Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Γρηγόρη ζεις, εσύ μας οδηγείς - Ετήσιο μνημόσυνο Αυξεντίου 2015

Γρηγόρη ζεις, εσύ μας οδηγείς - Ετήσιο μνημόσυνο Αυξεντίου 2015
Δυναμική η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για άλλη μία χρονιά στο ετήσιο μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου, που τελέστηκε στον Μαχαιρά. Στα λημέρια που ο ανδρειωμένος σταυραετός έπεφτε μαχόμενος κατά του ξένου δυνάστη.
Στις βουνοκορφές που έγραφε με ανεξίτηλα ολόχρυσα γράμματα νέες σελίδες Ελληνικής Ιστορίας, επαναλαμβάνοντας την ιστορία και το ρητό των Σπαρτιατών. Το στεντόρειο «Μολών λαβέ» που ταξίδεψε από τις Θερποπύλες και έφτασε στα βουνά του Μαχαιρά, για να στοιχειώσει τις μνήμες των Αποικιοκρατών, αλλά και όλων όσων ξεχνούν τι πάει να πει Έλληνας.

Το μεγαλείο του ημίθεου Γρηγόρη Αυξεντίου δεν μπορεί να περιγραφεί ούτε μέσα σε τόμους βιβλίων, πόσο μάλλον μέσα σε λίγες γραμμές.
Οι Έλληνες Εθνικιστές νιώθοντας το χρέος που βαραίνει τις πλάτες του παρευρέθηκαν στο μνημόσυνο, για να αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής, αλλά και γιατί αυτό προστάζει το χρέος που έχουμε στις μελλοντικές γενεές να μεταλαμπαδεύσουμε τα ιδανικά και τις αξίες του Γρηγόρη.
Αυτό όμως που προσέξαμε δυστυχώς για ακόμα μια φορά, ήταν η απάθεια του κόσμου. Την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες συμπατριωτών μας έτρεχαν να ξεφαντώσουν στα καρναβάλια μέχρι πρωίας, γιατί αυτό επιτάσσει το νέο lifestyle. Όλοι αυτοί όμως δεν είχαν λίγη ώρα να μεταβούν και να τιμήσουν έναν ήρωα που άφησε πίσω όλες τις ανέσεις τις ζωής για να αγωνιστεί για όλους εμάς.
Ακόμα πιο τραγικοί ήταν οι πολιτικάντηδες μας, που ενώ ολόχρονα σκίζουν τα ιμάτια τους για την θεόσταλτη δήθεν, λύση ομοσπονδίας, με δάκρυα στα μάτια τρέχουν να τιμήσουν ένα παλληκάρι που έδωσε και την ζωή του για να μείνει η Κύπρος Ελληνική.
Για εμάς τιμή αποτελούν τα λόγια των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, προς τα μέλη μας, καθώς σε εμάς βλέπουν το μέλλον. Σε εμάς εναποθέτουν τα σκήπτρα για να συνεχίσουμε των αγώνα για να παραμείνει ο Ελληνισμός ζωντανός, σε αυτό το νησί που η ύπαρξη του απειλείται καθημερινά, με την ανέχεια και τις ευλογίες των ριψάσπιδων που μας διοικούν.
Στεφάνι εκ μέρους του Κινήματος μας, κατέθεσε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστος Χρίστου, κάτω από τα έντονα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η κουστωδία των πολιτικάντηδων που παρευρέθηκαν αποδοκιμάστηκαν έντονα.
Οι Έλληνες Εθνικιστές, πιστοί στα διδάγματα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, θα συνεχίσουν να μάχονται, στο δρόμο που χάραξαν τα αμούστακα παλληκάρια τότε. Τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν θα υποστείλουν την σημαία της αντίστασης, γιατί ο στόχος είναι ένας. Κύπρος – Ελεύθερη – Ελληνική.
ADM 1921 0e9c9
ADM 1947 4aa7f
ADM 1951 b1634
IMG 9736 831b0
IMG 9746 b94af
IMG 9738 5dd40
IMG 9802 7a059
ADM 2033 6ca91
ADM 2107 79bd2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ΕΛΑΜ τιμά και υπερασπίζεται το θεσμό της Οικογένειας

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διοργάνωσε την Κυριακή (20/05/18) εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα της Οικογένειας» στον εκδρομικό χώρο στα Πλ...