καδής ανέφερε τέλος, πως καλούμαστε να διαφυλάξουμε τις αρχές και τα ιδανικά που συνθέτουν την παράδοση και την ιστορία μας ως ιερή παρακαταθήκη, και ενθυμούμενοι τη θυσία των ηρώων μας, να συνεχίσουμε μονιασμένοι τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση του νησιού μας.
Συνετό θα ήταν, οι πολικάντηδες μας μιλώντας, να ενθυμούνται τα αληθινά οράματα για τα οποία οι πρόγονοι μας, πότισαν με το αίμα τους το ιερό χώμα της πατρίδας μας και να πάψουν να εκμεταλλεύονται τα μνημόσυνα των ηρώων και την ίδια την ιστορία μας, ως αντικείμενο προπαγάνδας, προκειμένου να περάσουν τα οποιαδήποτε μηνύματα τους, τα οποία αφορούν "λύσεις" τύπου Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...