Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Αντίσταση στο ΔΗΣΑΚΕΛ για αποτραπεί το ξεπούλημα της Κύπρου

Εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που άρχισαν οι αυτοαποκαλούμενοι ρεαλιστές να συμφιλιώνονται με αυτά που εμείς αποκαλούμε "παράγωγα της κατοχής", δηλώνουμε κατ’ επανάληψη ότι στην Κύπρο ζούμε το θέατρο του παραλόγου.  Να πούμε για το σύνθημα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» που εγκαταλείφθηκε χάριν του στόχου της "επανένωσης", να πούμε για την λεγόμενη επαναπροσέγγιση που μας έφερε στα πρόθυρα της αναγνώρισης "θεσμών" του ψευδοκράτους, να πούμε για το "άνοιγμα" των οδοφραγμάτων και τα λογίς-λογίς αλισβερίσια με το ψευδοκράτος; Ή να πούμε για τις πρόσφατες "ιδιωτικές επισκέψεις" του Νίκου Αναστασιάδη, του πρώτου προέδρου στην Παγκόσμια Ιστορία που επισκέφτηκε την κατεχόμενη του πατρίδα, ως τουρίστας;


Δεν υπάρχει τέλος στον κατάλογο των ατοπημάτων που διέπραξαν κάποιοι (οι ηγέτες φυσικά έδειξαν τον δρόμο), που σταδιακά, με τη μέθοδο της "σαλαμοποίησης", μας έφεραν στον σημερινό καθημερινό μας ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΦΙΑΛΤΗ. 
 Δεν περνά πλέον μέρα, που να μην ακούσουμε για ακόμα έναν εξευτελισμό που θα πρέπει να υποστούμε ως Έλληνες.  Φτάσαμε στο σημείο να διοχετεύουμε δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για να εξυπηρετείται ο Τουρκικός στρατός κατοχής.   Ακούγεται ακραίο, αλλά κάποιοι από εμάς δεν τολμούμε πια να περπατούμε με το κεφάλι ψηλά.  Έτσι μας κατάντησαν… 
Και να ξεχαστούμε, σε μια αναλαμπή ανεμελιάς που θα έχουμε, υπάρχει η τεράστια φωταγωγημένη Τουρκική σημαία στην νότια πλαγιά του Πενταδακτύλου, για να υπενθυμίζει τον εξευτελισμό μας, αλλά και τον θανάσιμο κίνδυνο για πλήρη τουρκοποίηση, που συνεχίζει να επικρέμεται.
Δώδεκα χρόνια μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, βιώνουμε τις ίδιες αγωνίες.  Ενώ επικρατεί  συσκότιση για το τι ακριβώς διαμείβεται στις συνομιλίες, φαίνεται ξεκάθαρα ότι τόσο "διεθνής κοινότητα" όσο και οι Τούρκοι "επενδύουν" στα δύο μεγάλα κόμματα της Κύπρου, τα οποία φαίνονται πρόθυμα να συναινέσουν στην υπό συζήτηση νέα έκδοση του σχεδίου Ανάν.   Ιδιαίτερα οι ξένοι, βλέποντας τους συσχετισμούς δυνάμεων στο εσωτερικό μας μέτωπο, δικαίως συμπεραίνουν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για "διευθέτηση" στο Κυπριακό.  Είναι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο που θα πρέπει να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα απόρριψης της "λύσης" που κυοφορείται, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. 

