Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ – ΔΗΣΑΚΕΛ!!

 

Επί τέλους, εγκαταλείπεται το στρατόπεδο της στήριξης Δ.Δ.Ο. του προέδρου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΑΚΕΛ στη προσπάθεια τους, το ξεπούλημα της Πατρίδας και του λαού μας !!
  
Την καλή αρχή την έκανε πρώτος-πρώτος ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στην  εγκύκλιο του σε όλες τις Εκκλησίες της Κύπρου μας, ανήμερα των Χριστουγέννων, αναφερόμενος στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας στο κείμενο της εγκυκλίου του, σε λόγους καθαρά Πατριωτικούς για Απελευθέρωση και Αγώνες, εγκαταλείποντας την στήριξη του στον κ. Αναστασιάδη υπέρ της αποδοχής του λεγόμενου «κοινού ανακοινωθέντος» ή αλλιώς του «εγγράφου Ντάουνερ» περί Δ.Δ.Ο.

Σήμερα, έρχεται στο πολιτικό προσκήνιο και ο πρόεδρος της βουλής ο κ. Γιαννάκης Ομήρου, που σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του, της βουλής των αντιπροσώπων, δηλώνει πλέον με ξεκάθαρη θέση, τις θέσεις και τον πόθο του Κυπριακού Ελληνισμού.
Στη ομιλία του αναφέρεται στα εξής:
Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, και προσθέτει σε άλλη του παράγραφο... Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή κοινότητα, καλούνται να στραφούν  προς την πλευρά της Τουρκίας  και η Ε.Ε. ειδικά θα πρέπει με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα, να καλέσει την Τουρκία να τερματίσει την κατοχή τμήματος Ευρωπαϊκού εδάφους στη Κύπρο και να συναινέσει σε λύση στηριγμένη στις Αρχές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.  
Προσθέτοντας επίσης στην ομιλία του ότι, άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί, να οδηγήσει σε οριστική διακοπή της ενταξιακής της πορείας.

Ο κ. Ομήρου υπενθυμίζοντας  ταυτόχρονα, απηύθυνε στον Κυπριακό λαό εκ μέρους της βουλής, ότι πρώτη προτεραιότητα, ο Αγώνας για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και η αποκατάσταση των καταπατουμένων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του λαού μας,

Πάρα πολύ καλά μας τα είπε ο κ. Γιαννάκης Ομήρου και τον συγχαίρω αν τα εννοεί, και είναι Πρωτοχρονιάτικη έκπληξη για τον λαό μας. Έκπληξη γιατί ο κ. Ομήρου πριν αρκετούς μήνες με δήλωση του από τα Μ.Μ.Ε. έδωσε στήριξη στον κ. Αναστασιάδη περί Δ.Δ.Ο. που οι θέσεις του κόμματος του δηλαδή της ΕΔΕΚ είναι ξεκάθαρες, εναντίον της Δ.Δ.Ο. εξ αρχής.
Άρα κ. Ομήρου, σύντομα θα σας βλέπουμε να μπαίνετε στο Προεδρικό Μέγαρο, να αποσύρετε την υποστήριξη σας από τον κ. Αναστασιάδη και θα σας βλέπουμε να ταξιδεύετε στις Βρυξέλλες και αλλού, για να προωθήσετε τις νέες σας θέσεις;;

Με τις δεσμεύσεις των πολιτικών μας χορτάσαμε. Έτσι λοιπόν απαιτούμε σήμερα από σας κ. Ομήρου για να σας εμπιστευθούμε, τα λόγια σας να τα κάνετε πράξεις και Αγώνες και να είστε σίγουροι ότι θα σας ακολουθήσουμε όλοι στη πορεία σας που λέγεται Απελευθέρωση.    
Αποδείξτε λοιπόν κ. Ομήρου, σε πράξη τα λόγια σας και θα σας χειροκροτήσουμε σαν Ήρωα και θα σας συγχωρέσουμε για το κακό και την ζημιά που προκαλέσατε, γιατί κάποιους Ελληνοκύπριους θα έχετε πείσει που σας ακολούθησαν στη οδό των δακρύων και που δεν είναι άλλα από τα Αγγλοαμερικανοτουρκικά συμφέροντα και ΟΧΙ τα δικά μας. 
Μιά Κυπριακή παροιμία λέει. Αν εν  μήλον  εν ν’ ανθίσει!! Ίδωμεν.

Με την ευκαιρία αυτή, απευθύνομαι σ’ όλους στους Αγαπητούς μου αναγνώστες και Αναγνώστριες στη Κύπρο και στο εξωτερικό και εύχομαι το 2015 να ήταν η τελευταία χρονιά της σκλαβιάς και της αδικίας εις βάρος του Μαρτυρικού μας Λαού και το 2016 να είναι η χρονιά της Λύτρωσης και της Απελευθέρωσης της Πατρίδας μας. Εύχομαι σε όλες και όλους χαρά, υγεία, Ευτυχία και Ειρήνη σε όλον τον Κόσμο!!


Άριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...