Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Οι Εθνικιστές δεν προσκυνούν - Ισαάκ, Σολωμέ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Οι Εθνικιστές δεν προσκυνούν - Ισαάκ Σολωμέ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ (Φωτορεπορτάζ)
Δεν πέρασαν και πολλά χρόνια από το φρικτό εκείνο καλοκαίρι του 1996, όπου οι δύο ηρωομάρτυρες του Ελληνισμού, Ισάακ και Σολωμός, άφηναν την τελευταία πνοή φρικτά δολοφονημένοι από τους βάρβαρους. Οι δύο λεβέντες βίωσαν από πρώτο χέρι το τι πάει να πει Ελληνοτουρκική φιλία, αποδεικνύοντας σε όλους τους καλοθελητές πως κάτι τέτοιο ούτε στα πιο τρελά όνειρα κάποιων δεν μπορεί να υπάρξει.
Αν και δεν πέρασαν και πολλά χρόνια, η θυσία των δύο παλληκαριών ξεχάστηκε και θάφτηκε κάτω από το χαλί της πολιτικής του "καλού παιδιού".

Οι Εθνικιστές σε πείσμα των καιρών, με δυναμική παρουσία για ακόμα μία χρονιά, βροντοφώναξαν ότι δεν θα αφήσουν αυτή την θυσία να ξεχαστεί.
Από πολύ νωρίς τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) έκαναν αισθητή την παρουσία τους έξω από την Εκκλησία όπου τελείτο το μνημόσυνο των δύο ηρωομαρτύρων.
Ακολούθως και μετά την λήξη της λειτουργίας τα μέλη μας πορεύτηκαν προς το  κοιμητήριο όπου βρίσκονται οι τάφοι του Ισαάκ και του Σολωμού, διασχίζοντας όλο το κέντρο της πόλης του Παραλιμνίου. Τα συνθήματα των Ελλήνων Εθνικιστών ξυπνούσαν χαμένες συνειδήσεις, αναγκάζοντας του κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να χειροκροτούν τα μέλη μας, με δάκρυα στα μάτια.
Φτάνοντας στο κοιμητήριο, αποτίσαμε την δέουσα τιμή στους δύο ήρωες, αλλά και στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος» όπως επίσης και σε πεσόντες του 1974, που συνέπιπταν τα μνημόσυνα τους.
Ακολούθως τα μέλη μας πορεύτηκαν προς το οδόφραγμα, λίγα μέτρα πριν το σημείο όπου ο Τάσος και ο Σολωμός, δολοφονήθηκαν άνανδρα από τα ανθρωπόμορφα κτήνη.
Αντιπροσωπεία του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, εισήλθε εντός της νεκράς ζώνης με την συνοδεία των Ηνωμένων Εθνών και κατέθεσε στεφάνι λίγα μέτρα από το σημείο, όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή τα δύο παλληκάρια το ’96, λίγα μέτρα από το τούρκικο φυλάκιο.
Η εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο και τον όρκο όλων, ότι όσο υπάρχει έστω και ένας Έλληνας Εθνικιστής η θυσία αυτή δεν θα ξεχαστεί και δεν θα επιτρέψουμε να πάει χαμένη. Ο Αγώνας θα συνεχιστεί αμείωτος μέχρι να υψωθεί η Ελληνική σημαία στο φυλάκιο των Τούρκων, τελειώνοντας το έργο του Σολωμού, αλλά και σε κάθε κατεχόμενη πόλη και χωριό μας.
ADM 0672 c0a39
Το μήνυμα σαφές από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)
ADM 0704 d9277
ADM 0710 36a37
Δυναμική παρουσία έξω από την εκκλησία
ADM 0767 ad940
Πορεία στο κέντρο του Παραλιμνίου
ADM 0784 01613
ADM 0876 d8850
Κατάθεση στεφανιού από τον Επαρχιακό Παραλιμνίου, Λίνο Παπαγιάννη
ADM 0895 0dd5d
Κατάμεστο το κοιμητήριο από τα μέλη μας.
ADM 0966 25748
Κατάθεση στεφανιού από αντιπροσωπεία του Κινήματος μας, εντός της νεκράς ζώνης
ADM 0984 9da53

Το μήνυμα από τον Πρόεδρο μας σαφέστατο, ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΠΡΟΣ 1974 - ΛΟΧΑΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΟΥΝΤΑΣ: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΑΜΠΟ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κωνσταντίνος Α. Δημητριάδης Αποφάσισα να αναφερθώ σήμερα σε έναν Έλληνα που μπροστά του ο Αμερικάνος Ράμπο φαντάζει ως «προσκοπάκ...