Ο θανάσιμος κίνδυνος επανέρχεται! Ας μην επαναπαύονται κάποιοι ακούγοντας για το μεγάλο χάσμα που εξακολουθεί τάχατες να υπάρχει σε ορισμένα κεφάλαια. 
Θεωρείται βέβαιο ότι εντός του 2016 θα επιχειρηθεί η "ρεβάνς" για το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν.  Αυτή τη φορά θα επιχειρηθεί να περάσει η "λύση" μέσω του αιφνιδιασμού, χωρίς να δοθεί χρόνος για λαϊκή αντίδραση.  Ένα άλλο υπερόπλο που έχουν στα χέρια τους οι πλασιέ της "λύσης", είναι η πιθανή συμφωνία στο θέμα της κατάργησης των Εγγυητικών δικαιωμάτων της Τουρκίας. 
Γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, ότι κινδυνεύουμε να καταστεί το θέμα των εγγυήσεων, "Αχίλλειος πτέρνα" για τον Κυπριακό Ελληνισμό.  Ακριβώς γιατί οι θιασώτες της "λύσης" έχουν διαγνώσει ότι οι περισσότεροι Έλληνες της Κύπρου έχουν ως πρώτο λόγο απόρριψης της "λύσης", τις Τουρκικές εγγυήσεις.  Εμείς λέμε ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται τις εγγυήσεις για να πάρει τα πάντα στο Κυπριακό, με καλές προοπτικές γι’ αυτήν για τον πλήρη έλεγχο της νήσου. 
 Η "λύση" συνεταιρικού κράτους Δ.Δ.Ο. δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες γι αυτήν, για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, στην "Ιμβροποίηση" της Κύπρου.   Αν λοιπόν η Τουρκία "υποχωρήσει" σε αυτό το σημείο, η διαδικασία "λύσης" αυτόματα αποκτά άλλη δυναμική, με σοβαρό πλέον το ενδεχόμενο να ξεγελαστεί ο Κυπριακός Ελληνισμός, από κάποια επικοινωνιακά κόλπα που θα ωραιοποιούν την "λύση".

Υπάρχει εναλλακτική οδός! Πέραν της επιβαλλόμενης άρνησης σε μια "λύση" που ούτως ή άλλως οδηγεί τον Κυπριακό Ελληνισμό στον αφανισμό, υπάρχουν κι άλλες επιλογές.  Δεν αυτοκτονεί κάποιος σήμερα, επειδή θα πεθάνει κάποια μέρα στο μέλλον.  Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό τον κατήφορο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην τουρκοποίηση της πατρίδας μας.  Θα έχουμε ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, αν αυξήσουμε το κόστος της κατοχής για την Τουρκία και αν προωθηθεί η Κυπριακή "υποψηφιότητα" ως ο πλέον λειτουργικός και προσοδοφόρος ενεργειακός κόμβος της Ανατολικής Μεσογείου.  Μόνον αν εκμεταλλευτούμε τα πλούσια κοιτάσματα που υπάρχουν στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ. και την στρατηγική μας θέση στον νέο ενεργειακό χάρτη, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.  Τα εμπλεκόμενα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων, να λειτουργήσουν επιτέλους προς όφελος μας.

Οι υγιώς και πατριωτικώς σκεπτόμενοι Έλληνες της Κύπρου, θα πρέπει να "εξεγερθούν" και πάλι.  Έχοντας ως πρότυπο το 2004.  Όχι μόνο να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες της υποταγής και στα γνωστά κελεύσματα της ενδοτικής σχολής σκέψης (η λύση θα φέρει ανάπτυξη και πλούτο κ.ο.κ.), αλλά να επιστρατευτούν στον αγώνα της αποτροπής του ξεπουλήματος της Κύπρου. 
Το κάλεσμα απευθύνεται και στους όσους εγκληματικά (κατά την άποψη μας) απέχουν συστηματικά από τις εκλογικές διαδικασίες, νομίζοντας ότι έτσι τιμωρούν το κομματικό κατεστημένο.  Η αποχή τους σημαίνει ανοχή και συνενοχή κι αυτό που ουσιαστικά κάνει, είναι να ενισχύει τον δικομματισμό (ΔΗ.ΣΥ. και Α.Κ.Ε.Λ.), "συνεισφέροντας" στην ενδυνάμωση της εξουσιοδότησης που παίρνουν από το εκλογικό σώμα, για να προχωρήσουν στην "λύση" που μεθοδεύουν στο Κυπριακό. 
Αντίσταση στο "ΔΗΣΑΚΕΛ" λοιπόν, γιατί αυτό σημαίνει αντίσταση στα σχέδια των όσων υλοποιούν το ξεπούλημα της Κύπρου.

Πανίκος Ελευθερίου
Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...