Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Για πειθαρχικά παραπτώματα ελέγχονται οι εγκάθετες ανακρίτριες Κλάπα - Δημητροπούλου

Για πειθαρχικά παραπτώματα ελέγχονται οι εγκάθετες ανακρίτριες Κλάπα - Δημητροπούλου

Ξεκίνησε πειθαρχικός έλεγχος για τις εγκάθετες ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης των βουλευτών του κόμματος Νίκο Αντωνιάδη, ξεκίνησε έρευνα από τον Αεροπαγίτη Ανδρέα Ξένο, μετά από αγωγή που κατατέθηκε εναντίον τους.
Η αγωγή συνίσταται κυρίως στην «παράνομη διαρροή στον Τύπο του ανακριτικού υλικού της διαδικασίας», όσο και στην «παράνομη παραμονή στοιχείων στη δικογραφία, που δεν έχουν καμία σχέση με τη δίωξη», όπως αναφέρει ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης.

Συγκεκριμένα, η διαρροή του ανακριτικού υλικού συνίσταται σε κρίσιμες λεπτομέρειες της δικογραφίας που «σταθερά διέρρεαν προς τον Τύπο και συγκεκριμένες εφημερίδες», με τελευταία περίπτωση το σκεπτικό του εντάλματος προσωρινής κράτησης για τον Ηλία Κασιδιάρη, το οποίο διέρρευσε σε κανάλι μισή ώρα μετά την εκπόνησή του.
«Στο σκεπτικό της προσωρινής κράτησης αναφέρεται ο «βίαιος χαρακτήρας» του Κασιδιάρη. Το συγκεκριμένο στοιχείο δεν προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα ως κριτήριο για την προφυλάκιση ενός κατηγορούμενου και φυσικά δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε άλλη περίπτωση. Εκτός αυτού, ακούσαμε να το μεταδίδει δημοσιογράφος μισή ώρα μετά την απόφαση. Ο δημοσιογράφος αυτός θα μπορούσε να ξέρει αυτό το σκεπτικό μόνο από την ίδια την ανακρίτρια κυρία Κλάπα –εγώ ο ίδιος ενημερώθηκα επίσημα για αυτό μια μέρα μετά. Άρα η ίδια διαρρέει πληροφορίες και πρέπει να διωχθεί για αυτό», επισημαίνει ο Νίκος Αντωνιάδης.
Όσον αφορά στην παράνομη παραμονή στη δικογραφία για τον Ηλία Κασιδιάρη άσχετων με την υπόθεση στοιχείων, αυτή συνίσταται στην άρση απορρήτου που έγινε για τον βουλευτή, από την οποία προέκυψαν και εντάχθηκαν στη δικογραφία -και σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης δεν έχουν αφαιρεθεί από αυτήν- λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή. 
«Τα προσωπικά αυτά δεδομένα παραμένουν στη δικογραφία και άρα είναι προσβάσιμα. Πρόκειται για κατάφωρη πειθαρχική παράβαση, εντελώς άσχετη με την ουσία της υπόθεσης, και γίνεται για να ξεφτιλίσουν τον βουλευτή οι ανακριτές», επισημαίνει ο Νίκος Αντωνιάδης.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/gia-peitharchika-paraptwmata-elegchontai-oi-egkathetes-anakritries-klapa-dh#ixzz39htTaUWU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...