Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ


Το άρθρο αυτό αντικατοπτρίζει στον Δημοκρατικό Συναγερμό και στους ολίγους Συναγερμικούς της Συνομοσπονδίας, για να θυμίσω τον Πατριωτισμό εκείνης της καλής εποχής, της δεκαετίας του 1970.


Μιά πορεία από το 1977 το έτος της ιδρύσεως του, ένα κόμμα της Δεξιάς παράταξης με πρόεδρο τον Γλαύκο Κληρίδη,  σαν άνθρωπος και πολιτικός, που πρόσφερε βοήθεια στους Ήρωες και  Αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. του ένδοξου Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1955- 59 και κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Μια πολιτική φυσιογνωμία Ηγέτη, που ξεκίνησε  μιά πορεία με πλούσια δράση στα κοινά,  για τον Άνθρωπο, και πάνω απ’ όλα για  την Μαρτυρική μας Κύπρο. Οι ομιλίες του βαρυσήμαντες με Πατριωτικό περιεχόμενο, οι πλατείες γεμάτες κόσμο, λεωφορεία γεμάτα από όλες τις κοινότητες των επαρχιών με Ελληνικές Σημαίες να κυματίζουν στους Ιστούς, έφθαναν για να ακούσουν τον μεγάλο ηγέτη, να εμψυχωθούν και να ενημερωθούν για τη τύχη της Κύπρου και για άλλα θέματα. 

Ένα κόμμα Δυναμικό, δραστήριο, με σοβαρές προσωπικότητες, και στελέχη, ένα τεράστιο ενδιαφέρον από  απλά μέλη, τους φίλους, σκληρή δουλειά για όλους, στόχος μας, το μεγάλωμα του κόμματος και νιώθαμε την Υπερηφάνεια στη ψυχή μας και χαιρόμασταν το Έργο που επιτελούσαμε σε καιρούς δύσκολους και πέτρινα χρόνια, όπου οι κομμουνιστές εκείνης της εποχής στους δρόμους, στις πλατείες, στα καφενεία, μας πολεμούσαν για το έργο που επιτελούσαμε.
Κατά τη διάρκεια των εκλογών, έσκιζαν τις αφίσες του ΔΗΣΥ, ακόμη δημιουργούσαν οργανωμένα επεισόδια  στους δρόμους, στα πεζοδρόμια και έξω από τα εκλογικά κέντρα και αλλού.
Πολύ σύντομα άρχισαν να ιδρύονται τα Εθνικόφρονα Σωματεία το ένα μετά το άλλο, να δραστηριοποιούνται τοπικές Ενώσεις σε πόλεις και χωριά και η δράση μεγαλουργούσε με θετικά αποτελέσματα, να γίνονται διάφορες Εθνικιστικές εκδηλώσεις, και που σήμερα αυτά τα λεγόμενα Εθνικόφρονα Σωματεία τα μετέτρεψαν... σε χαρτοπαικτικές λέσχες των συνταξιούχων.
Σιγά – σιγά το 1993 καταφέραμε να εκλέξουμε τον Γλαύκο Κληρίδη στον Προεδρικό θώκο και η Υπερηφάνεια μας και η χαρά μας πετούσε στα σύννεφα. Πραγματικά ήταν μια νίκη ενθουσιώδης και απεδείχθη μια λαμπρή πενταετία με πάρα πολλά έργα, η Άμυνα μας αναβαθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό, και στη συνέχεια μπήκαν τα γερά θεμέλια με προγραμματισμό για την δεύτερη πενταετία.   Στόχος η αγορά των Ρωσικών πυραύλων S 300 που κόστισαν ₤350 εκατομμύρια λίρες Κύπρου, στον Κύπριο πολίτη που πλήρωσαν αυτή την έκτακτη φορολογία από το υστέρημα τους, όπου θα εγκαθίσταντο στο Τρόοδος και στη Πάφο, που είχαν βεληνεκές περίπου 250 χιλιόμετρα και η χαρά όλων των Ελληνοκυπρίων ήταν μεγάλη, γιατί οι πύραυλοι αυτοί κάλυπταν αμυντικά ολόκληρη την Κύπρο.    
Όμως άνθρακες οι θησαυροί για τον Γλαύκο Κληρίδη (τον πρώην μεγάλο ηγέτη)!! Το όλο σκηνικό απεδείχθη θέατρο για να εξασφαλίσει μιά  δεύτερη πενταετία πρόεδρος της ΚΔ, και οι πύραυλοι S300 αντί να εγκατασταθούν στη Κύπρο είχαν τελικά προορισμό... την Κρήτη. Δεν αρκεί μόνο αυτό το κακό και η προδοσία, μας έφερε και δεύτερη προδοσία μεγαλύτερο κακό από τους πυραύλους S 300. To Σχέδιο Ανάν που συμφώνησε ο ίδιος με τον κατοχικό ηγέτη στη Νέα Υόρκη, τον φίλον του όπως τον αποκαλούσε, τον Ραούφ Ντενκτάς, ένα Σχέδιο με Αγγλοαμερικανοτουρκικά συμφέροντα εις βάρος της Πατρίδας μας και των Ελλήνων της Κύπρου.  Ένα Σχέδιο προδοτικό που είχε συμπαραστάτες τις δύο ηγεσίες του Δημοκρατικού Συναγερμού και του  ΑΚΕΛ.
Αλλά όμως ο Γλαύκος Κληρίδης, ως ο  μεγάλος υποκριτής και λαοπλάνος σε συγκεντρώσεις των Συναγερμικών, κήρυττε πύρινους... και ψευδοπατριωτικούς λόγους, που θα τους θυμόμαστε σ’ όλη μας τη ζωή, όπως... Την Πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω... τα σύνορα μας είναι στη Κερύνεια... και όλοι οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους  εστίες...  Πατρός τε και μητρός τε κοκ.
Σήμερα κτυπούν καμπάνες λυπητερές. Το δησύ και το Ακέλ ξάφνου έγινε ΔΗΣΑΚΕΛ κατόπιν των μεγάλων υπερβάσεων και των δύο κομμάτων και του ποσού του €1.5 εκατομμυρίου που έλαβαν  από τον κ. Βγεννόπουλο με βάση πληροφοριών των Μ.Μ.Ε που ποτέ δεν διαψεύθησαν,  να κατεβάσουν από την εξουσία τον Αξιον Ηγέτη Τάσο Παπαδόπουλο, για να διχοτομήσουν την Κύπρο και ταυτόχρονα κατάφεραν να διχάσουν τον λαό μας σε Πατριώτες και προδότες.
Ελληνίδες και Έλληνες της Κύπρου μας,
Σε καμμίαν περίπτωση δεν θα δεχθούμε τα άνομα τους Σχέδια, για να τουρκέψει η Κύπρος. 
Το μόνο καθαρά Πατριωτικό Κίνημα σήμερα , είναι το Εθνικό Λαϊκό  Μέτωπο Ε.ΛΑ.Μ και καλούμαστε να συσπειρωθούμε όλοι δίπλα του, για να μεγαλουργήσει και να πετύχει στην αποστολή του, για Μία Κύπρο απαλλαγμένη από τουρκικά στρατεύματα και έποικους.
Οι   ΑΕΤΟΙ, που τους δώσαμε εμπιστοσύνη για εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια, πεθαίνουν... στον αέρα.  Είμαστε σίγουροι ότι η Κύπρος θα Λυτρωθεί, χάρις στον Πατριωτισμό και την Αγάπη μας προς την Πατρίδα,


Άριστος Κακουλής      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...