Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πρώτη στις δημοσκοπήσεις η Μαρί Λεπέν - Πάνε για θρίαμβο στις περιφερειακές εκλογές οι Γάλλοι εθνικιστές


Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί της Κυριακής οι Γάλλοι για να ψηφίσουν στις περιφερειακές εκλογές που διεξάγονται στη χώρα με το κόμμα της Μαρί Λεπέν να προηγείται.
Οι δημοσκοπήσεις έχουν καταδείξει ότι οι ψηφοφόροι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις περιορισμένες εξουσίες που θα διαθέτουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν στους διάφορους «νομούς», που συναποτελούν το πολύπλοκο διοικητικό σύστημα της Γαλλίας, το οποίο (σύστημα) ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάνυ έχει δηλώσει ότι θα το αναμορφώσει. 
 
Μάλιστα τόσο ο Ολάντ και οι υπουργοί του, όσο και οι συντηρητικοί αντίπαλοι του, διεξήγαγαν περιοδείες σε όλη τη χώρα, σε μια έκκληση της τελευταίας στιγμής προς το εκλογικό σώμα, για ψήφο στα κόμματα τους. 
 
Το Εθνικό Μέτωπο, το οποίο θέλει επιστροφή της Γαλλίας στο φράγκο και διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επαναφορά της θανατικής ποινής, ευνοείται από ένα κύμα δυσαρέσκειας κατά των «παραδοσιακών» πολιτικών και αυτό ήδη έχει αποτυπωθεί από την πρώτη θέση που κατέλαβε στις ευρωεκλογές. 
 
Επίσης το κόμμα τηςΜαρίν Λε Πεν, κέρδισε και αρκετές πόλεις, στις δημοτικές εκλογές. 
 
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το Εθνικό Μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με το UMP του Νικολά Σαρκοζί, με τους Σοσιαλιστές του Ολάντ να ακολουθούν στην τρίτη θέση. 
 
Τα τελευταία στοιχεία δίνουν στο FN 29%, στο UMP 28% και στο Σοσιαλιστικό κόμμα 19%. 
 
Πάντως, καθώς πολλοί νομοί θα κριθούν στον δεύτερο γύρο- στις 29 Μαρτίου- το FN δύσκολα θα κερδίσει περισσότερες περιοχές στις επαναληπτικές εκλογές, καθώς εκτιμάται ότι οι ψηφοφόροι των δύο άλλων κομμάτων θα αλληλοϋποστηριχτούν, για να αποκλείσουν την περίπτωση νίκης του Εθνικού Μετώπου. 
 
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις περίπου το 53% των εκλογέων, δεν θα λάβουν μέρος στις εκλογές.
 
Αυτό το ποσοστό αποχής είναι μόλις κατά τρεις μονάδες χαμηλότερο από αυτό που είχε καταγραφεί στις εκλογές του 2011.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...