Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο μνημόσυνο του Σαδίκ

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο μνημόσυνο του Σαδίκ
Με ένα πλήθος εισαγόμενων μουσουλμάνων από την Τουρκία και την Βουλγαρία και με αλυτρωτικά-ανθελληνικά μηνύματα, παρουσία μάλιστα του υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας, Ακίφ Τσαγατάι, πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το ετήσιο μνημόσυνο του πράκτορα της Τουρκίας, Αχμέτ Σαδίκ.

Το συγκεκριμένο μνημόσυνο αποτελεί κάθε χρόνο σημείο αναφοράς για τους τουρκόφιλους μηχανισμούς της Θράκης και ταυτόχρονα μια πρόκληση για τους κατοίκους της περιοχής. Εφέτος, με νωπό ακόμη το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με 43.000 ψήφους, που πήρε το τουρκόφιλο κόμμα DΕΒ, το μνημόσυνο αυτό στάθηκε η αφορμή να στηθεί μια άκρως ανθελληνική φιέστα πάνω από το μνήμα του, με προκλητικές δηλώσεις ανθελληνικού χαρακτήρα.
Μετά την επίσκεψη του Μ. Μουεζίνογλου πριν από δύο εβδομάδες στην περιοχή, αυτήν την φορά έδωσε το «παρών» ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας, Ακίφ Τσαγατάι. Αφού έλαβαν τέλος οι καθιερωμένες προσευχές, ακολούθησαν οι προκλητικές ομιλίες, αποσπάσματα των οποίων σας παραθέτουμε, όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «δημοκρατία»:
«Ο πρόεδρος του DEB, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, είπε: “Ο δρ Σαδίκ Αχμέτ γεννήθηκε σαν ένας ήλιος για τους Τούρκους της δυτικής Θράκης. Για χάρη των Τούρκων της δυτικής Θράκης πέρασε και συγκεκριμένο διάστημα της ζωής του στη φυλακή”.
Σε άκρως ανθελληνικό ύφος και η ομιλία του Μουσά Γιούρτ, εξ ονόματος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, ο οποίος τόνισε: “Με τη στήριξη που μας παρείχε η Τουρκία δώσαμε μια πολύ καλή απάντηση στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ελλάδα. Η Τουρκία είναι υπερήφανη για εσάς. Ως Τούρκοι της δυτικής Θράκης δεν πρόκειται να αλλάξουμε από τώρα και πέρα. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους την υπόθεση της δυτικής Θράκης”!»
Και όλα αυτά, φυσικά, εντελώς ανενόχλητοι τόσο από το «ελληνικό» κράτος, όσο και από την αστυνομία, η οποία φαίνεται ότι ασχολείται με το πώς να εμποδίζει την νόμιμη πολιτική δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, κάνοντας δεκάδες προσαγωγές Συναγωνιστών, άνευ λόγου και αιτίας.
Όσο για τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», αυτά και αν σιωπούν εντελώς για το ζήτημα αυτό και την συνεχιζόμενη προκλητικότητα των πρακτόρων της Άγκυρας στην περιοχή. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι το πώς θα αντλήσουν ψήφους από την δεξαμενή των μουσουλμάνων της Θράκης, γι’ αυτό και δεν σχολιάζουν αρνητικά αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις.
Οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι βουλευτές και οι πολιτευτές τους, μάλιστα, είναι και αυτοί αναπόσπαστο μέρος των προκλητικών δηλώσεων και ενεργειών, που κάνουν ως εντολοδόχοι του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, με στόχο την αποδυνάμωση της Ελληνικότητας στην περιοχή και την σταδιακή τουρκοποίηση της Θράκης, και τελικό σκοπό την αυτονόμηση της Θράκης και την άμεση σύνδεσή της με την Τουρκία.
Γιώργος Μάστορας


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nees-tourkikes-proklhseis-sto-mnhmosuno-tou-sadik#ixzz39JnRLx68

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...