Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ισπανός... υπάλληλος ΜΚΟ είχε στήσει ολόκληρο δίκτυο κατασκοπείας στη Μυτιλήνη - Ερευνάται η σχέση του με τη ΜΙΤ


Ισπανός... εργαζόμενος σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δραστηριοποιείται σε ζητήματα υποδοχής και περίθαλψης προσφύγων και λαθρομεταναστών στη Λέσβο είχε στήσει ολόκληρο σύστημα υποκλοπών πάνω στο νησί και παρακολουθούσε της κινήσεις του Λιμενικού Σώματος και το συντονισμό αυτού με τις Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται τόσο πάνω στο νησί όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη ότι ο ρόλος των ΜΚΟ είναι εξαιρετικά ύποπτος και πιθανότατα (λέμε πιθανότατα γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις) αυτές να λειτουργούν όχι μόνο υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων αλλά και για λογαριασμό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (της ΜΙΤ) που στόχο έχουν να καταγράφουν όλες τις κινήσεις από την Ακτοφυλακή και τις Ένοπλες Δυνάμεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν παρεισφρήσει χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο στην ακτογραμμή των ελληνικών νησιών από το βόρειο Αιγαίο (Λέσβο) έως και το νότιο (την Κω και τη Ρόδο), κάτι που κινεί υποψίες πώς μπορεί να έχει στηθεί ένα δίκτυο έτσι ώστε να διευκολύνεται η διοχέτευση των ορδών των λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια και ταυτόχρονα να γίνεται ενός είδους κατασκοπείας.
Έως και σήμερα έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου συγκεκριμένες ΜΚΟ έχουν εμπλακεί σε έργο υποστήριξης των τζιχαντιστών και υπέρ αυτών λειτουργούν στα νησιά του Αιγαίου. Το δε περιστατικό στη Μυτιλήνη κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρό και για το λόγο αυτό έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του Ισπανού (πράκτορα;) για παραβίαση του νόμου περί ραδιοσυχνοτήτων.
Αστυνομικοί που διενήργησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο του 40χρονου στην περιοχή της Εφταλούς, διαπίστωσαν ότι είχε εγκατασταθεί σε αυτό κεραία ραδιοσυχνοτήτων και άλλους σχετικούς εξοπλισμούς που παραπέμπουν ευθέως σε κατασκοπεία. Μάλιστα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να εξετασθούν οι λόγοι της συγκεκριμένης λειτουργίας.
Γίνεται ταυτόχρονα έλεγχος για να διαπιστωθεί αν ο δήθεν εργαζόμενος της ΜΚΟ έχει στην κατοχή του στοιχεία ή φωτογραφίες από κινήσεις στρατιωτικών πλοίων στην περιοχή της Λέσβου ή σκαφών του Λιμενικού Σώματος και αν βεβαίως είχε ανοιχτή επικοινωνία με τις απέναντι ακτές προκειμένου να διευκολύνεται ο ρόλος των Τούρκων δουλεμπόρων.
Είναι κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό. Δηλαδή οι ΜΚΟ που υποτίθεται βοηθάνε τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες να κατέγραφαν τις ελληνικές κινήσεις έτσι ώστε να ανοίγουν παράλληλα “δρόμους” στους Τούρκους να μεταφέρουν καραβιές άλλων στη Λέσβο που έχει “πλημμυρίσει” από αλλοδαπούς αμφιβόλου προέλευσης. 
 - See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160114/defencenet/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%BA%CE%BF-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7#sthash.FftJlsw8.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...