Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ 29η ΝΑΤΕΧ

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων θα συμμετάσχει φέτος με δικό του περίπτερο (Α10) στην 29η NATEX, τη μεγαλύτερη έκθεση της Ελλάδας για το κυνήγι, το ψάρεμα, την ελεύθερη και την αυτόνομη κατάδυση, το κάμπινγκ και τα θαλάσσια σπορ, η οποία θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά μαζί με το ΝΑΥΤΙΚΌ ΠΑΝΌΡΑΜΑ, από τις 26 έως τις 29 Μαρτίου 2015, στο σύγχρονο εκθεσιακό χώρο του Δυτικού Αεροδρομίου Ελληνικού, στην Αίθουσα Ξιφασκίας (από τη Λεωφ. Ποσειδώνος).

Ωράριο: Πέμπτη και Παρασκευή: 17.00-21.00 . Σάββατο-Κυριακή: 10.00-21.00. Είσοδος 3 ευρώ.

Ο ΣΕΒ γεννήθηκε ως αθλητικό σωματείο το 1993 , από την ανάγκη 30 αρχικά Βατραχανθρώπων, αξιωματικών, υπαξιωματικών κι απλών οπλιτών, να διατηρήσουν και να αυξήσουν το υψηλό επίπεδο ικανοτήτων, που απέκτησαν μέσω της στρατιωτικής εκπαίδευσης, για να τις μετατρέψουν σε κοινωνικό κι εθνικό έργο.
Μέσα στις δεκαετίες, που πέρασαν τα 30 άτομα, έγιναν 1200, όλοι Υποβρύχιοι Καταστροφείς κι Αλεξιπτωτιστές, εκπαιδευμένοι στη ΔΥΚ, προερχόμενοι τόσο από το Ναυτικό όσο κι από τις Ειδικές Δυνάμεις. 

Ο Σύνδεσμος γιγαντώθηκε πλέον τόσο αριθμητικά, ως ίσως το μεγαλύτερο σωματείο εφέδρων κι αποστράτων της Ελλάδας, αλλά κυρίως ποιοτικά, με έμπρακτη παρουσία στο «πεδίο της ανάγκης». Έκτοτε και μέχρι σήμερα ο ΣΕΒ προσφέρει με συνέπεια εθελοντικό έργο, με μία σαφή προτίμηση: 
  • στην πολιτική προστασία, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και προστασία, 
  • στην ανάδειξη προτύπων εθνικής και κοινωνικής συμπεριφοράς, 
  • στην καλλιέργεια ενός αρμονικού ανθρώπινου προτύπου με οργάνωση ποικίλων αθλητικών, αλλά κι ιστορικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, 
  • στη διαρκή επαγρύπνηση, ετοιμότητα, εκπαίδευση και διάθεση για προσφορά, με την αυτονόητη, ευέλικτη κι αποτελεσματική παρουσία μας, όπου υπάρχει ανάγκη, εντός κι εκτός Ελλάδος κι ιδίως στα πιο δύσκολα πεδία, εκεί που η ψυχή κι η εκπαίδευση του Έλληνα Βατραχανθρώπου, αποτελεί την εγγύηση ότι το έργο θα γίνει με τον καλλίτερο τρόπο.

Το Σάββατο, από 11.00 έως 12.30 ο Σύνδεσμος διοργανώνει στο χώρο της Έκθεσης, σειρά ομιλιών, με θέμα: "Από την Εκπαίδευση του Βατραχανθρώπου στον Εθελοντισμό και την Κοινωνική Αλληλεγγύη", με ομιλητές: 

1. Τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, αρχιπλοίαρχο ΥΚΤ ε.α. Αλέξανδρο Παλατιανό Π.Ν. 

2. Τον Πλωτάρχη ΥΚΤ Αντώνιο Χατζηαντωνίου, μέλος του ΣΕΒ, ο οποίος θα παρουσιάσει με δικό του μοναδικό φωτογραφικό υλικό, συλλεκτικής αξίας, την ιστορία των Βατραχανθρώπων και της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. 

3. Υπεύθυνο εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Αντιπεριφέρειας Πειραιώς, με θέμα τον Εθελοντισμό και την Πολιτική Προστασία. 

4. Τον Επιχειρηματία και μέλος του ΣΕΒ, Δημήτρη Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος θα παρουσιάσει τον "Εθελοντισμό στο Πεδίο της Προσφοράς". 

5. Τον Κυριάκο Κόκκινο, Δικηγόρο κι Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, που θα αναπτύξει το κεντρικό μήνυμα της παρουσίας του Συνδέσμου στην Έκθεση και την Ελληνική κοινωνία εν γένει. 

Είστε όλοι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι, όποια ημέρα μπορέσετε να προσέλθετε, με συγγενείς και φίλους, για να συσφίξουμε σχέσεις και να αποδείξουμε ότι η εξαιρετική στρατιωτική εκπαίδευση του Έλληνα Υποβρυχίου Καταστροφέα, όπως κι όλων των Ειδικών Δυνάμεων εν γένει, είναι εξίσου πολύτιμη κι εν καιρώ ειρήνης. Ας γίνουμε Όλοι ΕΝΑ στο πεδίο της Προσφοράς!



Κυριάκος Κόκκινος 

Δικηγόρος-Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...